Hizmet Belgesi Şirketten Onaylanmalı ?

comet60

Küpeşteci
Denizci
herkese iyi günler dilerim,
bu konuda beni bilgilendirecek şahıslara şimdiden çok teşekkür ederim.
1250 grt kaptan yeterliliğine sahibim.ve uzun yıllar bu yeterlilikle çalıştım, elimde hizmet belgeleri mevcut, yeterliliğimi bu güne kadar yükseltmedim. sonuç olarak karar verdim sınavlara girip 3000 grt kaptan almak istedim, lakin liman başkanlığı , hizmet belgelerimde armatör kaşe ve imzası olmadığından uygun bulmadı ve evraklarımı geri çevirdi, bende ulaştırma bakanlığına yazı yazdım gelen cevap ( liman başkanlığının uhdesinde ) oldu. şimdi bilgisi olan değerli denizci arkadaşlara sorum; sınava girmek için geçerli hizmet belgemin karşılığını hangi yoldan nerden, nasıl temin ederim?,nerelere müracaat etmem gerekir? ( çalıştığım firmaların tamamı küçük firma olduğundan krizde yok oldular) konu hakkında bilgisi olup yardımcı olan herkese teşekkür ederim. pruvanız neta,denizleriniz sakin olsun.

Merhabalar, Durumunuzdan öncelikle üzüntü duyduğumu belirteyim.

Gemiden ayrıldığınızda şirkete uğrayıp hizmet belgelerinizi şirkete onaylatmanız gerekirdi.

Kesin olarak emin olamamakla birlikte birkaç fikrimi sunayım;

-Şirketlerin yetkili kişilerine ulaşmaya çalışın, ellerinde kaşe/damga belki kalmıştır,
tarihi önceden atılmalıydı o yüzden sorun olmayacaktır suan iflas etmiş olması.

- Olumsuz olursa Şirketlerin bildiğim kadarıyla ticaret odalarından alınan iflas mektubuyla battıgını ve ulaşılmaz durumda olduklarını belgeleyebilirsiniz, fakat bu belgeyle yine başvuru yaptıgınızda zamanında şirket iflas etmeden onaylatmalıydınız cevabını alacaksınız büyük ihtimalle.

Umarım sorununuzu çözeceksiniz

hocam dıger lıman baskanlıklarına telefonla sor o zaman nasılsa kabul eden cıkacaktır sende tasırsın lımanını oraya hem son bişi cıkmıstı ıstedıgın lımana basvuru yapabılıyordun ama o sanırsam stcw ler ıcın olabılır bı sormak lazım

Geri