İlk Staja Telsiz Zabiti Olarak çıkmak?

KaptanSharp_

Küpeşteci
Denizci
Öncelikle herkese selamlar,saygılar. MYO'dan geçtiğimiz yaz mezun olmuş biriyim.2700 tonluk, dahili hat(iskenderun,izmir,ayda bir beyrut) çalışan bir gemiye, GOC ehliyetim olması dolayısıyla telsiz zabiti olarak çalışmak için bir iş teklifi aldım.Maaş güzel,kumanya orta.Fakat aklıma takılan tek sorun,(muhakkak soranlar olmuştur) ilk stajım olması dolayısıyla telsiz zabiti olarak çıkınca, gemide kaptan ve 2. kaptanın benden neler beklediğidir. ilk staja, telsiz zabiti olarak çıktığımda benden neler istenir, neler beklenir açıkçası biraz tedirginim.Görüş ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim :)

Selamlar
Baştan Söyliyim Telsiz zabitliği falan yapacağını sanıyorsan büyük bi hataya düşersin genelde koster tarzı gemilerde safe manningde 2.zabit'e gerek duyulmadığı için kaptan ve 1.zabit'in vardiyasını hafifletmek ( yani 12-4 12-16 seyir vardiyası tutarsın), liman evraklarını, ISM'i yaptırmak, safety equipmentların bakım ve takibi,revir vs bunlar için ucuz yollu olsun diye telsiz zabitini 3.kaptan olarak kullanırlar. bilimum bütün 3.kaptan işlerini üstlenirsin ayrıca goc'un oldugu için telsiz cihazları inmarsat sart epirb vs artık hangi donanım varsa gemide bunlarım bakım tutumları akülerin bakımı ve jurnal kayıtlarını yaparsın ki zaten bu senin işin yani diyeceğim o ki üstünde büyük bi evrak yükü olacak uyanık ol kendini kısa zamanda geliştirmeye bak yoksa çok sıkıntı çekersin...

Selametle.

cevap için teşekkür ederim. ilk stajım olması dolayısıyla daha büyük bir gemide yetiştikten sonra telsizci olarak giderim diye düşünerek ve geminin eski, şirketin pek duyulmaması dolayısıyla teklifi reddettim.Allah'ın işi bu ya, o işi reddetmemden bi kaç sonra kaliteli bir şirketle anlaştım.Umarım hakkımda hayırlısı budur. Umarım pişman olmam.

Selametle.

Geri