Hızlı Can Kurtarma Botu Kurs

Ro-Ro ve Yolcu gemilerinde kesin zorunlu.Yük,tanker ve diğer gemilerde hızlı can kurtarma botu konulması IMO tarafından zorunlu hale getirildi. Geçiş süresi ne zamana kadar bilmiyorum.Ama Denizcilik müsteşarlığının son yayınladığı gemi adamlarında olması gereken STCW tablosunda Hızlı Can kurtarma botu personel hariç tüm Güverte ve Makina zabitleri için zorunlu olarak görünüyor.

Eğer çalıştığınız gemide şu an hızlı can kurtarma botu yoksa nasıl olacak, o da soru işareti.?

BU SERTIFIKA SADECE YOLCU VE RORO GEMILERINDE CALISAN ZABITLER ICIN ZORUNLU. DIGER TIP GEMILERDE VARSA NORMAL RESCUE BOAT VAR VEIMO TARAFINDAN HIZLI CAN KURTARMA BOTU KOYULACAK DIYE BIR SART DA GELMEDI. BU SADECE KURSLARIN CEBINI DOLDURMAK ICIN ORTAYA ATTIGI BI REKLAM. BEN ARASTIRDIM VE GEREK OLADIGINI GORMEME RAGMEN KURS YETKILILERI HERHANGI BIR KANIT GOSTEREMEDEN ZORUNLU OLDUGUNU SAVUNUYORLAR... BURADAN TUM DENIZCI ARKADASLARIMA SESLENIYORUM. EKOL DENIZCILIK GIBI BAZI KURSLARIN CEP TELEFONLARINA SMS GONDEREREK YAPTIGI YALANCI REKLAMLARA KANMAYIN... BOSUNA PARANIZI HARCAMAYIN.

Geri