İTÜ Mü Piri Reis Mi?

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.

furkanahmet

Küpeşteci
Denizci
Şuan için ikisi arasında kaldım. Çünkü İTÜ nün ing hazırlığı Maçka'daymış. Bu benim için zorluk olabilir. Bu zorluğa değer mi? İkisi üniversite arasında ne gibi farklar var. Okul, staj, iş hayatı vb.

itüde üst döneme abi şeklinde hitap ediyorlarmış. Bu yıl benim 2. yılım. Böyle bir hiyerarşi var mı? Çünkü benden küçüklere abi diyemem.

itüde üst döneme abi şeklinde hitap ediyorlarmış. Bu yıl benim 2. yılım. Böyle bir hiyerarşi var mı? Çünkü benden küçüklere abi diyemem.

senden küçüklere abi diyemeyeceksen boşuna bu mesleğe girme derim.Piri reis mi İtü mü diye soracak olursan.Sadece deniz ulaştırma işletme veya gemi makineleri işletme mühendisi olacaksan piri reise git abi,abla demezsin deniz örf adeti öğrenmezsin.Yok ben Gelenek örf ve adetleriyle denizci olacam dersen İTÜ namıdeğer Yüksek Denizcilik Okuluna git derim.Ast üst ilişkisinden ziyade abi-abla-kardeşlik ilşkisi mevcuttur.Dışardan duyduğun şeylerle önyarglı olma.evet itüde bir hiyerarşik sisteme benzer birşey var ancak bunu dışardaki hiçbir insan bilemez.sadece içindeki öğrenciler bilir.yani sistemi öğrenmek istiyorsan okulda öğrenci olmaktan başka çaren yok.

son olarak gemide denizin ortasında senden küçük zabitlerinden azar yeme durumun olacak.ve o zabitlerle yemekte aynı sofraya oturacaksın.gemide gidecek başka yerin yok.o yüzden bu meslek yaşa bakmıyor tecrübeye bakıyor.

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.
Geri