arkadaşlar seyir sınavına çalışıyorum .lakin ufak bir sıkıntı var . biliyorum çözümü belkide çok basittir ama alt tarafı kerteriz ve rota sorusunda takıldım kaldım ya
birkaç soru var onları yazıp , yardımlarınızı bekleyeceğim .
soru 1 : Rotası 70 olan A gemisinin vardiya zabiti , B gemisini iskele 40 da kerteriz etmektedir . B gemisi vardiya zabiti ise , A gemisini iskele 110 da kerteriz ettiğine göre , B gemisinin rotası hangisidir ?
a) 210
b)250
c)320 (doğru şık bu)
d)310
e)350
soru 2 : rotası 340 olan bir A gemisi , B gemisini sancak 85 de görmektedir.B gemisi, A gemisini hakiki olarak kaç derecede görür ?
(doğru şık 245 derece ) ama çözüm ne şekilde olacak
ikinci soruya benzer şekilde sadece sayılar farklı sorular var birkaç tane daha . çözüm mantığını bir anlayabilsem gerisi gelecek de .bir yerde bir eksik var :/
yardımlarınızı bekliyorum .
Hepinize teşekkürler , sınava gireceklere başarılar.
birkaç soru var onları yazıp , yardımlarınızı bekleyeceğim .
soru 1 : Rotası 70 olan A gemisinin vardiya zabiti , B gemisini iskele 40 da kerteriz etmektedir . B gemisi vardiya zabiti ise , A gemisini iskele 110 da kerteriz ettiğine göre , B gemisinin rotası hangisidir ?
a) 210
b)250
c)320 (doğru şık bu)
d)310
e)350
soru 2 : rotası 340 olan bir A gemisi , B gemisini sancak 85 de görmektedir.B gemisi, A gemisini hakiki olarak kaç derecede görür ?
(doğru şık 245 derece ) ama çözüm ne şekilde olacak
ikinci soruya benzer şekilde sadece sayılar farklı sorular var birkaç tane daha . çözüm mantığını bir anlayabilsem gerisi gelecek de .bir yerde bir eksik var :/
yardımlarınızı bekliyorum .
Hepinize teşekkürler , sınava gireceklere başarılar.