Herkese Merhaba!

DrunkenSailor666

Küpeşteci
Denizci
Merhabalar, ismim Kayra, ben su an Milli Tayvan Okyanus Universitesinde Deniz Navigasyonu Bolumunde Ogrenciyim. Turkiyedeki denizcilik isletme ve ulastirma muhendisligi bolumune denk geliyor. Kendim gunluk hayatimda cevremdekiler ile iletisim kurabilecek kadar Cince bilsem de cogunlukla derste hocalarin ne anlattiklarini pek anlamiyorum, hatta ana dili Cince olan sinif arkadaslarim da anlatilanlari anlamakta zorluk cekebiliyor isin icinde pek cok mesleki terim oldugu icin. Isin kotu tarafi bazi hocalarimiz uzun sure denizde calismis olsalar bile hala Ingilizce konusamiyorlar o nedenle bana da ayrica yardimci olamiyorlar, ustune ustluk Ingilizce bilmedikleri ortaya cikmasin diye beni gorunce yolunu degistiren bir kac hocamiz bile mevcut. Aradaki dil probleminden dolayi mezun oluncaya kadar ve de mezun olduktan sonra sizlerin yardimina ihtiyacim olacak. Eger cevaplarinizi benden esirgemezseniz cok mutlu olurum. Tesekkurler.

Merhaba, sitemizde arama yaparak veya kategori ve konuları araştırarak birçok konuda bilgi sahibi olabileceğinize inanıyorum. Neden çinde bir üniversite tercih ettiniz? Daha önceden de orada yerleşik bulunuyorsanız ancak bu şekilde anlam verebildim.

Ben Turkiye'de sinoloji (cince) bolumunu okuyup mezun olmustum, mezun oldugumda zaten 23 yasindaydim yani turkiyedeki denizcilik isletme ve ulastirma muhendisligi bolumleri icin yasim zaten gecmisti, yas siniri uygulamayan bir tek ozel universiteler kalmisti elimde. Ben de buraya gelip hem cincemi gelistirir hem de devlet okulunda okurum diye dusunmustum. Tayvanda konusulan cince ilke Cinde konusulan Cinceler farkliymis, daha kotusu Tayvanlilarda genophobia (yabanci korkusu) oldugu icin yabancilara yaklasamiyorlar bile...

Geri