Hangi Sertifikalari Almam Gerekiyor ?

captain89

Küpeşteci
Denizci
Herkese merhaba,
uzakyol makina stajimi tamamlamis bulunmaktayim. Uzakyol vardiya muhendisligine gececegim. fakulte mezunuyum. Stajimi kimyasal tankerde yaptim.

sahip oldugum sertifikalar;
*tanker islemleri icin temel egitim sertifikam var.( ham petrol,kimyasal, lpg,lng)
*5 stcw var
*guvenlik sertifikalarim mevcut.
*roro ve yolcu gemileri sertifikalarim var.

bu sertifikalara ek olarak hangi sertifikalari almam gerekecek. tankerlerde calismayi dusunuyorum.

ve bir de izmirde eksik olan sertifikalari alabilecegim bir kurs onerisi istiyorum.

cevap verenlere simdiden tesekkurler.

Allah selamet versin.

kimyasal ve petrol tankeri ileri eğitim kurslarına gidip staj hizmetine istinaden bu sertifikaları alabilirsin. vardiya tutma sertifikası almalısın(staj hizmetinle). ilkyardım ve ileri yangınla mücadele sertifikalarını almalısın (liman başkanlığına gidip sormalısın belki okulun veriyo olabilir. erm sertifikası almalısın (engine room team management) bazı tanker firmaları fast rescue boat sertifikasınıda istiyor.gemide hızlı can kurtarma botu olmamasına rağmen. bide hatırlatma olsun diye diyorum güvenlik farkındalık sertifikaları 3 tane olmalı.

selametle...

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Bir sorum olacak. Stajimi kimyasalda yaptim. Petrol tankeri ileri egitim veya sivilastirilmis gaz tankeri ileri egitim sertifikasi alabiliyor muyum? Temel egitim sertifikalarim mevcut bu arada bunlar icin. Hatirladigim kadariyla 3 yukleme 3 tahliye gibi bi sarti vardi. Bu konu hakkinda bilginiz var mi acaba?

Tesekkurler.

eğer kimyasalda çalıştıysan petrol ve kimyasal ileri işletimlerini alabilirsin önce kursu görüp, staj hizmet belgenle liman başkanlığına başvuruda bulun.
ilk defa ilgili tanker tipinde çalışmak isteseydin ya 3 ay boyunca stajerlik yapacaktın yada 3 dolum-boşaltım yaptığın takdirde 1 ay ilgili tanker tipinde çalışman gerekecekti. gaz tankeri için böyle bir problem çıkacak karşına. ilk zabitiliğin olacağı için 4. kaptan mecburiyeti olmayan bir gemide (bildiğim kadarıyla 15000 grt a kadar(emin olmamakla beraber)) rahatlıkla 4. kaptanlık yaparsın ister kontratın bittiğinde ister 3 ayda inersin. aynı şekilde kursunu görüp hizmentinle beraber işletim (ileri eğitim)sertifikanı gac a işletirsin.

selametle

Geri