İleri Tanker Işletirken İstenen Onaylı Eğitim Defteri Nedir?

aneman12

Küpeşteci
Denizci
Merhaba bir sorum olacaktı. Ben bundan 2 yıl önce bir firmada 2 ay güverte stajyeri olarak kimyasal tankerde staj yaptım. Şuan İleri kimyasal tanker kursuna başvurabilmek için 3 yükleme 3 boşaltma ile sertifikamı işletmek istiyorum. Yanlız şöyle bir durum var onaylı bir defter istiyorlar bunun ne olduğunu anlayamadım
b) Düzenlenecek belgeye ilişkin tanker tiplerinde en az üç ay onaylı deniz hizmeti yapmaları veya ilgili tanker tipinde, donatım yönergesinde belirlenen personel sayısına ilave olarak bulunarak, en az üç yükleme ve boşaltma operasyonunda bulunduğunu içeren en az bir ay süreli eğitim almış olduklarını onaylı eğitim defteri ile ispatlamaları gerekir.

Bu maddeye göre kırmızı işaretli kısımı nasıl kanıtlamam gerekiyor. Okula verdiğimiz staj defteri ile mi alakalı yoksa firmayla iletişime geçip hangi limanların yükleme hangi limanların boşaltma olduğuna dair onaylı bir belge mi almam gerekiyor. yada Liman çıkış belgesi almam yeterli mi ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba, Gemi dahilinde verilen eğitimlere ait kayıtların bulunduğu ISM evrakları vardır. Eğitim verilenlerin listeleri eğitim süreleri ve konularını içeren bu kayıtların kopyasını kaşeleterek limana teslim edebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgiyi bu eğitimi alacağınız kurstan da edinebilirsiniz.

Merhaba, Gemi dahilinde verilen eğitimlere ait kayıtların bulunduğu ISM evrakları vardır. Eğitim verilenlerin listeleri eğitim süreleri ve konularını içeren bu kayıtların kopyasını kaşeleterek limana teslim edebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgiyi bu eğitimi alacağınız kurstan da edinebilirsiniz.

Kaptanım liman başkanlığına sordum, dedilerki staj yaptiğın tarihler arasındaki jurnal kayıtlarını şirket mührü ile onaylatabilirsin bu şekildede işleyebilirsin dendi. Gemi kaptanı ile iletişime geçtim bakacağım dedi brkliyorum şuan bakalım 2 gün oldu daha bişi yok ortada tekrardan mesaj atacağım.

Merhaba, uzakyol vardiya zabiti ehliyetini aldıktan sonra yıllarca hiç gemiye çıkmadım yani zabitlik yapmadım fakat kursa gidip ehliyetimi yeniledim. Goc ve diğer gerekli sertifikaları da aldım ancak doğal olarak firmalar beni kabul etmiyorlar kısa bir staj görürsem yada bir yerde ilk zabitlik yaparsam kabul edebileceklerini belirttiler. Ben gemiye çıkmak ve zabitlik yapmak istiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz. Denizcilik bilgilerim;seyir, vardiya standartları, manevra, gemicilik, ingilizce vs gibi bilgilerim hala aklımda taze ama hiç zabitlik tecrübem yok. Bu sorunu aşmak ve gv zabiti olarak çalışmak istiyorum. Size sormak istediğim soru şu; tankerlerde 3 ay mecburi olan tanker stajı yapabilir miyim? Ve ondan sonra da aynı firmada yada başka bir firmada zabit olarak çalışmam mümkün olabilir mi?
Şu an piyasada müthiş bir staj yoğunluğu var, kuru yük firmaları zaten dolu ancak tanker firmaları bu 3 aylık staj yapmama sıcak bakarlar mı? Forumdaki arkadaşlar ne önerirsiniz? Cevaplarınız gerçekten önem arz ediyor.
Velhasıl, illa tanker olsun diye de diretmiyorum, kuruyükte olabilir, roro, konteyner vs farketmez, amacım ilk zabitlik engelini aşıp gemide çalışmaya devam etmek. Sonrasında 2.lik, süvarilik gibi devam edicem inşAllah..
Teşekkür ederim şimdiden..

Geri