Merhabalar,
Hakkında yazmış olduğunuz "Gemi Adamları Yönetmeliği'nde" şuan için herhangi bir değişiklik olmamış, Resmi Gazete'de de yayınlanan son 1 hafta içerisinde böyle bir değişiklik bulunmamakta.
Gerçeği teşkil etmediği, yanlış yönlendirme olmaması ve spekülasyon oluşturmaması bakımından elle düzenlediğiniz Gemi adamları yönetmeliği maddesini mesajınızdan kaldırıyorum ve bu yönde mesajınızı düzenliyorum.
Başlığın ve içeriğin tekrardan düzeltilmesi gerekmektedir. Denizcilik sektörü ile biraz daha ilgilenmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Bu kadar önemli bir bilgiden yoksun olunması'da sektörde'ki durumu göstermektedir.
Hizmet sürelerini'de kapsayan yönetmelik değişikliği taslağı 6 ay önce hazırlandı. Son birkaç ay içinde'de ciddi olarak gerek sektör temsilcileri, gerekse resmi makamlar arasında tartışılmaktadır. Bu tartışmanın'da sonuna gelinmiştir. Taslak metin yönetmelik halini almıştır. 01.01.2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Güverte bölümünden verdiğim örneğe makine bölümünden'de bir örnek vererek aşağıya yazıyorum.
g) Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti; 3000 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde uzakyol ikinci mühendisi/makinisti olmak için müracaat edenlerden;
1) -A-III/2 ile A-III/1 müfredat programını müşterek uygulayan dört yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu olup, uzakyol vardiya mühendisliği yeterliği ile otuzaltı ay 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde vardiya mühendisliği yapmış olmak,
- Uzakyol vardiya mühendisi/makinisti yeterliği ile otuzaltı ay denizde vardiya mühendisliği/makinistliği yaptıktan sonra, Sözleşmenin öngördüğü A-III/2 müfredat programını idare tarafından uygunluğu onaylanan bir eğitim kurumunda tamamlamak,
- Deniz Harp Okulu mezunu olup, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından veya Sahil Güvenlik Komutanlığından ayrılmak ve beş yıl makine deniz hizmeti olmak,
şartlarından birini sağlamak,
2) İdarenin öngördüğü “uzakyol ikinci mühendisi/makinisti” sınavında başarılı olmak,
şartlarını sağlayanlar, “Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti” yeterliğini almaya hak kazanırlar.
Ancak, Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirme, Sınav, Vardiya Tutma, Kütüklenme ve Donatılma Esasları Hakkında Yönetmelik şartlarına uygun olarak uzakyol ikinci mühendisi/makinisti yeterliğine sahip bulunanların belgeleri, bu Yönetmeliğe göre sınavsız yeniden düzenlenir.
El ile düzenlediğim yönündeki suçlamaları'da şiddetle kınıyor ve reddediyorum.
Yukarıda'ki değişiklik müsteşarlığın sitesinden alıntıdır. Müsteşarlığın sitesini inceleyiniz.