Hizmet Disi Suresinin Orani

• Konuyu açan Konuyu açan DPO
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

DPO

Küpeşteci
Denizci
Arkadaslar merhaba,

Hizmet disi suresi 10 ay deniz hizmetine 2 ay olarak eklenmekte. Peki 10 aydan daha az olan deniz hizmetine hangi oranda hizmet disi eklenmekte. Yonetmelikte bu konuda bir bilgi bulamadim. Oran oranti yaptigimizda 5/1 oranini kullanmalari gerekirken daha farkli oran kullanan liman baskanligi da biliyorum. Bu nedenle size sorum su, bu resmi bilgiye nereden ulasabilirim.

Toplam hizmet süreniz üzerinden terfi işlemleriniz yapılacakken neden daha kısa sürelerdeki orantıyı merak ettiniz anlayamadım ?

Sanirim yanlis anladiniz sorumu.

Benim ogrenmek istedigim su. Gemide calistigimiz hizmet suresine gore hizmet disi suresi eklenmekte. Bu da 10 ay deniz hizmetine 2 ay olarak yonetmelikte yazmakta. Ancak her kontratimiz 10 ay surmuyor haliyle. Merak ettigim 10 aydan daha kisa calismalarimizda hangi oranda hizmet disi eklenmekte?

Toplam deniz hizmetiniz 30 ay olduğunda ve yeterliliğinizi hakedişinizin 36. ayı dolduğunda terfi işlemleri için müracat edebiliyorsunuz. Yani 4 ay çalışın 4 gün izin yapın isterseniz 4 gün çalışın 4 ay izin yapın sonuç olarak yeterliliğiniz dahilinde 36 ay süre ve bunun en az 30 ayı denizde geçmek şartıyla terfi işlemlerine müracat edebiliyorsunuz. Daha öncesinde müracatınız kabul görmüyor. Bu yüzden oratının küçük katlarını hesaplamak ne kadar gereksizse 36 aydan önce benim terfim geldi demek de o kadar gereksiz.

Geri