ISPS Sertifika Yenileme 50 Soru oldu

celebi

Küpeşteci
Denizci
bugün görüştüğüm özel bir eğitim kurumu sınavların 1.7.2014 itibari ile artık liman başkanlığı bünyesinde yapıldığını özel kursların bu sınavları artık yapamadığını bildirdi.konu hakkında farklı bilgisi olan ve yakında isps değerlendirme sınavına giren var mı?

...başvuru yaptım...

sınava girecek arkadaşlara yardımcı olacağını düşündüğüm noktalar aşağıda;

*liman başkanlığına sadece liman cüzdanın ile başvuruyorsun

*orda hazır bulunan dilekçeyi dolduruyorsun (yanında tükenmez kalem olsa iyi olur)

*10-15 dakika içerisinde sınav giriş belgeni hazırlayıp veriyorlar (yoğunluğa bağlı)

*ptt şubesinden 45 tl ısps-gemi güvenlik zabiti stcw sınav harcı yatırıyorsun (detaylar sınav giriş belgende var)

(***öneml*** ptt şubelerinde gemi adamları için hazırlanmış matbu formlar var bunu istemeyi unutmayın, sınav harcı bu form doldurularak havale yapılıyor-masraf 7,5 tl, bankadan olursa 30 tl imiş )

*başvuru esnasında vermiş olduğun adrese (elektronik posta) goss şifren geliyor (henüz gelmedi)

*gerisi sınav yeri ve tarihini seçmek

*sınava girmek

görevli memurdan öğrendiğim ek ve önemli bilgiler:

*sınavdan başarısız olursan kursa gitmeden 5 kez daha sınava giriş hakkın var (toplam 6 oluyor)

*bu 6 sınavı veremezsen bi zahmet kursa gitme mecburiyeti var

şu ana kadar ilk sınavda başarısız denizci çıkmadığı (ist.lm bşk. için geçerli)

sınav sonrası ayrı bir paylaşım yaparım,

selametle kalın

arkadaşlar sınava girdim, geçtim.

önemli ayrıntılar ;

-sınavda 50 soru var

-süre 50 dakika

-başarısızlık durumunda sınav merkezinden yeni sınav için başvuru yapabiliyorsunuz (dilekçe, yeni banka dekontu 45 tl...) veya kursa gitmeyi tercih edebilirsiniz.

aklımda kaldığı kadar çıkabilecek sorular;

1-ssp nedir?

2-ais nedir?

3-4- sso nedir? (2 kere)

5-gmdss a2 bölgesi tanımı

6-gmdss a3 bölgesi tanımı

7-gmdss a4 bölgesi tanımı

8-en uygun haberleşme sistemi hangisidir? (gmdss)

9-10- ısps yürürlüğe girme tarihi (2 kere) 1.7.2004

11-ısps solas'ın hangi bölümünde yer alır? (XI) (emin değilim)

12-msc deniz güvenliği komitesinde ne yer almaz? (eğitim ve sınav yönetmeliği) (emin değilim)

13-ısps in yürürlüğe girmesi ile gemi bünyesinde ne zorunlu tutulmuştur? (gemi bünyesinde imo no yazılı olmalı)

14-gemiler limanda hangisine göre denetlenir? (solas)

15-yük taşıyan taşıtan, depolayan, kiralayan vs vs... kimdir? (broker) (emin değilim) (diğer şıklar stevedor, puantör, forverder..)

16-30- güvenlik seviyeleriyle ilgili ek tedbirler güvenlik seviye içerikleri ve tanımları (seviye 1 2 3 için ayrı ayrı) (çalışın bu konuya)

31-hangisi temel arama cihazı değildir? (şıklar garipti) (ucu kancalı sopa, ucunda iğne kanca olan ip, el feneri, pertavsız, vs...) (pertavsız olduğunu düşünüyorum)(emin değilim)

32-37-sınırlı alanlar ve içerikleri ile ilgili sorular (çalışın derim)

38-gemide yaşanan türlü olaylar ve gemi geçmişi nereye kayıt edilir? (güverte jurnali)

39-gemi,liman güvenlik tesisi, ofis arası güvenlik talimi ne sürede yapılır? (yılda 1 18 ayı geçmeyecek şekilde) (emin değilim)

40-denizde yapılan, ülke güvenliğini direk tehdit etmeyen ama devlette küçük çaplı kaos oluşturan eylem hangisidir (korsanlık, deniz haydutluğu, asimetrik terör vs. vs... asimetrik terör dedim) (emin değilim)

41-Kayıtlarda kullanılan dil ya da diller ile ilgili soru (İngilizce,Fransızca ya da İspanyolca değilse, bu dillerden birine yapılacak)

42-43- gemiye yapılan korsan eylem neyi amaçlamaz (2 kere) (itibarsızlaştırma, kaos yaratma vs vs.. itibarsızlaştırma dedim) (emin değilim)

44-toplu panik yönetiminde ne yapılması yanlış olur? (fevri davranmak)

45-liman tesisi güvenlik sertifikası kaç sene geçerlidir? (5) (emin değilim)

46-sso nun kaptana karşı sorumluluğunda hangi şık yanlıştır (sso kaptanın emri ile çalışmayan gemi adamını tutuklar)

47-sınava

48-çalışmadan

49-sakın

50-girmeyin :)

başarılar....

Merhaba

08 Aaralık perşembe günü gemi güvenlik zabiti sınavına girdim.Yukarıda ki sorulara ek olarak daha çok;
1-Güvenlik seviyelerinde ki artış durumunda ek olarak alınabilecek önlemler çıktı karşıma.Bu konu ile ilgili en az 5-6 soru var.
2-Hızlı can kurtarma botunun uzunluğu sorulmuş.
3-GMDSS bölgeleri ve AIS klasik 3-4 soru vardı.
4-Tam hatırlamıyorum ama otoritenin liman tesisine ........zorunlulugu vardır gibi bir soru çıktı.Liman tesisi güvenlik değerlendirmesi olarak işaretledim.
Çok zor değil ama notlara bir göz gezdirmekte yarar var.Mantık ile çözmek mümkün.Geçiş notu 60 ve toplam 50 soru.Ben 78 almışım.
Şimdiden başarılar.

Geri