Karada 4-5k Civarı Maaş Alıyorum. Denizci Olmaya Değer Mi?

baha1453

Küpeşteci
Denizci
21 Yaşındayım ve kamu personeli olarak 3,5-4 civarı maaş alıyorum üzerine ek iş ile beraber 5k oluyor. Duim veya Gmim okumayı düşünüyorum. 4.Kaptan/4.Mühendis olarak mezun olduğumuzda 8-10 bin arası alınabiliyormuş. Sizce değer mi okumaya?

Merhaba, duim mezunuyum 2016 kpss ye girdim 79 aldım ve atanamadım.Şuan 2. kaptan -3. kaptan olan arkadaşlarım kpss 2018 e hazırlanıyorlar.Yani anlayacağın gemi işinde çok mutlu değiliz.Karar insanın kendisinindir.Denizcilikte ücret yüksek olsada aldığın sorumluluk ve sosyal çevreden kopmak ücretle pek kıyaslanamaz.Gençken insan milyoner olmak hayali kuruyor fakat belli bir yaşa gelince paradan daha güzel olan şeyleri kaybettiğini anlıyorsun.Selametle.

Merhaba, duim mezunuyum 2016 kpss ye girdim 79 aldım ve atanamadım.Şuan 2. kaptan -3. kaptan olan arkadaşlarım kpss 2018 e hazırlanıyorlar.Yani anlayacağın gemi işinde çok mutlu değiliz.Karar insanın kendisinindir.Denizcilikte ücret yüksek olsada aldığın sorumluluk ve sosyal çevreden kopmak ücretle pek kıyaslanamaz.Gençken insan milyoner olmak hayali kuruyor fakat belli bir yaşa gelince paradan daha güzel olan şeyleri kaybettiğini anlıyorsun.Selametle.

Hocam bende kpss 88 ile atandım ama gemide çalışırsam 3-4 bin dolar maaşlar biliyorum yani 4.kaptan veya 4.mühendis olarak mezun olsam bu parayı alırım. Siz niye gemiye katılmayı düşünmüyorsunuz? Sosyal çevre dediğiniz gibi sıkıntı cidden. Hangi üniversiteden mezunsunuz?

Hocam.
Para gerçekten de motive açısından çok önemli. Ama şunu da unutmamalısın. @alperd nin de dediği gibi hayatta bazı şeyler para ile ölçülemiyor.
Genç yaşında aile, Çevre gibi olanaklardan uzaklaşıp tek başına sürekli stres altında para kazanınca, yaş 40 olduktan sonra karaya geçmenin ve geçen yılların telafisi olmuyor.
Bana kalırsa şuan karada kazandığın para tatminkar.
Maddi kısmı düşündüğün kadar işin Olumsuz taraflarını da düşünmeni öneriyorum ben sana.

karada kazandigin parayi kazanabilcegini bilse denizcilerin yuzde 70 i belkide yapmazdi bu isi.sana yapabilecegim en buyuk kotulup denizci ol demek olur.misal 3 ay olacak gemide hala disari adim atamadik.sefer amerika ordada vize yok diye cikamiycaz.amerikan coast guard kontrolleri vs simdiden 1 yil daha yaslandik stresinden.gemiler eski kurallar siki.armator icin gemisi hep super ama gercekte vahim.arada kalan sensin.tavsiye etmiyorum.10 yildir evliyiz karimla gecirdigim sure maksimum 4 sene falandir.

Geri