Merhaba,
Çorbada benim de bir tuzum olsun diye bir kaç cümle yazayım dedim. Maalesef pek çok genç arkadaş bu mesleğe yeni başlayanlar ayrıntılarda boğulmakta gerçekte bu camiayı kimin mağdur ettiğini ve perişan hale getirdiğini görmemektedir. Öncelikle Armatörler Y.D.O. nun tekelini kırdılar sonra sistemi kullanarak dersane bozması yerlerden bir sürü arkadaşımızı mezun ettirerek bu piyasaya servis ettiler hem maaş skalalarında kendilerine ciddi avantaj sağlayıp hem de sahip olmamız gereken sosyal haklarımızı da hiç ettiler. Bu yapılanlar yetmiyormuş gibi meclisin içine de girdiler bu güç kendi aleyhlerinde bir karara imza atar mı? Elbet de böyle bir şey beklenemez. Beklemeyinde. Tüm kamu kuruluşlarını AKP hükümetinin zamanın da ellerine geçirdiler. Neredeyse Ulaştırma Bakanlığının tepesinden Liman Başkanlığındaki görevliye kadar. Bu yönetim anlayışı bulundukları yerde bulunmalarının sebebinin bizlere hizmet vermesi gerektiğini unutup verdiğimiz paralarla ne yazık ki bizlere eziyet etmektedir. Fakat şunu da unutmamalı Devletin diğer kurumlarının anlayışı ve işleyiş şekli çok mu farklı isterseniz bunu da bir düşünelim. Konumuz şikayet ya size bununla ilgili bir anımı anlatayım. Neredeyse iki ay olmuş Liman Cüzdanımı alamamışım kimse oralı bile olmuyor. Kapıdaki güvenlik görevlisinden Ankara Şikayet Merkezinin telefonunu aldım ve telefon ettim, karşıma çıkan görevli bayana durumu izah ettim bana ne dese beğenirsiniz. Ben buradan ne yapabilirim. Bende kibarca şunu söyledim sizin oradaki göreviniz bizim sorunlarımıza çözüm bulmak değilmi dir? Görevli nin cevabı Şimdi bölge müdürlüğünü arayacağım olması. Aradımı bilemem ama maalesef bu sistemin ta kendisidir. Oradaki görevliye de kızmayın birinin vasıtasıyla oraya kapağı atmış amacı mesaisi dolsun eve gideyim anlayışı ile yola devam eden biridir. Bu Ülkede biz vatandaş olarak maalesef yolunacak kaz gibi görülmeye devam edildikçe bütçe açıklarını haksız bir şekilde vatandaştan toplanan paralar ile örtmeye devam edildikçe ve bu zihniyet değişmediği sürece yapabileceğimiz fazla bir şey yok gibi çünkü medeni bir ülkede olması gereken Devletin vatandaşı koruma ve onun için var olma anlayışı ne yazık ki bizim ülkemizde tersden işlemektedir yani vatandaş Devlet için var. Son olarak herkese ALLAH selamet versin.