Kimler Birlik Olalım İstiyor?

kaptanzaman

Denizci
Denizci
ARKADASLAR BURADA OKUYORUM KİMİ ZAMANDA CEVAP YAZIYORUM FAKAT GÖRDÜĞÜM HERKESİN Bİ ŞEKİLDE BAZI KONULARDAN RAHATSIZ OLDUGU BU YUZDEN BÖLE Bİ BAŞLIK AÇTIM CİDDEN
1-GOSS
2-GMDSS
3-LİMAN BAŞKANLIĞI
4-EHLİYET SORUNLARI

BU KONULARDAN RAHATSIZLIĞI OLAN ARKADASLARIMIZIN BİRLİK OLALIM SESİMİZİ DUYSUNLAR İSTEYENLERİN KAÇ KİŞİ OLACAĞINI VE TOPLUCA HAREKET ETMEK İSTEDİĞİMİZDE KİMLERİN GELECEĞİNİ ÖĞRENMEK AÇISINDAN AÇTIM...

İLGİNİZE ALAKANIZA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

Birlik olmaktan kasıt toplu şikayet dilekçesi yazmak gibi şeyler değilse ciddi anlamda elimden gelen her türlü yardıma hazırım.

VE GÖRÜLÜYOR Kİ HAK HUKUK DİYE NARA ATAN ARKADASLAR İLGİLENMEDİ BİLE :) İŞTE SONUÇ ÇEKİN KARDEŞİM SINAVDAN MI KALDINIZ AĞLAYIN HAKKINIZ MI YENDİ AĞLAYIN AMA HAK ARAMAK BİZE GÖRE DEĞİL...

HERKESE İYİ AKŞAMLAR...

Arkadaslar inanın aynı durumdan bende müzdaribim ancak suana kadar sadece 4 kişi olabilidk hak aramak dilekçe yazmak olarak yada mektup yazmak olarak adlandrılıyor sesimiizi kimse duyamk istemiyor herkes burada görüşünü paylaşssa ve mantıklı şekilde çözümler üretse gidip hakkımızı arayabileceğimiz mercilerde illa birilieri bizi dinler..

Arkadaslar inanın aynı durumdan bende müzdaribim ancak suana kadar sadece 4 kişi olabilidk hak aramak dilekçe yazmak olarak yada mektup yazmak olarak adlandrılıyor sesimiizi kimse duyamk istemiyor herkes burada görüşünü paylaşssa ve mantıklı şekilde çözümler üretse gidip hakkımızı arayabileceğimiz mercilerde illa birilieri bizi dinler..

Ağlamayana meme yok abi bu memlekette. Herkes kendi derdine düşmüş. Köprüyü geçenler de arkasına bakmıyor bile maalesef.

Halbuki en dandik şirketin en küçük gemisinde çalışan personelin parasını alamayıp evine icra gelmesinin de , sınavda 59 alıp itirazına tek cümle cevap gelen zabit arkadaşımızın da derdi bizim derdimiz olmalıdır.

Hiçbir meslek grubu attığı her adım için devlete para ödemez. Neredeyse karada alınan her nefes para.

Peki karşılığı var mı ?

Limanlarda memurlar Ankara'ya sormadan iş bitirebiliyorlar mı ?

Sınavlarda gerçekten bilgi ölçülüyor mu ?

Sınav yaparken parayı tıkır tıkır alan devlet maaşlar ödenmeyince aynı hassasiyeti gösteriyor mu ?

Ben şahsen daha bu mesleğin başında sayılırım ama bu camianın en büyük handikapının teşkilatlı mücadele olduğunu görebilmek için çok tecrübeli olmaya gerek yok.

Bir şeyi savunmak için onun başımıza gelmesini beklersek, o gün arkamızda kimseyi bulamayız.

Karanlığa sadece küfür edeceğimize bir mum da biz yakalım.

Saygılar.

arkadaşlar iyi hoş diyorsunuz ama yapılan hiçbir kampanyaya bile destek bulunmuyor.. 1 ay önce goss sınavlarında 30 gün bekleme süresinin kaldırılması/azaltılması için kampanya başlatıldı.. sadece 110 imza toplanabildi.. ki bu sorun sizinde bahsettiğiniz gibi bütün denizcilerin sorunu.. ben sınavlardan geçtim ama ileride tekrar giricem dolayısıyla ben geçtim deyip sallamamazlıkta bulunmuyorum.. elimden geldiğince sosyal medyada duyurmaya çalıştım.. link burda paylaşılmamış sanırım yada ben görmedim.. linki direkt burda paylaşamıyorum ancak https://www.change.org/tr/kampanyalar linkine bağlanıp goss diye arama yaparsanız kampanyaya ulaşabilirsiniz.. bakalım gerçekten kaç denizci meslektaşları ve kendileri için birlik olup girişimde bulunacak.. selametle..

Merhaba,

Çorbada benim de bir tuzum olsun diye bir kaç cümle yazayım dedim. Maalesef pek çok genç arkadaş bu mesleğe yeni başlayanlar ayrıntılarda boğulmakta gerçekte bu camiayı kimin mağdur ettiğini ve perişan hale getirdiğini görmemektedir. Öncelikle Armatörler Y.D.O. nun tekelini kırdılar sonra sistemi kullanarak dersane bozması yerlerden bir sürü arkadaşımızı mezun ettirerek bu piyasaya servis ettiler hem maaş skalalarında kendilerine ciddi avantaj sağlayıp hem de sahip olmamız gereken sosyal haklarımızı da hiç ettiler. Bu yapılanlar yetmiyormuş gibi meclisin içine de girdiler bu güç kendi aleyhlerinde bir karara imza atar mı? Elbet de böyle bir şey beklenemez. Beklemeyinde. Tüm kamu kuruluşlarını AKP hükümetinin zamanın da ellerine geçirdiler. Neredeyse Ulaştırma Bakanlığının tepesinden Liman Başkanlığındaki görevliye kadar. Bu yönetim anlayışı bulundukları yerde bulunmalarının sebebinin bizlere hizmet vermesi gerektiğini unutup verdiğimiz paralarla ne yazık ki bizlere eziyet etmektedir. Fakat şunu da unutmamalı Devletin diğer kurumlarının anlayışı ve işleyiş şekli çok mu farklı isterseniz bunu da bir düşünelim. Konumuz şikayet ya size bununla ilgili bir anımı anlatayım. Neredeyse iki ay olmuş Liman Cüzdanımı alamamışım kimse oralı bile olmuyor. Kapıdaki güvenlik görevlisinden Ankara Şikayet Merkezinin telefonunu aldım ve telefon ettim, karşıma çıkan görevli bayana durumu izah ettim bana ne dese beğenirsiniz. Ben buradan ne yapabilirim. Bende kibarca şunu söyledim sizin oradaki göreviniz bizim sorunlarımıza çözüm bulmak değilmi dir? Görevli nin cevabı Şimdi bölge müdürlüğünü arayacağım olması. Aradımı bilemem ama maalesef bu sistemin ta kendisidir. Oradaki görevliye de kızmayın birinin vasıtasıyla oraya kapağı atmış amacı mesaisi dolsun eve gideyim anlayışı ile yola devam eden biridir. Bu Ülkede biz vatandaş olarak maalesef yolunacak kaz gibi görülmeye devam edildikçe bütçe açıklarını haksız bir şekilde vatandaştan toplanan paralar ile örtmeye devam edildikçe ve bu zihniyet değişmediği sürece yapabileceğimiz fazla bir şey yok gibi çünkü medeni bir ülkede olması gereken Devletin vatandaşı koruma ve onun için var olma anlayışı ne yazık ki bizim ülkemizde tersden işlemektedir yani vatandaş Devlet için var. Son olarak herkese ALLAH selamet versin.

Merhaba,

Çorbada benim de bir tuzum olsun diye bir kaç cümle yazayım dedim. Maalesef pek çok genç arkadaş bu mesleğe yeni başlayanlar ayrıntılarda boğulmakta gerçekte bu camiayı kimin mağdur ettiğini ve perişan hale getirdiğini görmemektedir. Öncelikle Armatörler Y.D.O. nun tekelini kırdılar sonra sistemi kullanarak dersane bozması yerlerden bir sürü arkadaşımızı mezun ettirerek bu piyasaya servis ettiler hem maaş skalalarında kendilerine ciddi avantaj sağlayıp hem de sahip olmamız gereken sosyal haklarımızı da hiç ettiler. Bu yapılanlar yetmiyormuş gibi meclisin içine de girdiler bu güç kendi aleyhlerinde bir karara imza atar mı? Elbet de böyle bir şey beklenemez. Beklemeyinde. Tüm kamu kuruluşlarını AKP hükümetinin zamanın da ellerine geçirdiler. Neredeyse Ulaştırma Bakanlığının tepesinden Liman Başkanlığındaki görevliye kadar. Bu yönetim anlayışı bulundukları yerde bulunmalarının sebebinin bizlere hizmet vermesi gerektiğini unutup verdiğimiz paralarla ne yazık ki bizlere eziyet etmektedir. Fakat şunu da unutmamalı Devletin diğer kurumlarının anlayışı ve işleyiş şekli çok mu farklı isterseniz bunu da bir düşünelim. Konumuz şikayet ya size bununla ilgili bir anımı anlatayım. Neredeyse iki ay olmuş Liman Cüzdanımı alamamışım kimse oralı bile olmuyor. Kapıdaki güvenlik görevlisinden Ankara Şikayet Merkezinin telefonunu aldım ve telefon ettim, karşıma çıkan görevli bayana durumu izah ettim bana ne dese beğenirsiniz. Ben buradan ne yapabilirim. Bende kibarca şunu söyledim sizin oradaki göreviniz bizim sorunlarımıza çözüm bulmak değilmi dir? Görevli nin cevabı Şimdi bölge müdürlüğünü arayacağım olması. Aradımı bilemem ama maalesef bu sistemin ta kendisidir. Oradaki görevliye de kızmayın birinin vasıtasıyla oraya kapağı atmış amacı mesaisi dolsun eve gideyim anlayışı ile yola devam eden biridir. Bu Ülkede biz vatandaş olarak maalesef yolunacak kaz gibi görülmeye devam edildikçe bütçe açıklarını haksız bir şekilde vatandaştan toplanan paralar ile örtmeye devam edildikçe ve bu zihniyet değişmediği sürece yapabileceğimiz fazla bir şey yok gibi çünkü medeni bir ülkede olması gereken Devletin vatandaşı koruma ve onun için var olma anlayışı ne yazık ki bizim ülkemizde tersden işlemektedir yani vatandaş Devlet için var. Son olarak herkese ALLAH selamet versin.

yazınızı okudum gerçekten çok beğendim;ancak herşeyide devlete bağlamak bence yanlış neden diye sorarsanız eski düzen varken cebinde parası olan herles bi şekilde işini hemen hallediyor diğerleride bekliyordu şimdi rüsvet ortadan kalktı yani ayyuka çıkmışlıktan en asgari seviylere geriledi ve belli standartlara getrildi bu uzun bekle zamanları kişilerin tayin döneminde ve gelen personelin bilgisiz oluşundan kaynaklıydı şuanda istanbul limanın bi çok şey oturmuş durumda die düşünüyorum bekleme süreleri 4 gün gibi süre aciliyeti olan arkadaslarında şirketten bi yazı götürdükleri takdirde madur edilmeden işlemlerini hemen yaptırdıklarına şait oldum ki istanbul limanı sanırım en kalabalık liman o yuzden bazı şeyleride mazur görmek gerekli diye düşünüyorum...

bizim sorunlarımız devletin yapmadıklarıdeğil ne yapacağını bilmemesnden kaynaklanıyor bizi temsil eden kişilerin duyarsızlıgı,oradaki yalakalıgından kaynaklanıyor galiba buda ben yaptım olacakla değil sorarak danısarak olur...zamanında ehliyet alan kişiler suanda sınava girse %90 geçemez ve ehliyetini en az 3 ay da geri alabilir ezberle geç sisteminin kaldırılması gerçekten iş bilen insanların denizde çalışmasından hiç kimse bahsetmiyor..

zamanında alnımış uzakyol kaptan kağıtları kazılmış hak adı altında ceplerde duruyor ve diğer tüm yeterlilikler de alttan sürekli o yeterliliğe gelip herkesin elinde druyor herks uzakyol kaptanım diyor sonra... bazı şeyleri değiştirmek bizlerin elinde ama denizde ne yazik ki ABİLİK DÖNEMİ BİTMEDİKÇE buda olmaz ha şimdi yeni trend ABLALIK :) NESE uzatmayayım sorunlarımızın çözümü için elimizden ne gelir böle boş boş yazmaktan başka bize yardım edecek kişileri tanıyan arkadaslarımız yok mu ??

Arkadaşlar bu konunun boşa gitmesini istemiyorum.Devletimizin işleyişinin anlatıldığı gibi olduğu doğrudur ve zaten bu durum herkesin malumudur.Ancak haklarımızı geri almak ya da haksızlığa karşı sesimizi duyurmak için bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum.
Yani öncelikle bir araya gelmemiz önemlidir.Sonrasında yapılacaklar ortaklaşa kararlaştırılarak oluşturulabilir.
Mesela daha önce burada bir konu başlığı açtım ancak katılım gemide bayan zabit ya da futbol takımı tutar gibi okul anketinin yanına bile yaklaşmadı (!)
Tabi ki bu son cümle de amacım tenkit etmek değil.Herkes her istediği konuda istediği kadar yazmakta özgürdür.Ancak bu konulara gösterilen ilginin çeyreği haklarımızı almak için ne yapabileceğimize gösterilse belki biraz aşama kaydedebiliriz.
Şu anda internet üzerinden yürütülen yıpranma hakkı ile ilgili bir kampanya var.Yaklaşık 5000 imza olmasına rağmen ben herhangi bir farkındalık yarattığını göremedim yanlışım varsa düzeltin lütfen..
Sonuç olarak BİRARAYA GELMELİYİZ.VE ORTAK HAREKET ETMELİYİZ..
Nacizane benim önerim şudur;
Adı Türkiye Denizciler Sendikasına görüşlerimizi,şikayetlerimizi bildirelim tabiri caizse onları biraz sıkıştıralım ve aldığımız sonuç ya da gelişmeleri burada paylaşalım..

Ben kendi adıma böyle bir ileti kendilerine gönderdim..

Görüşlerinizi bekliyorum.Selamlar,selametler..

Geri