Mesleğe ilk kez adım atacak olan her zabit bu konuyu hep düşünmüştür. Gemiye ilk adımımı attığımda neler yapmalıyım veya yapmamalıyım? Hatalarım karşısında yumuşak veya sert tavır takındıklarında neler yapmalıyım veya yapmamalıyım? Süvari Bey'e olan tutumum nasıl olmalıdır? Bilmediğim bir konu hakkında sorular sormak veya öğrenmeye çalışmak konusunda süvari bey veya efendi kaptan ile nasıl bir yaklaşım içinde olmalıyım? Diyelim ki deniz tuttuğu için vardiya tutacak halim yok, bu durumda ne yapmalıyım ki en doğru hareketi yapmış olurum? gibi gibi sorular çoğaltılabilir.
Benim gibi ilk kez vardiya zabiti yeterliliği ile gemiye çıkacak olanlara vereceğiniz tavsiyeler, bizim için çok önemli. Yıllarını denizde çalışarak harcamış olan siz değerli denizci abilerim/ablalarım, bize vereceğiniz her öğüt altın değerinde olacaktır.
Şimdiden yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.
İyi günler dilerim..
Saygılar..
Benim gibi ilk kez vardiya zabiti yeterliliği ile gemiye çıkacak olanlara vereceğiniz tavsiyeler, bizim için çok önemli. Yıllarını denizde çalışarak harcamış olan siz değerli denizci abilerim/ablalarım, bize vereceğiniz her öğüt altın değerinde olacaktır.
Şimdiden yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.
İyi günler dilerim..
Saygılar..