İngilizce Sorusu

atakan_1453

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar bu soruya dikkat edelim!

The radio log book should be kept close to the radio for ....... by any outhorised person
a) Fiiling in
b) An easy access
c) İnspection
d) Drills
e) Maintenance

Bu soru forumlarda hep a şıkkı ''Filling in'' olarak geçiyor. Yani telsiz jurnali yetkili kişi tarafından doldurulması için telsiz konsoluna yakın bir yerde bulundurulması gerekiyor, Yanlış!

Ben diyelim telsiz zabitiyim veya gmdss ten sorumlu 3.kaptan, ben bu jurnali, gerekli telsizle ilgili gerekli testleri yaptıktan sonra ister köprüüstünde doldururum ister gmdss konsolü üzerinde doldururum, ister wc de doldururum bu bana kalmış bişey.

Doğru cevap c şıkkı inspection, yani kontrol için. örneğin port state geldi gmdss jurnalini bakmaya yetkisi var yani yetkili kişi konumunda, bu adam direk telsiz konsolüne gider ve gmdss jurnalini orda arar, normaldede orda olması lazım. veya gemi kaptanı kontrol eder.. bu eylem inspection dır.

Arkadaşlar bu soruya dikkat edelim!

The radio log book should be kept close to the radio for ....... by any outhorised person
a) Fiiling in
b) An easy access
c) İnspection
d) Drills
e) Maintenance

Bu soru forumlarda hep a şıkkı ''Filling in'' olarak geçiyor. Yani telsiz jurnali yetkili kişi tarafından doldurulması için telsiz konsoluna yakın bir yerde bulundurulması gerekiyor, Yanlış!

Ben diyelim telsiz zabitiyim veya gmdss ten sorumlu 3.kaptan, ben bu jurnali, gerekli telsizle ilgili gerekli testleri yaptıktan sonra ister köprüüstünde doldururum ister gmdss konsolü üzerinde doldururum, ister wc de doldururum bu bana kalmış bişey.

Doğru cevap c şıkkı inspection, yani kontrol için. örneğin port state geldi gmdss jurnalini bakmaya yetkisi var yani yetkili kişi konumunda, bu adam direk telsiz konsolüne gider ve gmdss jurnalini orda arar, normaldede orda olması lazım. veya gemi kaptanı kontrol eder.. bu eylem inspection dır.

soruda zaten telsiz jurnali gmdss ehliyetli zabit tarafından doldurulup telsıze yakın yerde saklanılır..

soruda by any authorised person, yani herhangi bir yetkili tarafından kontrol edilmesi için mantığı vurgulanmıştır.
sorufa eğer by the authorised person deseydi bu kişi ''the'' takısından dolayı birtek kişi olacaktı oda dolduran kişi olurdu.

Cvp: Inspection

gocun her zabitte oldugunu varsayarsak fillin in de olabilir herhangi bi yetkili tarafındanda doldurabilir yada kontrol edilebilir çelişkili bi soru bunun gibi bır takım sorular var aldatmacalı bakalım iyice araştırmak lazım

dostum gemide herkeste goc olabilir ama gmdss logbook'u sadece 1 kişi doldurmakla görevlidir (bu kişi gmdss ten sorumlu zabittir) bir kişide tehlike anında sadece distress mesajı gibi mesajları gönderir(bu kişide kaptandır eğer gocu varsa, yoksa 1.zabittir). Her gocu olan dolduramaz jurnali, yanlış yönlendirme yapmayalım.
Ayrıca bu soru U.S Coast Guard tan alındığı belli onun için kelime hatası yapılması mümkün değil.
Ayrıca Gmdss log book inspection anında kontrol için gmdss consolü yakınında bulundurulur, doldurulmak için değil !

Geri