İstanbul Liman Başkanlığının Kötü Hizmeti

kaptangs

Küpeşteci
Denizci
3. kaptan olarak ticari yük gemilerinde çalışıyorum. ne yazıktır ki sicilim istanbul fındıklı liman başkanlığına kayıtlı.
biz denizciler denizdeki yaşamı benimseyerek ve isteyerek çalışmaktayız fakat istanbul liman başkanlığında verilen bu kötü hizmeti kaygıyla izlemekteyiz. kendimden örnek vermek gerekirse 10 ay deniz hizmetinden sonra izine ayrıldım ve liman cüzdanımı, sertifikalarımı yenilemem gerekiyordu. ve bunlara kesilen gereksiz harçlar bir yana bana 1 ayı aşkın sürede liman cüzdanıma kavuşacağımı bildirdiler, ben itiraz ettim 1 ay çalışmadan cüzdanın yenilenmesini beklemek dünyanın hiçbir yerinde yoktur. buna binaen yetkili ' İst. Liman Bşk. Yrd. Mubin Salter SALT ' beyefendiyle alenen görüşmek ve durumumun aciliyetini anlatmak istedim ve kendisi hiçbir görüşmeyi kabul etmeyeceğini güvenlik görevlilerine bildirmiş ve beni zor durumda bırakmıştır. liman başkanlığında verilen hizmetten hiçbir denizci memnun değildir, orada çalışan alt kademedeki yetersiz sayıdaki personel de dahil olmak üzere biz denizciler verilen bu kötü hizmete ve sisteme karşıyız. bu ne kadar daha devam edecek?

Bende hazir isi belge yuzunden kaybettim ve belgemi 3 haftada aldim. Ama isin garibi benim onumden cikan badem biyikli genc dun verdigi evraki benim gittigim gun hemde mudurbeyden aliyordu. Ben durumu anlattigimda ise mudur bey hic bir sekilde kimseye musama yapamayacagini beklemem gerektigini soyledi. Ukraynada rusvet burda ise badem biyik gecer.

ben gerekeni yaptım, ulaştırma bakanlığı ve ankara denizcilik müsteşarlığına bu konuda şikayette bulundum. sende hakkını ara. bu sistemle daha çok denizciler mağdur olur. yazık çok yazık.

İzmir liman forever

saat 4 de stcw evraklarınızı verirsiniz saat 5 de yeni cüzdanınız ve cüzdana eklemiş stcwlerle teslim alırsınız.

"Her iş 1 saatte" politikası geçer

bilip bilmedem sağa sola atıp tutan dingil arkadaşlar,İstanbul liman başkanlığından 80 memurun başka yerlere gönderildiğini,yoğunluğun nedeninin bu olduğunu biliyor mu acaba?Oturduğun yerden sallamak kolay.

konu ist. liman başkanlığındaki düzensizlik, izmir liman başkanlığı güzel bir hizmet sunuyorsa ne mutlu izmirli denizcilere.

bilip bilmedem sağa sola atıp tutan dingil arkadaşlar,İstanbul liman başkanlığından 80 memurun başka yerlere gönderildiğini,yoğunluğun nedeninin bu olduğunu biliyor mu acaba?Oturduğun yerden sallamak kolay.

öncelikle üslübunu tasvip etmiyorum burda kimseye hakaret etme hakkın yok, ayrıca 80 kişinin başka yerlere gönderilmesi bir mazeret midir?

captainconqueror arkadaşımız oturduğumuz yerden salladığımızı düşünen geri kafalı biri, neden geri kafalı çünkü yaşamış olduğum olayı idrak edememiş henüz. müdürün yalakaları, çevresi, tanıdıkları göbek atarak bir kaç günde işini halledip elini kolunu sallayarak çıkarsa geriye kalan denizciler ne yapacak? bu sistem o kadar kötü ki istanbul gibi yoğun bir liman başkanlığından personel gönderebiliyorlar. sen asıl oturduğun yerden demogoji yapma.

Merhaba Diğer Arkadaşlarında Söylediği Gibi Burası Kimseye Hakaret Edebileceğin Uslupsuz Konuşabileceğin Bir Yer Değil Yaptığın Hareket Genel Kurallara Aykırı Olduğundan Uygun Olan Ceza Uygulanmıştır Selamlar

arkadasım liman başkalıgında işler öle 1 ay da fln olmuyor yapmayın allah aşkına onun içinde başka birsey wardır yoksa stcw yeniletmek max 2 gün sürer bu geçtiğimiz haftalarda böle idi dün bugun ne durum inanın bilmiyorum ama öle 1 ay yok 15 gün fln öle işler yok ha illede var diyen arkadaslar varsa 50-100 tl vereceksiniz 1 satte alacaksınız yada yukarıdaki arkadasların dediği gibi badem bıyık bırakacaksınız... :)

mesajıma iyi bakarsan 'liman cüzdanı yenileme' ibaresi geçiyor ve bu işlem 1 ayı aşkın sürüyor şuanda. ve liman başkanlığında çalışan personelin alaylı üslubuna ne diyeceksiniz ' gün gelecek cüzdan yenileme 3 veya 4 ay sürecek ' bu ne demek oluyor peki? ben başımdan geçen olayı size aktarıyorum siz hala liman başkanlığını savunuyorsunuz. bugünkü durumu bilmiyorsan yorum yapmayacaksın. yok öyle 50 100 tl rüşvet olayları varsa da allah belalarını versin.

arkadasım liman başkalıgında işler öle 1 ay da fln olmuyor yapmayın allah aşkına onun içinde başka birsey wardır yoksa stcw yeniletmek max 2 gün sürer bu geçtiğimiz haftalarda böle idi dün bugun ne durum inanın bilmiyorum ama öle 1 ay yok 15 gün fln öle işler yok ha illede var diyen arkadaslar varsa 50-100 tl vereceksiniz 1 satte alacaksınız yada yukarıdaki arkadasların dediği gibi badem bıyık bırakacaksınız... :)

çok afedersiniz ama bu zihniyetten dolayı işler bu hale geldi sanıyorum.

"100 tl veriyim işim hallolsun" neden? bu adamlar bu işi yaptıklarından dolayı devletten maaş almıyolar mı? Eğer maaşları sosyal yaşantılarına yetmiyorsa yada memnun değillerse neden orada çalışıyorlar.

bakın arkadaslar ben o işleri savunmuyorum bu rüsvet dünyanın her ülkesinde mevcut ayrıca işler hızlı olsun istiyorsan her kurumda veriyorsun neden bu sizi bu kadar rahatsız ettiki anlamadım adamlar robot mu neticede adam adanada oturuoyor limanı istanbul vs vs yani sayı fazla çalışan az hal böle oluncada işler geç oluyor yani lafın özü şu tırnagınız varsa başınızı kaşıyınız..

bakın arkadaslar ben o işleri savunmuyorum bu rüsvet dünyanın her ülkesinde mevcut ayrıca işler hızlı olsun istiyorsan her kurumda veriyorsun neden bu sizi bu kadar rahatsız ettiki anlamadım adamlar robot mu neticede adam adanada oturuoyor limanı istanbul vs vs yani sayı fazla çalışan az hal böle oluncada işler geç oluyor yani lafın özü şu tırnagınız varsa başınızı kaşıyınız..

ben şahsen hiçbir devlet kurumunda rüşveti tasvip etmiyorum. Sırf benim işim görülsün diye direk elden para vermek yada evrağın arasına para sıkıştırmayı ne kendime yakıştırırım ne karşımdaki kişiye. Sonuçta herkes emeğinin karşılığını az yada çok alıyor. sizede tavsiyem lütfen bu gibi rüşveti teşvik edici söylemlerde bulunmayınız. ayrıca bu yazdığınız yazı TCK 5237 nolu kanun 39/2a-b maddelerine göre kanuna aykırıdır.

İlgili Kanun Maddesi

:) sen cidden bu sitedeki yeni farkılık yaratacak insansın yada gemi hafası yaramamıs sana bu kanun fln dediğin şey fasa fiso... seninparan warsa iş yaparasın yoksa da bekle kimsenin hakkını yeme ewinde otur gez toz abicim sen....

benim acil işim olacak we o iş para ile çözülecek wallaha allami cihan olsa o gün o iş olur imzalanmayacak ewrak yoktur bu avrupada 100 euro dolar geçen yerde 100 dolar ve tr de 100 tl dir para sıcaktır acil işlerde anahtardır..ama şu var gerçekten işler daha hızlı ilerlemeli ve biz denizciler daha ii şartlarda daha iyi hizmet almalıyız

80 memur olayini bende biiyorum tamam onlarda madur olabilir ama ben zonguldakdan gittim oraya torpil olmadigi icin geri cevrildim standat islem yapildi benim bahsettigim sure icersinde 1.5 hafta posta sureside vardir olay sadece gec cikmasi deil insan gibi davanis goremem sistem 0 herkes muduru ariyodu benim gittigimde mudur imza aticak ortada yok benim evragim var halledilebilirmi diye sorucam ortada yok adam 1 saat sonra geldi ust katta dun gelen arakadasin isini hallediyormus anladigim kadari ile mudurun odasina gectiler adamlar ben bi merhaba bile diyemeden kaldim eyw siramizi bekleriz dedik sonra gelen girdi kafasina gore personel deil yine anladigim kadari ile acil isi olanlar ben hala bekliyorum sonra bi ara disari cikarken maruzatimi anlttim yok arkadasim personel eksik dedi bana yapamayiz en erken 1 haftada cikar dedi onumden giren 4 kisi isini halletti acil isleri olan insanlar ama bana gelince yok benim anlamadigim eleman sikinitisi varsa onlarin isleri nasil halledildi tamam onlarda zor durumda olabilir ama duzgun bir cevap vermek az bir guler yuz gostermek ve en onemlis yakni olani deil her insani ayi keveye koymak onemli olan

''captainconqueror'' hesabımı deport ettiler 1 ay süre ile sıkıntı yok. yenisini aldık. yazdığımın sonuna kadar arkasındayım. Geçen hafta liman cüzdanımı işletmek için gittim. Saat 15.30 du ve 30 dk içinde hem bankada hem liman başkanlığında işimi hallettim.Bunun nedeni tamamen iş bilmemden dolayı. C kodunu kendim aldım internetten. Bankaya gitmedende sıra almıştım,döndüğümde 2 kişi vardı bana. Cüzdan yenileme ve yeterlilik işleme işlemleri Ankara da yapıldığı için 20 güne kadar gelecek. Rüşvet olaylarına gelince o rüşvetçi memurların çoğunu sürdüler.Yeni yönetim böyle şeylere taviz vermiyor.Yine söylediğim gibi eğer iş bilirseniz kimseye yalakalık yapmadan işinizi rahatça halledebilirsiniz.Vesselam...

şu anda istanbul limanındaki son durum nedir acaba? ehliyetin çıkması ne kadar sürüyor? işlemleri hızlandırmak için neler yapılabilir? mesela evraklarımı ankara'ya elden götürebilir miyim? yardımcı olursanız sevinirim.

Benim limanım tuzla,fakat evraklarımı gene istanbul bölge yani limandan alıyorum. 13 eylülde verdiğim liman cüzdanı deiğişimi için 20 gün dediler, önceden çalıştığım,bildiğim gemiyi kaçırdım. Aracı sokarsanız evrakı almanız 1 gün. isterse liman temelden değişsin, bu büyük bir sorun. Diğer mesele memurların silah zoruyla çalışırmış halleri. 70 yaşında bir uzakyol kaptana bile davranış şekilleri yanlış. Bizi marabaları zannediyorlar. idrak edemedikleri nokta. karada bu deniz işinden kim ekmek yiyorsa, gemideki o adamlar sayesindedir ve saygı göstermeleri gerekir. Devlet memuruyla, bir kaptan, ç.başı denk olamaz

Geri