İtü Tercih Puanı? 49.Madde??

hurans

Denizci
Denizci
Merhaba
Geçen yıl İtü duim tabanı puani 334tü. Ondan önceki yıl ise 400lerde bir puanla almıştı. Bunun sebebi 49. madde olarak gösterildi. Sizce bu yıl İtü yine 330larda bir puanla mı alır yoksa eski puanına geri mi döner?
O madde hakkında bir gelişme var mı?

o made kalktı dostum herkes girebiliyor artık yalnız puanı belli degil suanda yani 60binlik biri de tercih yapabilir 30binlik biride şansa kalmış bence. bu sene yerleştirmelerden sonra 55-60binlere geriler bu bölüm. itibarı sarsıldı çünkü.Dokuz eylül zaten aynı şekilde etkilendi. bunun etkisinden kurtulacaklarını zannetmıyorum. Katü de bu olay yoktu ama burası da 90binlere geriledi. ve bu bölümde her sene 8-9 bin düşüyor garanti. 2011-2012-2013-2014 puanlarını iyice inceleyin bence. benim büyük ihtimal dokuz eylül gelecek hadi hayırlısı

o made kalktı dostum herkes girebiliyor artık yalnız puanı belli degil suanda yani 60binlik biri de tercih yapabilir 30binlik biride şansa kalmış bence. bu sene yerleştirmelerden sonra 55-60binlere geriler bu bölüm. itibarı sarsıldı çünkü.Dokuz eylül zaten aynı şekilde etkilendi. bunun etkisinden kurtulacaklarını zannetmıyorum. Katü de bu olay yoktu ama burası da 90binlere geriledi. ve bu bölümde her sene 8-9 bin düşüyor garanti. 2011-2012-2013-2014 puanlarını iyice inceleyin bence. benim büyük

neden etkilendi anlamadım

okulların itü ve dokuz eylülün denizcilik fakültelerinin kitapçıklarını güncellememeleri sonucunda alan dışı tercih yapan ve meslek lisesi öğrencilerinin dışarıda kalıp puanları yetmelerine rağmen yerleşememeleri ve böylelikle okulun başarı sıralamasının epey gerilemesi ile sonuçlanan bir durumdur. Bundan sonra böyle bir problem olmayacaktır.

İTÜ Denizciliği meslek liseleri tercih edemez, kazanırsa almazlar diye bişey yo kardeşim nerden uyduruyorsunuz yalan yanlış şeyleri. Olsa kılavuzda yazması mecburi zaten. Orda yazmayan şey Mahkemeden döner. Olur mu öyle şey

ituye gidecegine pirireisi tercih et. egitim kiyaslanmayacak kadar kaliteli ve ustelik ingilizce. ha diyorsan ben ezberleyim geciyim okul bana bir sey katmasin ve adi olsun yeter buyur ituye

Bilgilendirme için öncelikle teşekkür ederim
Piri Reis ne bakımdan iyi, yeni kampüs açısından diyorsanız, ben geçende ODTÜ ye gittim bir seminer için. İnanın okul resmen dökülüyor fiziksel bakımdan. Ama adı ODTÜ olduğu için, mezun olan kişinin kimse okulunun fiziksel şartlarını sorgulamaz. Türkiye'nin en iyi okulları arasında diye bakar. Piri Reis İngilizce, okul kampüsü yepyeni, kurucu Rektörü zaten İTÜ Denizcilik Fakültesini sıfırdan kuran dünya çapında adam. Üstelik PÜSEM deki meslek dersi hocalarını gördüm, birçok deneyimli kaptan ve başmühendisler var. Mesleğin ve uygulamanın direk içinden geliyorlar. Dünyada İddiası olan bir okul olacak gibi. Ancak çoğunlukla İTÜ lülerin olduğu ve daha çok İTÜ lülere güvenilen bir sektörde PİRİ reis mezunları ne kadar bir alan bulabilirler, henüz bilinmiyor.
Benim oğlum son sınıf Teknik Lisede ve Gemi Mak. Müh. olmak istiyor küçüklüğünden beri. İTÜ, DEÜ ve PİRİ REİS ve SEKTÖR'ün mevcut durumu hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Teşekkürler

Geri