İşitme Kaybı Sınırı

halo_1997

Küpeşteci
Denizci
Abilerim benim bi sorum olucak ben kaptan olmak istiyorum ama odyometri testinde 32 33 db isitme kaybi var gemi adami yonetmeliginde kulak ici isitme cihazindan bahsediliyor kaptan olabilirmiyim

HTML:
C. KULAK-BURUN-BOĞAZ MUAYENESİ
a) Gemiadamlarınin tüm sınıfları işe girişleri esnasında odyometrik tetkike tabi tutulurlar.
Makine sınıfı gemiadamları iki yılda bir periyodik odyometrik kontrole tabidirler. Makine sınıfı
gemiadamlarından bir önceki odyometrik kontrolüne göre işitme eşik seviyesinde 10 dB ve
üzerinde artış olanlar makine sınıfında çalışmaya devam edemezler. Diğer sınıf
gemiadamlarına ise şüphe halinde odyometrik kontrol tatbik edilebilir. Güverte zabitlerinde
işitme tam olmalıdır. Normal bir kulak, fısıltıyı en az beş metreden duyar. Kulak içi işitme
cihazları ile işitme duyuları tam ve normal hale gelen gemiadamları ve gemiadamı adayları
cihazların bir yedeğini gemide kolayca erişilebilir bir yerde bulundurmak zorundadır.
b) İşitme kaybından şüphelenilen gemiadamları ve gemiadamı adaylarının tümünde ve
özellikle duyma yetisine yönelik işlerde çalışacak gemiadamları ve gemiadamı adaylarında
yapılan Odyogramda 500, 1000, 2000 Hz de iyi duyan kulağın ortalama işitme eşik seviyesi 30
dB, daha kötü duyan kulağın ortalama işitme eşik seviyesi 50 dB den daha iyi olmalıdır.
c) Vestibuler fonksiyonunu bozacak kulak-burun-boğaz hastalığı bulunanlara, "Gemiadamları
Sağlık Raporları" verilmez; gemiadamı olarak çalışanların denizde çalışmalarına müsaade
edilmez.
d) Kulak-burun-boğaz yolunda malign hastalığı bulunanlara "Gemiadamları Sağlık Raporları"
verilmez; gemiadamı olarak çalışanların denizde çalışmalarına müsaade edilmez.

Geri