-Marpol 73/74 Ek IV gemilerden basılan pis sular .... basan gemilerde bulunması gereken teçhizat aşağıdakilerden hangisidir?
Arıtma Tesisi , dezenfekte ve öğütme, toplama tankı, boru hattı ve uluslararası sahil bağlantısı(diğer şıklarda bu yazdıklarımdan içinden birer tane çıkarmışlar)
En son şık Hiçbiri
-Yaz yükleme hattı hangi marka ile gösterilir
LS
S
WNA
T
W
-Clc sertifikası ne ile mücadele içindir
Gemiden dökülen yakıtın kirliliği ile mücadele
-Denize elverişlilik sertifikasının süresi ne kadardır?(şıklarda yıllık yok!!!)
3 ay
6 ay
Yıllık sörvey vizeleri dikkate alındığında max, 5 yıl(bence bu)
-Fesih ihbar süresi ne kadardır?
6 ay
6 iş günü
10 iş günü
6 takvim günü
10 takvim günü
-4299 sayılı kanuna göre deniz kaza raporu(sanırım) raporu limana bildirmeyen kaptan ne ile cezalandırılır(soru daha uzun aklımda kalan)
2 yıl hapis cezası (bakalbilirsniz)
-Aşağıdakilerden hamgisi doğru değildir?
Deniz kaza raporunu limana bildirmeyen kaptan idari para cezası alır( 2 yıl hapis cezasını bildiğim için bunu işaretledim )
Diğerlerini hatırlamıyorum
-Kaza olduktan sonra hemen ardından oluşan sigorta bedeli ne denir?
Sigorta bedeli
Sigorta değeri
Rayiç bedel
Diğer şıkları hatırlamıyorum.
-Deniz trafigi hangi sözleşme kapsamındadır?
Colreg (tarihi hatırlamıyorum)
-Ism code Solas hangi bölümündedir(kitabda şıkların aralarında (-) var, Ancak sınavdaki şıklarda yok)
XI
II
I
IX(ben bunu yaptım)
-Doc serifikası yıllık sörvey geldikten sonra kaç aylık periyotta yapılmalı
+/- 3 ay( internetten bakabilirsiniz)
-hangisi IMO Sözleşmesi değildir
Fund
Clc
Fal
Sfv
Unfccc (bu değil netten bakabilirsiniz)
-kaptanın can ve mal kurtarma zorunluluğu cayması hakkında aşağıdakilerden hangisi yalnıştır?
Şıkları hatırlamıyorum
-854 sayılı deniz iş kanununa göre gemi adamının hizmet sözleşmesini fesih hakkı değildir?
Şıklar var ama doğru şık Gemi seferden 15 gün men edilmesi(30 gün sonra bu hak doğuyor kanunu okudum)
--854 sayılı deniz iş kanununa göre gemi adamının deneme süresi belirsiz iş sözleşmesinde ne kadar süredir?
30 gün( kanunu okudum)
--854 sayılı deniz iş kanununa göre 1 yıllık kıdem tazminatı ne kadar süreden hesaplanır?
30 gün
-Diğer çöp arıkları rengi ne ile gösterilir?
Kırmızı
-Plimsol marka hangi sözleşmede geçer
Load Line
. Kaynaklardaki soruları anlayarak okumanızı tavsiye ederim, sebebi ise sınavda soru kalıbları değişiyor veya yeni sorular olarak düşünülen soruların cevapları dahi çalıştığımız kaynaklar da oluyor. Bütün arkadaşlara sınavlarda başarılar dilerim.
Arıtma Tesisi , dezenfekte ve öğütme, toplama tankı, boru hattı ve uluslararası sahil bağlantısı(diğer şıklarda bu yazdıklarımdan içinden birer tane çıkarmışlar)
En son şık Hiçbiri
-Yaz yükleme hattı hangi marka ile gösterilir
LS
S
WNA
T
W
-Clc sertifikası ne ile mücadele içindir
Gemiden dökülen yakıtın kirliliği ile mücadele
-Denize elverişlilik sertifikasının süresi ne kadardır?(şıklarda yıllık yok!!!)
3 ay
6 ay
Yıllık sörvey vizeleri dikkate alındığında max, 5 yıl(bence bu)
-Fesih ihbar süresi ne kadardır?
6 ay
6 iş günü
10 iş günü
6 takvim günü
10 takvim günü
-4299 sayılı kanuna göre deniz kaza raporu(sanırım) raporu limana bildirmeyen kaptan ne ile cezalandırılır(soru daha uzun aklımda kalan)
2 yıl hapis cezası (bakalbilirsniz)
-Aşağıdakilerden hamgisi doğru değildir?
Deniz kaza raporunu limana bildirmeyen kaptan idari para cezası alır( 2 yıl hapis cezasını bildiğim için bunu işaretledim )
Diğerlerini hatırlamıyorum
-Kaza olduktan sonra hemen ardından oluşan sigorta bedeli ne denir?
Sigorta bedeli
Sigorta değeri
Rayiç bedel
Diğer şıkları hatırlamıyorum.
-Deniz trafigi hangi sözleşme kapsamındadır?
Colreg (tarihi hatırlamıyorum)
-Ism code Solas hangi bölümündedir(kitabda şıkların aralarında (-) var, Ancak sınavdaki şıklarda yok)
XI
II
I
IX(ben bunu yaptım)
-Doc serifikası yıllık sörvey geldikten sonra kaç aylık periyotta yapılmalı
+/- 3 ay( internetten bakabilirsiniz)
-hangisi IMO Sözleşmesi değildir
Fund
Clc
Fal
Sfv
Unfccc (bu değil netten bakabilirsiniz)
-kaptanın can ve mal kurtarma zorunluluğu cayması hakkında aşağıdakilerden hangisi yalnıştır?
Şıkları hatırlamıyorum
-854 sayılı deniz iş kanununa göre gemi adamının hizmet sözleşmesini fesih hakkı değildir?
Şıklar var ama doğru şık Gemi seferden 15 gün men edilmesi(30 gün sonra bu hak doğuyor kanunu okudum)
--854 sayılı deniz iş kanununa göre gemi adamının deneme süresi belirsiz iş sözleşmesinde ne kadar süredir?
30 gün( kanunu okudum)
--854 sayılı deniz iş kanununa göre 1 yıllık kıdem tazminatı ne kadar süreden hesaplanır?
30 gün
-Diğer çöp arıkları rengi ne ile gösterilir?
Kırmızı
-Plimsol marka hangi sözleşmede geçer
Load Line
. Kaynaklardaki soruları anlayarak okumanızı tavsiye ederim, sebebi ise sınavda soru kalıbları değişiyor veya yeni sorular olarak düşünülen soruların cevapları dahi çalıştığımız kaynaklar da oluyor. Bütün arkadaşlara sınavlarda başarılar dilerim.