INMARSAT-B'den Teleks Gönderimi

• Konuyu açan Konuyu açan Buğra
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

Buğra

Denizci
Denizci
Arkadaşlar Sindel INM B cihazında abone kayıt işlemleri için Onur Sevinçler'in kitabında " kara abonesi kaydedecekseniz 00 ardından ülke telex kodu ve abone telex numarası yazılır. yani 0060723456 "

aynı bu şekilde yaptı arkadaşım ve sindel masasındaki hoca başına 00 gelmeyecek deyip arkadaşımın bir sorusunun yanmasına sebep olmuştur. Herkesin bilgisi olsun. Yarın ben de gireceğim , herkese başarılar. Aklında soru kalan paylaşabilirse çok sevinirim ayrıca..

00 kodu mutlaka yazılır uydu haberleşmeden kara telex çıkışında.
Birkeresinde Ekol denizcilikte bir eğitmen de bu yanılgıya düştü ancak 00 olmadan mesajın iletilmeyeceğini gösterdim.Uygulama sınavındaki aynı eğitmenin arkadaşı kontrolör sınava girdiğimde VHFden telex göndermemi istemişti komik ama yapıyorlar bunları öbürkü dünyaya veresiye yazdırıyorlar diyecek birşey yok cahillik veya kasıt her neyse.
Gemide telex cekme imkanınız oldugunda goreceksiniz

İnşallah arkadaşım pisi pisine kalmaz. Bilgi için teşekkürler. Bizde direkt olarak Onur Sevinçleri suçladık , kararı veren makam hoca olunca. Onun doğruluğuna inandık.. Şimdi üzülsek mi sevinsek mi bilemedik ki. . . Öyle saçma şeyler dönüyor ki orada anlatsam masal olur :))

sinava giren arkadaslar teker teker bu konuyu bir yazi ile ilgili makama iletirlerse belki hatalarini anlayip hatalarindan donerler

netekim cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmakdan zordur

Sindel de 83* ile routine modu distress moda getiriyoruz ya keza urgency yapmak için 82* yapıyoruz. Sailor cihazında nasıl aktif edeceğimizi bilen var mı ? Bilgisi olan lütfen paylaşsın... İNM B cihazı için konuşuyorum.

Bu sabah ki sorulan sorularda vardı. Başta arkadaşıma ve çoğu kişiye iki tane navtex biri sailor biri sindel olmak üzere ve birer tane de inm b soruları çıktı. . . Ne yazık ki var...

evet bugun bana cıkan soruları yazıyorum arkadaşlar:) saılorda ınmarsat b telex, telefon ! ve her ıkı cıhazın navtexı cıktı. bırde hf dscden rutın gorusme cıktı. teknık masada shıp statıondan gemı bılgılerı ve bataryaları anlattırdılar. ıngılızce masasında ıngılızce bı metın verıyorlar turkceye cevırtıyorlar ve okutuuruyolar. gemı adını fonetık alfabeyle ıstıyorlar. yarın gırecek arkadaslara kolay gelsın

Kurumun bir açıklaması yok konuyla alakalı, bu sebeple önceki dönemlere dayanan tecrübeyle cevap vermek durumundayız. Giren arkadaş çıktığını söylemiş bugun bilgi için teşekkür ediyoruz sonraki sınavlar için bir ilk ve haberimiz olmuş oldu.

3 simulator soruldu, sadece Sailor ile sınırlanmadı sınav.

Furuno Navtex
Sindel Inmarsat-A bile soruldu

Çoğu kişi beklemediği şeyle karşılaştı

Geri