Kendi Teknemde Hizmet Sayılır mı?

amfibik

Küpeşteci
Denizci
slm kaptan daha önce sorduğum soruya verdiğiniz cevap için tşk ederim. vardiya zabıtıyım. deniz hizmetimi kendi teknemde tamamlamak istiyorum. bunun için nasıl bir yol izlemeliyim. yani tekne boyu, adıma kayıt, vs ayrıca belgeleri nasıl düzenleyebilirm. bu benim için çok önemli çünkü ben sadece yazları çoğu zaman değişmeci olarak 1 yada 2 ay çalışabiliyorum. memurum deniz özlemimi ancak bu şekilde gidermeye çalışıyorum. ama belgemi 1 alt sınıfa indirme kaygım var. hizmetimi tamamlayamıyorum.

Vardiya Zabiti ehliyetini kendi teknenizde devam ettirmeniz mümkün gözükmüyor,
Çünkü teknenizde vardiya zabiti kadronuz yok ve Yat kaptanı olarak yapılan hizmet Vardiya zabiti olarak sayılamıyor.

Yeterliliğinizi korumanın yolu ya eğitimci olmak, yada gemide çalışmak.

hizmet

slm kaptan , vardiya zabitiyim.
500 gross tonluk a kadar olan yolcu gemilerinde kaptan olarak çalışabiliyorum. o halde kendime ait olan bir yat ya da yolcu gemisinde çalışırsam deniz hizmeti olarak kabul edilmesi gerekmez mi cevaplarsanız çok sevinirim. gerçekten çok müşkül durumdayım

Endorsmentında (Yeterlilik Belgesinde) yazan görevlerde çalışırsan ,
Hizmet süresi olarak kabul edilir, ama yeterlilik belgesi dışında gözüken veya alt kadrolarda çalışırsan bu hizmet olarak geçerli olmaz, yani ehliyetin neyse hizmetin o olmalıdır.

Ayrıca kendi teknende çalışarak hizmet doldurmak için geçerli hüküm:
- Kendi gemisinde kaptanlık yapan gemiadamları ile ilgili bilgileri, liman kayıtlarına dayalı olarak liman başkanlıklarınca düzenlenen deniz hizmet belgelerinden belirlenir.

Sonuç olarak hizmet çizelgeni liman başkanlığı tutacaktır.
Bulunduğun bölgedeki liman başkanlıgına giderek neler yapılması gerektiğini sorabilirsin.

Sayın sakin Türk yat kaptanı ehliyeti ile kendime ait 8 metrebir gezi teknem olsa ehliyetin sınırlı kaptana düşmesini önleyebilirmiyim ? Çok teşekkürler.

Geri