İSKENDERUN UY KAPTAN SEYİR 28.09.2022

Capt.mk

Küpeşteci
Denizci
Merhaba,

Seyir sınavımda çalıştığım kaynaklar(2021 DF soru bankası, seyir) dışında olduğunu düşündüğüm sorular;

* radarın 1 mikro saniyedeki atım uzaklığı - 300 metre

* Elektromanyetik dalgaların oluşumu? elektrik alan-manyetik alan- enerji yayılımı gibi. tam hatırlamıyorum soruyu.

* north up relative motion sorusu, hangisi kesinlikle yanlıştır. şıklarda; okunan ebl direkt haritaya işlenebilir - okunan ekoların hız ve yönleri true dur, norh çizgisi hep yukarıdadır gibi.

* radarın en iyi eko aldıgı meteryal? plastik,fiberglass,metal,ağaç

* düzlem seyir sorusu. a mevkinden 540 nm 90 rotası, sonra 180 nm yıldız rotası, sonra 300 nm 270 rotası. yeni mevkii. ama çözümümden emin oldugum halde şıklarda doğru boylamın oldugu cevabı bulamadım. sorun bildirimi yaptım.

* akustik parakete çalışma prensibi; doppler-ses-ışık-basınç vs

* aynı anda 3 gökcisminden rasat yapılacagında birbirleri arasındaki açı maks ne kadar olması tavsiye edilir? 0-45-90-135

----kalan sorular da 2 cdmvt, 2 hakiki nispi kerteriz, 2 intersept, bir gmt hesaplama (gha verilerek sorulan soru), 1 akıntı yönünün istendiği şekilli soru (vektörlerin; önleme açısı, bileşke rota, akıntı yönü, gidilmesi istenen mesafe )

* minare şekli

* vektör harita tanımı (çalışma kaynaklarında mevcut)

* merkator harita sorusu hangisi yanlıştır, cevabı sadece kuzey ve güney yönünde genişler olan soru.(kaynaklarda mevcut)

başarılar..

Geri