Kimyasal Tankerler

Anarchypunk

Denizci
Denizci
Evet Abilerim arkadaşlar 15 ay kuruyükte stajımı tamamladım ve Beykoz mezunu olduğum için bana vermiş olduğu Hakla 3.000GRT sınavına girdim ve Yeterliliğimi aldım.Ayrıyetten GOC ECDIS BTM ISPS ve Tanker Tanıtım işletimleri aldım cüzdanıma işlettim.Sizden Ricam kimyasal konusunda elinde döküman olan varmı.Kafamdaki plan şöyle 4 ay cadet pozisyonunda Cargo & Ballast operasyonunu öğrenmek geriye kalan bütün evrak işlemlerine hakimim ne dersiniz Control Room da bu işlemi öğrenmem ve kavramam 4 ay için yeterli olurmu.Ayrıyetten Kuru yüke göre daha kolay olduğunu söyleyende var otomasyon sistem olduğu için zor ve yapılmayacak iş olduğunu söyleyenlerde var bu konuda uzman denizcilerden açıklama ve önerilerini bekliyorum.Ölürsün kalırsın cinsel hayatın biter saçın dökülür kangren olursun kanser olursun gibi açıklamaların dışında bana faydalı olucak bilmem gereken tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar ve Uzman denizcilerin bu konuda olmazsa olmaz önerilerini bekliyorum.Ayrıca Piyasada bu konuda bulacağım güzel bir kitap varmı tavsiye edebileceğiniz Kimyasalcıların yanında taşıdığı güzel anlatımlı bir kitap ....
Yapı itibari ile Kimyasal gemileri tonnage itibari ile bizim kağıda tekamül ediyor Minimum Safe sertifikasına göre bunlarda 3. ve 4. gerekiyormu yoksa kurudaki gibi Telsizcimi koyuyorlar bunlarda ISPS ve ISM işlemleri çook olduğu söylendiğinden 3.000 GRT gemiye 4. bile konuduğunu duydum nekadar doğru bilemiyorum.Bu yeterlilikte alım yapan şirketler varmı yoksa onlarda Uvz yeterliliğinde zabitmi alım yapıyor ...?

iyi geceler öncelikle zor olucaktır geciş kimyasala ama alısırsın sadece biraz daha fazla yorulursun 4 ay uzun bi süre bence ögrenmen icin 2 ay yeter kaliteli zabitlerin yanında ama sen kendini 3veya 4 olarak fazla cargoyla hasır neşir olmazsın. yapamıycagın bişey deil. 3veya 4 olma durumu gemi bayrak devleti ile alakalı aslında hangi bayrak onu bilmen lazım ki olur veya olmaz diyim sonuc olarak marshall bayraklı gemilerde 4 var ama türk bayrakta tonajla alakalı olarak olması lazım. bide bu var kimyasal da 3-4 kuruyükte napıyosa aynı onu yapıyo ama işte voyage plan biraz farklı bide safety si tanker oldugu icin daha agırdır

Geri