Itü Duim Başarı Puanı??

arkadaşlar araştırdım ben biraz dokuz eylül itü falan hep paralıymış devlet üniversitesi yokmu denizcilik üzerine birde kaptan olmak ıcın hangı dalı okumak gerekiyor teşekkürler

5 Tane devlet üniversitesi var şuan İTÜ-KTÜ-DEÜ-RTEÜ-İÜ

aralarında bu sene tek bir okul %100 İngilzice ders verecek o da DEÜ eskiden denizcilik revaştaydı şimdi adaylar iyice araştırıyo Uzakyol kaptanlar bile gelme karada iş bul denize çıkıp nabıcaksın diyo tercih eden fazla olmuyo Bence gelecek seneye puanların yine düşmeside olası.Bu sene KTÜ 311 e kadar geriledi DEÜ daha fazla geriledi özellikle RTEÜ 190bin.200binlere indi.Allah sonumuzu hayır etsin inşallahh

arkadaslar puanların bukadar düşmesi dogal cünkü bu sene itü ve deü ye genel olarak meslek lisesi ögrenciler girdi. Çünkü saolsunlar bu 2 okul liselerde alan kalktı olayını yok sayıp diplomasında alan kısmında sayısal yazanları aldı.Bu yıl mezun olanlarda ilk defa alanı olmayan grup oldugu icin ben dahil ki puanım 367 , bu yıl mezun olan hicbir anadolu ve düz lise mezunu puanı ne kadar yüksek olsada bu alan olayı yüzünden mağdur oldu . 49. madde sacmalıgı yüzünden. Bu yüzden itü ve deü duim tercih eden bütün anadolu ve düzler hepsi Ktü ye yerleşti. zaten ktü puanlarına bakarsanız anlarsınız ki dün çıkan VATAN gazatesini alırsanız bununla alakalı haber bile var inanmayan olursa diye . Anlıcagnız eğer bu 49.madde düzeltilmesse itü ve deü sadece meslek okullarını alacak duim bölümlerine.
NOT: bazıları ben anadoludan bu sene girdim diyebilir ki öle diyenler eski mezunlardır, onların diplomada alan kısmında sayısal yazdıgı icin girebildiler olan bize oldu çünkü tam biz 10. sınıfa gecerken alan yok olayı gerçeklesti. ( Sözde alan kalkması hicbir ögrenci alan yüzünden magdur olmasın istedigi yere girebilsin diye yapıldı ama gel gör ki 2 yıldır bosu bosuna çalışmısım)

peki iü de aynı ehliyetleri veriyorlarmı diğerlerinden puan harici bir farkı varmıdır ? ve puanı onumuzdekı 2015 ösym de dusermi?

Geri