İtü Duim Istiyorum Ama Bir Sorum Olacak??

• Konuyu açan Konuyu açan tata
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

tata

Küpeşteci
Denizci
Merhabalar.
Lise 4 öğrencisiyim.Küçüklükten beri denize karşı ayrı bi sevgim vardır.İtü duim istiyorum kaptanlık.Bu meslek çok cazip geldi.Gerek işi gerek maaşı. Fakat aklıma takılan birşey var.

Aslında beni tereddüte düşüren tek sebep bu: Bazı kişiler 6 7 ay gidersin dönmezsin belki daha çok sürer diyor.fakat bir forum sitesinde duim öğrencisi olduğunu söyleyen bir kişi dünya turu yapsanız 2 3 ay sürer abartı o söylenenler demiş.en doğru cevabı burada bulacağımı düşünüyorum.?

her ne kadar deniz tutkusu olsada insan sosyal hayatıda düşünüyor.bu yüzden bi ikilemdeyim.tanıdığım kaptan olmadığı için buradan yardım alıyım dedim.

Bende senin gibi kaptan adayıyım .Tercihleri bile yaptm.:) Ama sanırım kadarıyla şirketlerle yaptığın kontratlar önemli. Nasıl bir anlaşma yaptığına bağlı . Yanlışsam düzeltsin kaptan arkadaşlarım

kaptanlıkta sosyal hayat zor bildiğim kadarıyla ve bazen 6 ay gider gelmezsin bazen 2-3 ay bu anlaşmana bağlı ..ülke gezme işide taşıdgın yuke falan bağlı ayda birde ugrarsın haftada 2 ülkede gezersin :)

Kontratlar minimum 4 Aydan başlar Standart olarak max 11 aya kadar yükselir.
Bu süre dahilinde gemide olursunuz,
Bu süre içerisinde türkiye limanlarına uğrayabilirsiniz, vaktiniz olursa birkaç saat eve de uğrarsınız belki, Geminin yakın sefer çalışmasına bağlı.

2-3 Ay gidip dönen arkadaşlar, kontratlarını tamamlamadan dönmüş olurlar.
Mazaretsiz olarak kontratı fesh etmek, bir daha aynı şirkette çalışma olasılığınızı düşürür.

Geri