Hizmet Süreleri Ne Zaman 36 Ay olacak?

Kaptan Anıl Küçük

GOSS Başkanı
Denizci
Arkadaslar bu sou su an en cok sorulan soruların basında gelıyo ..hizmet süreleri uzayacakmı uzarsa ne zaman yururluge gırecek kımlerı etkılıyecek..
biraz arastırmadan sonra hızmet surelerının 36 aya cıkacagı ve bunun 2013 temmuz ayında yururluge gırecegı gıbı soylemler duydum ve okudum ve bu buyuk ıhtımalle boylede olacak .
ama asıl konu bunlardan kımın etkılenecegıdır ve kımlerı vuracagıdır.kazanılmıs hak olarak verılıp verılemeyecegidir.bunun hakkında daha kesın bsey olmadıgı ve yuzden yasa olarak hala yayanlanmadıgı dusuncesındeyım .kazanılmıs hak verılmemesı zabıtler adına buyuk bır kayıp olacaktır diye dusunuyorum ..hadi hayırlısı dıyelım bekleyıp neler olacagını gorecegız.

01.07.2013 tarihi son tarihtir. Bu tarihe kadar 24 ay hizmetini tamamlayan zabitler yükselme için başvurabilir.

Gemi Adamları Yönetmeliği ilgili geçici madde aşağıdadır.
Kod:
Geçiş süreci

GEÇİCİ MADDE 11 – (Ek:RG-23/8/2012-28390)

1/7/2013 tarihine kadar, vardiya zabitliğinden 1. zabitliğe, uzakyol vardiya zabitliğinden uzakyol 1. zabitliğine, makine zabitliğinden 2. makinistliğe, uzakyol vardiya mühendisliği/makinistliğinden uzakyol 2. mühendisliği/makinistliğine yükselmek için bu Yönetmelikte belirtilen şartları yerine getirerek başvuruda bulunan gemiadamlarından, yeterlik yükseltmeleri için gerekli deniz hizmeti 24 ay olarak aranacaktır.

yani tam olarak anlayamadım.ben ytü gemi inşa makine mühendisliği mezunuyum ve şu an staja çıkmak üzereyim 6 ay uzakyol,benim 2.zabitliğe yükselmem için stajdan sonra kaç ay çalışmam gerekiyor?

yani tam olarak anlayamadım.ben ytü gemi inşa makine mühendisliği mezunuyum ve şu an staja çıkmak üzereyim 6 ay uzakyol,benim 2.zabitliğe yükselmem için stajdan sonra kaç ay çalışmam gerekiyor?

Merhaba Aşağıdaki Paragraf Resmi Sitenın Yönetmelik Bölümünden Alıntıdır Sizi İlgilendiren 1. Maddenin Alt Paragrafıdır

Makine Sınıfı Gemiadamı Yeterliklerinin Şartları
MADDE 9 – (Değişik:RG-23/8/2012-28390)

g) Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti; 3000 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde uzakyol ikinci mühendisi/makinisti olmak için müracaat edenlerden;

1) - A-III/2 ile A-III/1 müfredat programını müşterek uygulayan dört yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu olup, uzakyol vardiya mühendisliği yeterliği ile otuzaltı ay 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde vardiya mühendisliği yapmış olmak,

- Uzakyol vardiya mühendisi/makinisti yeterliği ile otuzaltı ay 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde vardiya mühendisliği yaptıktan sonra, Sözleşmenin öngördüğü A-III/2 müfredat programını idare tarafından uygunluğu onaylanan bir eğitim kurumunda tamamlamak,

- Deniz Harp Okulu mezunu olup, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından veya Sahil Güvenlik Komutanlığından ayrılanlardan beş yıl makine deniz hizmeti olmak, Eğitim ve Sınav Yönergesinde belirtilen İngilizce başarı esaslarına göre İngilizce başarısını sağlamak ve sözleşmenin öngördüğü A-III/2 eğitim programından öğrenimi esnasında almadığı fark derslerini İdarece onaylanmış bir eğitim kurumunda görmek veya müfredatın İdarece onaylanması kaydıyla, Deniz Kuvvetlerinde, Sahil Güvenlik Komutanlığında görmesi halinde

şartlarından birini sağlamak,

2) İdarenin öngördüğü “uzakyol ikinci mühendisi/makinisti” sınavında başarılı olmak,

şartlarını sağlayanlar, “Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti” yeterliğini almaya hak kazanırlar.

yonetmelıkte uzakyol 1 zabıtlıkten yada muhendıslıkten suvarı yada carkcıbasına gecıs yazılmamıs.yonetmleıge gore gecıs suresı olmadıgına gore suvarı lıge vb gecıs dırek 36 ay sanırım aksını duyan bılen varsa yazsın lutfen selamlar

Arkadaşlar 01.Temmuz.2013 e kadar 20 ay net hizmeti limana sunarsanız bir üst sınav için geçiş hakkına sahipsiniz.Ancak isterseniz 8 yıl önce mezun olun,01.Temmuz.2013 e kadar 20 ayı gösteremezseniz 02.Temmuz.2013 ten itibaren 30 ay isteyecekler.

müsteşarlığa yazdım.Cevap daha önce bilgi verildiği gibi 01.07.2013.Bu tarihe kadar eski kanunlar bu tarihten sonra yeni kanunlar geçerli

Geri