HARÇLAR (04/2011) - Liman Cüzdanı, Yeterlikler, vs..

prestige1905

Küpeşteci
Denizci
YETERLİK BELGESİ HARÇLARI

Uzakyol Kaptanı
Uzakyol Başmakinist/Başmühendisi
Uzakyol Birinci Zabiti
Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti
Uzakyol Vardiya Zabiti
Uzakyol Vardiya Mühendisi/Makinisti
Liman Kılavuz Kaptanı
İstanbul Boğazı Kılavuz Kaptanı ve
Çanakkale Boğazı Kılavuz Kaptanı
57,70 TL

Kaptan
Başmakinist
Deniz Kılavuz Kaptanı
38,20 TL

Birinci Zabit, İkinci Makinist,
Vardiya Zabiti
Telsiz Zabiti/Operatörü
Makine Zabiti
Yat Kaptanı
Balıkadam
1.Sınıf Dalgıç
2. Sınıf Dalgıç
Balıkadam Gaz Karışım
Açık Deniz Balıkçı Gemisi Kaptanı
22,60 TL

Sınırlı Kaptan
Sınırlı Başmakinist
Sınırlı Vardiya Zabiti
Sınırlı Makina Zabiti
Amatör Denizci
Balıkçı Gemisi Kaptanı
16,50 TL

Türk denizci kütüğüne kayıt suretlerinden (Fotokopiler dahil)
Gemiadamı Cüzdanı, Gemiadamlarının Eğitim
STCW Sertifikaları
Kısa Mesafe Telsiz Belgeleri
10,60 TL

Gemiadamı Cüzdanı yenileme
85,00 TL

PVC Kart Harcı
15,00 TL

Tarih Temmuz 2011
GemiAdamı Cüzdan Bedeli 85 TL
Daha üstün özellikli, Yeni Çipli Pasaport bedeli 54 TL

Gemiadamı Sağlık Raporu (Genel) : 220 TL
Gemiadamı Sağlık Raporu (Periyodik) : 90 TL
Tam Teşekküllü Check-up : 80 TL

Memleketin Denizcilere bir gideri var ama , bu mali bir gider mi tartışılır :)

Arkadaşlar bugün liman cüzdanımı yenilemeye gittim, süresiz olan sertfikalar( oto. radar plt,tıbbi bakım,radar gözlem,ilk yardım) bunlar süreli oluyor ve bunların harcınıda yatrımanız gerekiyor, ecdis ve btm değil dedi ama onuda gene yatırıcam, petrol ve diğerleride süreli olmuştu zaten, gözümüz aydın süresiz hiç bir şey kalmadı liman cüzdanının yenilemek için bankaya yatırdığım para 300 tl, 5 temel sertifikamda bitmişti oda içinde. Hepimize geçmiş olsun

peki benim de temmuzda bitti stcwler zabitliği alıcam ama kursa para vermek istemiyorum sınavına giricez galiba bunun da..ayrıca tankerler var ileri yangın var tıbbi yardım var var oğlu var nasıl para yetişicek bunlara meçhul :S...stcw yenilemenin şu anki jurnal hariç basamaklarını bilen varsa yazabilir mi ? teşekkürler..

Ben temelleri yeni yeniledim, limana başvuruyorsun ilk başta, bilgisayar sana sınava girecek bir kurs seçiyor (ben ümraniyede oturuyorum, sınav zeytinburnuna çıktı) sınavdan başarılı olursa o evrakla tekrar limana gidip cüzdana işletiyorsun, şayet başarısız olursan kaldığın dersten kursa gidiyorsun, kendi seçtiğin bir kursa. Yada en baştan kendin bir kurs seçip, kurs görüyorsun, sınvda kolaylık sağlıyolarmış öyle bir seçenekte var. Ama ilkini yap ben 5 temeli öyle yeniledim, hiç kursa para kaptırma.

Artık eskisi gibi Türk bayraklı gemide çalışanlar kaptan/uzakyol kaptan değerlendirme sınavı yazısı ile tekrar yeniletebiliyorlar. İlgili yazıyı Gemi Adamı Liman İşlemleri bölümünde okuyabilirsiniz. Çalışma süresi şartı da bulunmuyor.

Ben de bir hafta önce beş temel stcw sertifikaları için kurs'a gitmeden Liman başkanlığına müracaat ettiğim aynı günde mevcut bilgilerimle online sınav'ına girdim...

Dördünü verdim ama birinden başarısız oldum.

Bugün tekrar kaldığım ders için liman' a müracaat ettim ve yine aynı yer çıktı ve kısmet olursa yarın sınav' a gireceğim...

Değişik web sayfalarından topladığım konular ile alakalı bilgilerin, özellikle bu " DF" den aldığım paylaşımların çok faydasını gördüm ve görüyorum...

Başta Kaptan Sakin Türk' e ve diğer paylaşımcılara teşekkürlerimi sunuyorum...:)

Artık eskisi gibi Türk bayraklı gemide çalışanlar kaptan/uzakyol kaptan değerlendirme sınavı yazısı ile tekrar yeniletebiliyorlar. İlgili yazıyı Gemi Adamı Liman İşlemleri bölümünde okuyabilirsiniz. Çalışma süresi şartı da bulunmuyor.

Peki bahsi geçen gemilerdeki kaptanların stcw sertifikaları bittiğinde, yenileme zamanı geldiğinde, bu "kaptan değerlendirme sınavı yazısı" nı kimden alacak ???:)

Peki bahsi geçen gemilerdeki kaptanların stcw sertifikaları bittiğinde, yenileme zamanı geldiğinde, bu "kaptan değerlendirme sınavı yazısı" nı kimden alacak ???:)

Dün bir 3000grt kaptan arkadaşı ziyarete geldi.. gemideki personele yazı vermiş ve onlar STCW lerini limandan yaptırmışlar... kendisinede yazı hazırlamış gitmiş limana limandan dedikleri" kendi kendine nasıl veriyorsun kursu! olmaz öyle sınava gireceksin yada kursa gideceksin" demişler.. :)

Ben de bir hafta önce beş temel stcw sertifikaları için kurs'a gitmeden Liman başkanlığına müracaat ettiğim aynı günde mevcut bilgilerimle online sınav'ına girdim...

Dördünü verdim ama birinden başarısız oldum.

Bugün tekrar kaldığım ders için liman' a müracaat ettim ve yine aynı yer çıktı ve kısmet olursa yarın sınav' a gireceğim...

Değişik web sayfalarından topladığım konular ile alakalı bilgilerin, özellikle bu " DF" den aldığım paylaşımların çok faydasını gördüm ve görüyorum...

Başta Kaptan Sakin Türk' e ve diğer paylaşımcılara teşekkürlerimi sunuyorum...:)

Evet, dediğim gibi sınava bugün girdim ve 90 puan ile geçtim :)

Dün bir 3000grt kaptan arkadaşı ziyarete geldi.. gemideki personele yazı vermiş ve onlar STCW lerini limandan yaptırmışlar... kendisinede yazı hazırlamış gitmiş limana limandan dedikleri" kendi kendine nasıl veriyorsun kursu! olmaz öyle sınava gireceksin yada kursa gideceksin" demişler.. :)

Bugün bu soruyu ben de kurs yerine sordum ve onlar da öyle dediler... Kaptan ancak sınavlara girerek sertifikalarını yenileyebilirmiş ...

Selam arkadaşlar bende sınava girmek zorundayım.. kamu kurumuna ait 500 grt üzeri araştırma gemisinde çalıştığım halde kaptanın vermiş olduğu stcw eğitim ve başarı belgelerini liman (ist) kabul etmedi.. sebebi ( kamu kurumlarının ticari faaliyet göstermeyen gemileri ISM e kapsamı dışında) ISM e tabi olmadığı için bu gemideki stcw değerlendirmesi geçersizmiş.. STCW yönetmeliğinde ( yenileme şartında) ISM e tabi olan Türk bayraklı gemi olmalı imiş...neyse çalışıp giricez sınava elinde kaynak olan varsa pm atabilirmi selametle

kaptan sınava girerek yeniteliyor diye bişey yok arkadaşlar. kaptan sadece 1 yıl hizmet belgesi ile beraber gemide çalışmışlığını kanıtlar ise sertifikalarını yeniletebiliyor müsteşarlıgın sitesine girin bakın stcw değerlendirmesi diye resmi gazete yazısı var cıktısını alın gidin limana sorun bakalım müsteşarlık yazısına göremi işlem yapılarmış yoksa yan tarafta oturan ahmet abi fatma ablanın lafı ile mi işlem yağıyolar

Geri