Hizmet Saydirma Sorunu

oktay-yilmaz

Denizci
Denizci
Arkadaslar merhaba.

Bundan 5 sene evvel bi gemiye katildim ve o gemide 4 ay calisip ayrildim.

Bugun hizmet hesaplatiyorum ve istanbul liman baskanligindan gorevli memur beni ariyor ve o gemide stajer olarak gozukuyorsun diyor bizim sistemimizde.

Ben o gemide 4.kaptan olarak calismistim nasil olur falan filan desemde fayda etmedi ve sanki benim sucummus gibide hic ilgilenmedi. Benmiyim o sistemdeki hatayi duzeltecek kisi?

Ne desek bos sizde biliyorsunuz. Netice olarak ne yapmam gerekir? Hizmet hesabinda sorun teskil ediyor bu durum.

Tamamiyle o zamanki memurun hatasi.

Ne yapmami onerirsiniz? Maddi manevi dava acicam zaten de once su hizmet cizelgesini almam lazim.

Merhaba, 5 sene önceki geminizde Minimum Safe Manning sertifikasında 4. Kaptan (III.Zabit) kadrosu bulunuyor muydu? ve Siz bu kadroya karşılık olarak mı görevde bulundunuz?

Eğer bu şekilde MSM Sertifikasındaki kadroya karşılık gemide çalıştıysanız, uğradığınız Türk limanında Personel listesinde III.Zabit olarak görev karşılığınız yazıyor muydu?
Göreviniz gereği Liman evrakını sizin hazırladığınızı düşünerek başkasının bir hatası olamaz diye düşünüyorum.

Eğer verdiğiniz personel listelerinde hata yok ise, liman görevlisi tarafından hata yapılmış olarak düşünüyorsanız, liman başkanlığından bizzat personel listesi kayıtlarını siz dilekçe yazarak isteyin.
O gemide uğradığınız tüm TÜRK limanlarına bu dilekçeyle başvuruda bulunduktan sonra size bu belgelerin kopyaları gönderilir bu personel listesiyle başvurduğunuzda hizmetiniz kabul görecektir.

acente hatası olabilir.

gemi türk bayraklı gemi ise acente herkesin girişini yapıyor,bende uzakyol vardiya zabiti olarak 3.kaptan olarak çalışırken sistemde 3.mühendis olarak girmişlerdi.ama liman sıkıntı etmedi zabit adam nasıl makineci olsun diye...

Benzer bir sıkıntıyla bende karşılaştım. Acenta geriye yönelik düzeltme yaptı ve sorun aşıldı. Eğer girişi yapan acentayı bulursan o geriye yönelik düzeltmeyi yapabilir.

Geri