Iş Bulan Siteler

Günümüzde neyazıkki simsar şirketleri olmadan iş bulmak zor. Çünkü tüm piyasayı kapatmış gibi görünüyorlar. Ceplerine para koymadan, gemiye çıkamıyorsun. Ancak baba yerlerden torpilin varsa başka. Nefret ettim bu sektörden. Dikkatli ol kardeşim simsarların çoğu dolandırıcı, önce para isteyip sonra gemiye çıkartıyoruz gibisinden laf söylerlerse telefonu yüzlerine kapat :)

ya napacaz abı o zaman ben cok uzun zamandan berı bu pıyasadan uzak kaldım. 2005 de mezun olduktan sonra denıze hıc cıkmadım ehlıyetı ve gocu aldım sonra bıraktım denızı. sımdı tekrar cıkmam lazım malum ıslerı batırdık bende ulkeden nefret ettım dukkanı acmadan devlet cebınden pesın pesın alıyor sen de ugras dur sonra. karada yasamak denızde yasamaktan daha zor oldu. gul gıbı ısım vardı ama bu ulkede yarını gormek bıle ımkansız. sımdı mecbur gemıye cıkacam borc var. ama tecrube yok ehlıyetler degısmıs bırde bunları yenıletmesı lıman baskanlıgında karılarla ugras memurlar burnundan kıl aldırmıyor her bırı defıleye gıder gıbı gıyınmıs yuzune bakmıyor vatandasın daha neler var neler....

Dediğin gibi her şeyi zorlaştırıyorlar. Liman cüzdanının içerisinde yer alan sertifikalara süre koymuşlar, süreleri bitince; para ver, tekrar kursa git, sınava gir, kalırsan tekrar para ver. Saçma sapan anlamsız sertifika çıkarıp para gambazlasınlar....varda var.. GOC süresi bitince hizmet göster, hizmet yoksa tekrar uygulama sınavına gir.... pasaport çıkar, sağlık çıkar, aşı kağıdı çıkar. DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜ YİYE YİYE BİTİREMEDİLER. İÇİNE ETTİLER. HALKIN CEBİNDEKİ PARAYI ALMAK İÇİN VERGİLERİ ARTTIRIP, MAAŞLARI DÜŞÜRÜYORLAR. BU DEVLETİN BAŞINA KİM GEÇERSE KENDİ HAVUZUNU DOLDURMAKTAN BAŞKA BİRŞEY YAPMIYOR. DAHA DENİZCİ SENDİKASI BİLE YOK. ALLAH KİMSEYE FIRSAT VERMESİN.

dikap diye bir oluşum var. internet üzerinden gemi adamının bilgilerni alıyorlar. sitemiz ticari amaç gütmemektedir falan yazmışlar. komisyoncumudur bilgisi olan varmı

dikap armatörlerin kendi kurduğu bir site. Bu siteler hakkında çekincelerim var dediğimde staj yeri ararken görüştüğüm eski-köklü bir firmanın personel müdürü rahatça bilgilerini verebilirsin demişti. Umarım hala öyledir

Erol Taş adında birinin kurduğu bir site dikap.org,
Herhangi bir armatörle alakası var mı bilemeyeceğim ama kendisi Akar Shipping'de çalışıyormuş.
Gemipersoneli sitesinden veya diğerlerinden herhangi bir farkı yok, amaç aynı.

arkadaşlar, dikap a girdiğiniz cv ler personel müdürlerinin email adresine düşüyor. dolayısı ile simsar falan degil. armalink te bir zaman aynı sistemle çalışıyordu. sanırım hala aynılar.

dikap & simsar ortaklığı A.Ş

Dikapta paylaştığınız bilgiler bu sitenin içerisinde sayısını bilemediğim simsarların eline geçiyor.Zamanında bir firma vardı hem simsar hem armatördü kendileri aramıştı.Günahları boynuna bazı personel müdürleri de kişi bilgilerini simsarlara veriyor olabilir.Ben dikapa üye olduğumda beni arayan 3 firmanın 2 si simsardı hemde ne olduğu belirsiz.Burda yazılanlara katılmıyorum,ben de çok zorluk çektim iş ararken,fakat piyasada pişe pişe iş bulmanın tekniklerini öğrendik.Şöyle bir şey daha var; tabiki piyasada muazzam miktarda güverteci var.İş bulmak bu sebeble zor olması normal.

arkadaşlar armalink kapandı malum ama dikap da mı kapandı ? bilgisi olan varmı bugun denedim siteye ulaşım sağlanamıyor yoksa benım nette mı sorun var?
düzeltme :sanırım gecici sorun vardı dıkap da su an denedim açıldı :)

ewet bu siteler geçtiğimiz yıllarda oraya üye şirketlerin personel müdlerinin girip baktıgı bir site idi ve hiçbir şekilde para pul alınmamaktydı şimdi nasıldır bilemiyorum cv olusturualbilir neticede kaybedecek bir sey yok para isterse yok dersin kapatırsın telefonu...

bi konuya daha yazmak istiyorum bu piyasa ölmüş felan diyen arkadaslar için öle evde oturarak iş fln zaten bulamazsın öncelikle staj yaptıgınız firmalar zaten sizinle çalışmak isteyecektir istemiyorsa çekinceleri vardır ve bunun sebebide inanın istisnai durumlar hariç sizlersinizdir.simasarların eline düşmek de düşmemekte sizlerin elinde gemilerde kendini geliştiren bi şirkette 2-3 kontrat çalışmış kişilerin iş sıkıntısı çekeceğini pek düşünmüyorum azıcık gayret ederseniz iş bulursunuz öle SIRTI KALIN OLMAYA GEREK YOK kendinize güvenin işinize güvenin ve en önemlisi mesleğinize güvenin...arkadasımızın biri yazmış o para bu para bu para diye evet haklı fakat bu devleti ilgilendiren bi konu nasıl benzine zam geldğinde itiraz etme şansımız olmuyor buda bence böle neticede değişiklik adı altında sömürülüyor olabiliriz fakat hiç kimsede karada çalışıp 4000-20.000 tl arası paralara çalışmıyor bu paralar için 15-20 yıl çalışıyorlar o yuzden basımızı eğip ödeyeceğiz yanlışta olsa dogruda olsa...ki yine sölüyorum bencede yanlış herseyin para ile olması....

bi konuya daha yazmak istiyorum bu piyasa ölmüş felan diyen arkadaslar için öle evde oturarak iş fln zaten bulamazsın öncelikle staj yaptıgınız firmalar zaten sizinle çalışmak isteyecektir istemiyorsa çekinceleri vardır ve bunun sebebide inanın istisnai durumlar hariç sizlersinizdir.simasarların eline düşmek de düşmemekte sizlerin elinde gemilerde kendini geliştiren bi şirkette 2-3 kontrat çalışmış kişilerin iş sıkıntısı çekeceğini pek düşünmüyorum azıcık gayret ederseniz iş bulursunuz öle SIRTI KALIN OLMAYA GEREK YOK kendinize güvenin işinize güvenin ve en önemlisi mesleğinize güvenin...arkadasımızın biri yazmış o para bu para bu para diye evet haklı fakat bu devleti ilgilendiren bi konu nasıl benzine zam geldğinde itiraz etme şansımız olmuyor buda bence böle neticede değişiklik adı altında sömürülüyor olabiliriz fakat hiç kimsede karada çalışıp 4000-20.000 tl arası paralara çalışmıyor bu paralar için 15-20 yıl çalışıyorlar o yuzden basımızı eğip ödeyeceğiz yanlışta olsa dogruda olsa...ki yine sölüyorum bencede yanlış herseyin para ile olması....

evet arkadaşım kesinlikle haklısın misal ben stajımı bir a şirketinde yaptım ilk sefer 2 ay 8 gun sonra 6 ay 13 gun sonra tam 8 ay çalıştım ehliyetimi aldığımda açık bir pozisyon için gemi kaptanı tarafından benim adım geçti verilen cevap bu şahsı düşünmüyoruz...ayrıca gemide'de yeri geldi 3 kişinin işini yaptım. şimdi sen böyle ezbere konuşarak haklı olduğunu mu sanıyorsun işler bildiğin gibi değil arkadaşım bu piyasada anında satılırsın...

Geri