İleri Yangın Sertifika Yenileme

captainbjk

Denizci
Denizci
Selamlar arkadaslar,
İleri yangın sertifikası 03 haziranda expire olmus, yenilemek ıcın ne yapmak lazım.
sicil limanına basvurmak sartmı baska bir limandan da basvuru yapabılıyormuyuz?

sıcıl lımanınıza basvuruyorsunuz onlar sıze sınav yerı soyluyorlar bu sınav yerını bılgısayar secıyor onlıne sınava gırıyorsunuz gecersenız 2 gun ıcınde yenılenır

cvp ıcın tesekkurler mrcpt.
bugun gıttım ızmır den basvuru yaptım, stcw sınavı ıcın basvuru yaparken sıcıl lımanına gıtmek gerekmıyormus, sadece cuzdana ısletırken sıcıl lımanına gıtmek gerekıyor.

Bu liman başkanlığı ne iş yapar?
Sınava nerede giricem diyorum kadın "bilmiyorum" diyor. Sefaköy de mi girecem İTÜ' de mi gircem dedim kadın "bilmiyorum" dedi. Yahu sefaköy ün telefonunu arıyorum arıyorum açan yok nasıl bilgi alıcam dedim kadın yine "bilmiyorum telefonları da çalışmıyor" dedi. Peki ben nerde sınava giricem ne yapıcam ben şimdi dedi kadın"internetten sefaköy ün faks numarasını alın ve oraya faks gönderin" dedi. Söylene söylene dışarı çıktım..
Şimdi soruyorum, ALLAH rızası için cevap verin: sınava nerede gideceğim? Goss' tan randevu alırken sefaköy' ü seçtikten sonra ( ki zaten İst. için başka seçenek yok) sınav için nereye gideceğim?
Not: Daha önce İTÜ' yü aradığımda sınavlar burada yapılıyor demişlerdi.
Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler..

Ayni hususla ilgili dün liman bsk konustum bana bir form doldurtup 10 gun icinde email adresine şifre gelcek o sifreyle gasm dan randevu alcaksin sonra buraya gelip 45 lira yatircan ve sinava gireceksin dediler sifre icin 15 gun bekleme sacmaligi nedir çözemedim kursa gidip2 gun ders görsem daha mantıklı

arkadaşlar sınav başvurusunu ben de geçen hafta Tuzla liman başkanlığında yaptım ve aynı gün şifre geldi. Nispeten daha sakin olduğu için siz de şifre için beklemek istemiyorsanız başvurunuzu orada yapabilirsiniz.

Şifre ve kullanıcı adi geldikten sonra randevu yerini sectigimde hic bir secenek açılmıyor.. Şifre geldikten sonra liman başkanlığına tekrar gitmeye gerek var mi

Benim dikkatimi çeken sorular
Protein esaslı köpüklerin içeriği nedir
Yangın hortumunun malzemesi nedir ne olmali
Metal yanginlarinda hangi tip söndürücü kullanilmaz
Gaz yangınlarının en iyi söndürme yöntemi

Yanma reaksiyonuyla ilgili epey soru çıktı. 50 sorudan 5-6 adeti bunlarla ilgiliydi. Ayrıca söndürme prensipleri de gene çok çıktı ( boğma, soğutma, reaksiyon kırma gibi hangi söndürücü maddenin temel söndürme özellikleri vs.) Solas madde 17 ve 25 ile ilgili 1 soru çıktı. Yangın elbisesi özellikleri ve 2-3 adet bakım tutum ve kontroller çıktı. ( Ne zamanda bir neler yapılır gibi) 2 adet inert gazla ilgili soru vardı (İnert gazın içinde % kaç oksijen bulunur ve inert gazın yangını önlemesi için ortamdaki havanın oksijen oranını kaça düşürmesi gereklidir gibi)
Yangınla mücadele ekiplerinden acil ve teknik ekiple ilgili 1' er adet soru vardı, yardımcı ekiple ilgili çıkmadı.
Sınavda dikkatimi çeken husus; 50 sorudan solunum cihazı ile ilgili hiç soru çıkmamasıydı. Dikkatli bir şekilde de çalışmıştım halbuki. Ama siz ihmal etmeyin solunum cihazı önemli bir konu ve size kesin çıkar bence. Bana kalırsa en az 2-3 adet solunum cihazıyla ilgili soru çıkar.
Neyse ben 68 ile geçtim. Sizlere de başarılar dilerim.

çok teşekkür ederim , ben de internetteki sorulara bakınıyorum, onun dışında konuları da okuyorum . Umarım sorunsuz geçerim =)
Geçmiş olsun size

Geri