İTÜ DF D.U.İ.M Sağlık Şartları - Göz Bozuluğu ?

gvnbrckk

Küpeşteci
Denizci
ben kaptan olma hayali ile büyüyen bir gencim ve tek korkum şu mülakatlar çünkü 1.si gözüm bozuk 2.si sağ gözümde biraz görme kaybı var 3.sü kunduracı göğsüyüm buna karşın çok iyi yüzücüyüm sırt üstü sırt kurbağa kurbağa dolphin(monopalet) kelebek ve özellikle serbest stilde çok iyi yüzerim. 1.5 yıl su altı rugby yaptım(kaleci) Bunun dışına 20 30 şınav, dakikada 35 40 mekik ve 3-4 tane barfiks çekebilirim. Bu arada boyum 183 kilom 60. Bu arada kronik bir hastalığım yok yılda en fazla 1 yada 2 kere hasta olurum allaha şükür şu ana kadar uzun süreli yatağa düşecek kadar hastalanmadım. lütfen cevap yazınn

arkadasim ben de bu sene girmek istiyorum yaklasık 2 aydır arastırorum elemerde sadece renk körlüğü ve duyu kaybına cok dikkat ediolarmiş miyop astgmat fln onnlara pek takmıolar sanırım ben yüzmesini bile bilmiyorum ama büyüklerim onu da sorun etmiyo diyorlar senin mülakatları gececeğini tahmin ediyorum ve diliyorum bu kadar isteklisin hakkında hayırlısı

ben kaptan olma hayali ile büyüyen bir gencim ve tek korkum şu mülakatlar çünkü 1.si gözüm bozuk 2.si sağ gözümde biraz görme kaybı var 3.sü kunduracı göğsüyüm buna karşın çok iyi yüzücüyüm sırt üstü sırt kurbağa kurbağa dolphin(monopalet) kelebek ve özellikle serbest stilde çok iyi yüzerim. 1.5 yıl su altı rugby yaptım(kaleci) Bunun dışına 20 30 şınav, dakikada 35 40 mekik ve 3-4 tane barfiks çekebilirim. Bu arada boyum 183 kilom 60. Bu arada kronik bir hastalığım yok yılda en fazla 1 yada 2 kere hasta olurum allaha şükür şu ana kadar uzun süreli yatağa düşecek kadar hastalanmadım. lütfen cevap yazınn

gözünü kafana hiç takma... çünkü sağlık raporu almak i.in hastaneye gittiğinde zaten hiç dikkat etmiolar sadece sana bi renk körlüğü testi yaptırıyolar bi de uzaktan bi şey okutuolar o kadar; ama sen her ihtimale karşı gözünden bi muayene ol...

çok sağolun ikinizede çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için zaten en çok korktuğum gözdü yoksa alnı yarık adamı bile almışlar (bizim bi amcanın yiğeni) kunduracı göğsü çok önemli değil umarım kazanırım ve kaptan olurum çok teşekkür ediyorum tekrardan.

1.renk körü değilsen sorun olmaz
2.yüzücü olman sana hiçbi avantaj sağlamaz. zaten sana yüzme biliyo musun diye sormuyolar bilmesende ilk sene yüzme dersinde öğreniyosun
3.şınav mekik barfiksin önemi yok ben 1dk.da 25 şınav sonrasında 1dk.da 15 mekik çektim barfiks zaten çekmiyosun mülakatta =) zaten ne kadar çok çektiğine bakmıyolar onu yapabiliyomusun bi rahatsızlığın var mı diye sadece. senin ne kadar çektiğini saymıyolar yani =))
4.kiloda sorun olmaz ama kilo almanı tavsiye ederim
5.sağlık raporunda sorun olmazsa zaten mülakatı geçersin. bu kadar sıkıntı etme
6.şu kundura göğsü her neyse senin yüzmene engel değilse kaptan olmana engel olacağınıda sanmıyorum =))

Bu programa baþvurabilmek için yükseköðretim kurumunun aradýðýbütün koþullara ek olarak; 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle 22 yaþýndangün almamýþ olmak (tashih yaþý kabul edilmez); evli veya dulolmamak; reþit olmayanlar için veli göstermek; boyu erkek ve kýzöðrencilerde 1,65m’den az olmamak, boy uzunluðunun santimetreolarak ifade edilen deðerinin son iki rakamýndan en çok 5 fazla veya15 noksan kilo aðýrlýkta olmak; dilinde kekemelik, pelteklik, tutuklukbulunmamak; ön kayýtta yapýlacak mülakat ve beden eðitimisýnavýnda baþarýlý olmak; saðlýk durumunun denizciliðe elveriþliolduðunu, renk körlüðü ve þaþýlýk bulunmadýðýný, her iki kulaðýnýnarýzasýz olduðunu, kayýt yaptýracak öðrenci adaylarýnýn normalsaðlýk raporu yerine Hudut ve Sahiller Saðlýk Genel Müdürlüðü’nden“Gemiadamý Saðlýk Yoklama Belgesi” ibaresi taþýyan saðlýk raporualarak kesin kayýtta belgelemek gerekir. Bu programa girmeye hakkazananlardan yaptýrýlacak soruþturmada tutum ve davranýþlarý ileyasadýþý siyasi, yýkýcý, irticai, bölücü, ideolojik görüþleribenimsememiþ, bu gibi faaliyetlerde bulunmamýþ veya karýþmamýþolmasý, herhangi bir suçtan dolayý mahkûm olmamýþ ve baþvurutarihinde hakkýnda soruþturma kamu davasý ile taksirli suçlar hariçbahsi bir ceza davasý açýlmamýþ olmasý koþulu aranacaktýr. ÝTÜDenizcilik Fakültesi kýz ve erkek karma eðitim-öðretim yapanÝstanbul Teknik Üniversitesine baðlý Ýngilizce Hazýrlýk Sýnýfý hariç,üniformalý bir fakültedir. Üniformalarýn temini öðrenciye aittir. arkadaşlar sizin için buyrun bakın:)

Geri