İkamet sorunu

challenger

Küpeşteci
Denizci
Herkese merhaba, aslında bu konu dolaylı yoldan tüm deniz personelini ilgilendiriyor,

Dün ikamet değişikliği için nufüs müdürlüğüne müracaat ettim, ikametimi değiştirdim geçici olarak arkadaşımın adresini beyan ettim oradaki memura sorduğumda kendisininde bilgisi olmadığını söyledi :D

Kanunlarda yanlış adres beyanında bulunan vatandaşların 90 güne hapis cezası ile cezalandırlmaları yazıyor, ben kendi adıma yazıyorum bekarım ve ailemle yaşamıyorum peki sefere çıktığım zaman adresim olarak nereyi göstericem ?

Şaşırmadım ama burada muhakkak tecrübeli abilerimizden biri bu konuyla karışlaşmıştır diyerek buraya yazdım. Selametle...:(

Düzeltiyorum (5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 67. maddesi; “Gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenler altı aydan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.)

Karaya geldiğinde nerede yaşıyorsan oranın ikametgahını bildireceksin.
Oraya geldiğinde kapıyı açan, "XX arkadaşımız burada yaşıyor ama seferde diyebiliyorsa" yada kapıyı kimse açmıyorsa bence sorun olmayacaktır. :)
Bana sorarsan kendi evin değilse ailenin adresini versen daha garanti bir iş olur ama diğer türlü de ciddi konular hariç sorun olacağını sanmıyorum :)

Geri