Kıçına Deniz Suyu Değince, Denizi Bırakamazsın

egrest

Küpeşteci
Denizci
Selam dostlar, ben 32 yaşında evli ve 2 çocuk babası biriyim. Hayatımda yeterince mutluyum. Lakin insan denizi unutamıyor be dostlar, 2000 yılında gemiyi bıraktım ve evlendim. O zamandan beridir gemiye gitmiyorum ama gelin görün ki deniz hep içimde uhde olarak kaldı ve hep kalacak, vazgeçemiyorum denizlerden. Aklıma geldikçe bile tüylerim diken diken oluyor... Çıldırmamak elde değil, hani sanki hızla aşağıya inen bir asansörün içindeymişim gibi. Ben kurtulamadım bu dertten(dert değil düşümden). İlk 18 yaşımdayken gemiye gittiğimde yaşlıca bir fitterimiz vardı ve derdi ki; ''Kıçına bir kere deniz suyu değdimiydi vazgeçemezsin artık denizlerden evlat''
EY BE DAYI SEN YİNE HAKLI ÇIKTIN BE herzaman ki gibi....

slm... hoşgeldin aramıza yazını okudum bu arada; sana katılıyorum dostum, çünkü denizsiz kalmanın acısını, aldığın her nefeste deniz hasreti çekmeyi iyi bilirim; insan bir kere denize ayak bastımı kokusunu bir kere içine çektimi (eğer gerçekten seviyorsa) inan birdaha yapamıyor... yani DENİZ'siz geçirdiğin hergün insana zehir oluyor yapamıyorsun hayat çekilmez oluyor ((benim açımdan böyle))......
sana tavsiyem evli de olsan çocuklarında olsa DENİZ'den vazgeçme; kendine bu kötülüğü yapma, al deniz kenarında bir ev orda yaşa yada ne biliyim sık sık denize git DENİZ olmadan olmaz bee dostum.......:8:8:8

yardım edin banaaa

ya ben daha yat kaptanlığı okuyorum fakat pek bilgim olduğu söylenemez ama denize aşığım bana yardım cı olur musunuz lütfen bu siteyede yeni üye olsum pek kullanmayı bilmiyorum bana yardım edin lütfen:)

efsane seninle sık sık konuşucaz galiba...:)deniz'i sevmene sevindim....kimbilir bizim de senden öğreniceğimis şeyler vardır; paylaşıma açık ol...hadi şimdi istediğin bölümden birini seç ve konu baslat((herhangi bi konu)) bekliyorusss....zipirzipir

Egrest seni anlayabiliyorum çünkü bende eğitimim için afyon da yaşıyorum burda deniz olmadığı için çok canım sıkılıyor.
eminim eşin ve çocukların senin denize özleminin farkındadır. bence kendine ve onlara hasretlik çektirme fırsat bulmaya çalış denize koşmak için

bak dostum bütün yollar aynı kapıya çıkıyor; herkes aynı şeyi söylüyor, kendine daha fazla acı çektirme ve kavuş artık DENİZ'e.....ilerde pişmanlık yasamak istemiyorsan daha ne duruyorsun ???bilmembilmembilmem

Selam ben denizlere karşı fazla bir tutkum yok ama macerayı severim ve denizlerin de tam benim aradığım macera ruhuna hitab edebileceğini düşünüyorum Egrest arkadaşımıza yaptığınız tavsiyeleri bana da yönlendirebilir misiniz yoksa bunun için denizde biraz zamanımın geçmesi şart mı ne dersiniz arkadaşlar.......?

dostum DENİZLER'e karsı fazla bir tutkum yok demişin; DENİZ demek sadece maceradan ibaret değil...eğer gerçekten,yürekten istiyorsan bu mesleği; herseyi göze aldıysan ve kararlıysan sorun yok o zaman.... ama sen tutkunun olmadığını söylemekle sanırım açık kapı bırakmışın; DENİZCİLİK emek ister sabır ister en önemlisi de DENİZ'i bütün benliğinle sevmen gerekir!!!!!!! unutma: çok ciddi bir meslek ve bir kez daha düşün derim sadece macera aramakla hoş vakit geçirmekle olmaz; bütün zorluklara göğüs gerebilirmisin ?????hı?hı?hı?

dostum dediğim gibi bunun tek nedeni senin DENİZ'e olan özlemin,hasretin.....eğer gerçekten yapamıycağına inanıyorsan neden hala duruyorsun kii; neden kendini mutluymuş gibi kandırıyorsun ??? bence bir an önce DENİZ'le ilgilen; ne biliyim hiç olmuyorsa sık sık gitmeye bak, bu bile sana yeter.....:):):)
((seni senden iyi kimse bilemez))...............

Valla ben de özlüyorum denizi. Deniz gibisi yoktur. Karadan bin kat daha iyidir. İnsanların anlayamadığını dalgalar çok güzel anlar...

yaa ark. bu nedir yaa ??? DENİZ'le iç içeyiz ama sürekli hasret çekiyoruz bu nasıl iş anlamadım...:(insan böylesine bir tutkuyla nasıl bağlanır nasıl delicesine sever bilmiyorum aslında sevgiden de öte birşey bu anlatılamaz, tarifi mümkün değil.......:(:(:(

İnsanın k...na deniz suyu deydiğinde denizi bırakamazsın.
Denizciliğe başladığım ilk gemimde bunun anlamını yaşlı beybaba dan öğrenmiştim...
Gemilerin tarat musluğundan deniz suyu akar..Bir gemide tuvalete girecek kadar uzun süre geçirdiysen,denize alışırsın ,bir daha bırakamazsın aşık olursun demişti.

Bu işe başlarken herkez idealleri doğrultusunda kendisine hedef koyuyor.İnsanın önünde bir yandan kapılar açılıyor bir yandan kapanıyor.Hiç hesapta olmayan sürpirizlerle karşılaşabiliyor. Ben uzun süredir karada çalışıyorum ama denizi görmeden , evin balkonundan körfezi, dalgaları ,gelip giden gemileri seyretmeden ,makina motor sesini dinlemeden,yolcu vapurunda bile makina dairesine inmeden ,kıç üstünden pervanenin suyunu bacanın dumanını seyretmeden, internetten denizcilik sitelerine girmeden, hava durumunu kaç kuvvetinde rüzgar olduğunu takip etmeden, bir gün bile geçmiyor.Emeklilik gelsede seferlere başlasak diye bekleyip duruyorum. Bu bambaşka bir aşk.
Denizdeyken karayı düşünür durursun, karadayken iki hafta sonra sıkıntı basmaya başlar denizi özlersin.Yıllar geçip gider..

Pruvanız neta olsun.

deniz iyi maaş vermese çekilir çile değil,sosyal hayat sıfır,canın tehlikede her an,evlendiğin zamanda ki evlenmen çok zor adam gibi bir kızla,hadi evlendin evdekilere yazık...

"Belki kimse okumayacak" demişsiniz ama görünen o ki herkes okumuş... Buraya yazan çoğu kişi gibi ben de katılıyorum; deniz kimileri için bir bağımlılık. Hayatımın büyük kısmı denizde geçse de karaya inince yine denizi arıyorum...

Geri