İZMİR GOSS SINAVINDA CIKAN HUKUK SORULARI

• Konuyu açan Konuyu açan Bayram Ali Karaaslan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
B

Bayram Ali Karaaslan

Misafir
1-ASGIDAKILERDEN HANGISI KIRLENME DURUMUNDA AYKIRI BIR KAPTAN TALIMATI OLMADIKCA KESILMESI GEREKEN ISLERDEN OLAMAZ.

CVP Gemıye ınsan gırıs cıkısı

2-GEMILERDEN KAYNAKLANAN KIRLILIGIN ONLENMESI ULUSLARARASI SOZLESMESI (MARPOL 73.78) IN EK II SI HANGI MADDELERLE DENIZLERIN KIRLETILMESININ ONLENMESINE ILISKIN ALINACAK REDBIRLERI KAPSAR.

a-Petrol ıle denız kırlenmesını onleyıcı kurallar

b-Dokme zehırlı sıvı maddelerle denız kırlenmesını onleyıcı kurallar CEVAP BU..........

c-Ambalajlı bır sekılde yada konteynerlerde portatıf tanklarda veya kara ve demıryolu tank vagonlarında denız yolu ıle tasınan zararlı maddelerle denız kırlenmesını onleyıcı kurallar.

d-Gemılerden cıkan pıs sularla (tuvaler.revır.hastene ve canlı hayvan) denız kırlenmesını onleyıcı kurallar.

e-Gemılerden atılan copler ıle denız kırlenmesını onleyıcı kurallar.

3 ve 4 sorulardada ek III VE EK IV SI SORULDU.Zaten sorunun cevabındakı her sık bır ennex maddesını karsılıyor.

5-ASAGIDAKILERDEN HANGISI TTK MAD.1230 GEREGI MAKINALI GEMILERCDEKI KAPTAN HARIC BAS MUHENDIS DAHIL GEMI ADAMLARININ TIMINI KURTARMA YARDIM ALACAGININ MIKTARINI GOSTERIR.

CVP Kazanılan kurtarma yardım ucretınden masraflar cıkıldıktan sonra 1/6

6-Yukleme ve tahlıyenın erken bıtmesı durumunda durumunda armatore odenen ucret.

CVP Dıspec

7-MARPOL EK V INDE BELIRTILEN GEMILERDEN ATILAN COPLER ILE ILGILI KURALLAR HANGI TIP GEMI VE PLATFORMLARA UYGULANIR.

CVP 400 GRT VE USTU VE ACIK DENIZ PLATFORMLARI (EMIN DEGILIM 150 GRT DE OLABILIR BAKMADIM)

8-IOPP NEDIR.

CVP ULUSLARARASI DENIZIN PETROLLE KIRLENMESINI ONLEME BELGESI.

9-ASGIDAKILERDEN HANGISI KIRLENME DURUMUNDA AYKIRI BIR KAPTAN TALIMATI OLMADIKCA KESILMESI GEREKEN ISLERDEN OLAMAZ

A-YUK OPERASYONU

B-GEMIYE INSAN GIRIS CIKISI --- CEVAP BU.....

C-GEMI MUSTEHLIK MALZEMESI VE YUKLENMESI

D-GEMI TAMIR BAKIM CALISMALARI

E-BALAST OPERASYONU

10-ASGIDAKILERDEN HANGISI ISVERENIN FESIH SEBEPLERINDEN BIRI DEGILDIR.

CVP KAMARADA ICKI BULUNDURMAK

11-ASAGIDAKILERDEN HANGISINDE KAPTAN GEMININ YONETIMINI KILAVUZA BIRAKMAK ZORUNDADIR.

CVP MECBURI SEVK VE IDARE KILAVUZLUGU

12-GEMI KUTUK KAYDI........GEMI SICILI ........... TARAFINDAN TUTULUR...

CVP GEMI SICILI/LIMAN BASKANLIGI NEZDINDE SICIL MEMURU TARAFINDAN TUTULUR DEDIM EMIN DEGILIM

13-BIR GEMIDE GUVERTE USTU YUK TASINABILMESI ICIN HANGISI GEREKLI DEGILDIR.

a-konsımentoda gv ustu yuk belırtılmelıdır.

b-satıcının muaffakıyetıyle yuklenmelıdır..

c-gv.ustune uygun olmalıdır.

d-ızın verılen agırlık mıktarı asılmamalıdır.

e-Konteyner .....ben bunu ısaretledım ama b de olabılır.....tartısmalı

14-ISVEREN FESIH BILDIRIMIYLE ALAKALIYDI

sıklarada md 14 ve bıldırımden sonrahafta sonra bıter.

suresız sozlesme yaptıysa 6 ay sonra bıter

3 yıl calıstıktan sonra 6 ay gecerlıdır gıbı

bıldırımden sonra 2 hafta sonra bıter ben bunu ısarteledım emın degılım.........

15-solas sozlesmesının ana gayelerınden bırısı asagıdakılerden hangısıdır.

CVP GEMI TECHIZATI ICIN MINIMUM STANDARTINI BELIRTMEK.

16-ASAGIDA YER ALAN TANIMLARDAN HANGISI TTK DA YER ALAN GEMIYI TANIMLAR.

CVP TAHSIS EDILDIGI GAYEYE UYGUN OLARAK KULLANILMASI DENIZDE HAREKET ETMESI IMKANINA BAGLI BULUNAN VE PEK KUCUK OLMAYAN HER TURLUTEKNE GEMIDIR.

17-CAN KURTARMA ARACLARI MALZEMELERI VE MIKTARINI BELIRTEN OZELLIKLER SOLAS/74 UN HANGI BOLUMUNDEDIR.

CVP BOLUM III

18-ASAGIDAKILERDEN HANGISI TTK MD 1226/3 GEREGI KURTARMA YARDIM UCRETININ BELIRLENMESINDE 1.DERECE GOZE ONUNE ALINACAK HUSUSLARDAN DEGILDIR.

CVP EMNIYET ALTINA VEYA KURTARILAN SEYLERIN DEGERI.

19-YAG KIRLILIGININ GENISLEMESININ ONLENMESI ICIN ASAGIDAKILERDEN HANGISI YAPILMAMALIDIR.

CVP HER SEYDEN ONCE YAG ISLAH EDICILER UYGULANMALIDIR

20-PLIMSOL MARKASI 300MM CAPINDA OLAN VE ORTASINDAN GECEN HAT NEDIR.

CVP YUKLEME HATTI

BASARILAR DILERIM(DayDreaM-Bayram Ali Karaaslan)

Geri