arkadaşlar bugün son sınav olan seyir sınavınıda verdim ve UZY KAPTAN yeterliliğini almış bulunmaktayım.
çalıştığım sadece 2 kaynak vardı,
1- sakin türk seyir 2021
2- onur sevinçler seyir soru çözümleri
hatırlayabildiğim kadar soruları aktarıyorum.
1- doppler parakete kaç m derinlikten sonra bottom track mode'dan water track mode'una geçer?
2- ECDIS eğitimleri STCw ye göre zorunlumudur?
3- basit kerteriz sorusu 1930 da kerteriz alıyor 5 mil advance yol yapıyor 1945 de yine kerterizi soruyor
hesaplayınca 5 mil çıkıyor mesafe ikizkenar ucgen sorusu cevap 290 deg.
4- 30 12N 062E mevki 03 mayıs 1999 local apperant noon LAN saat kaçta olur?
5- basit bir düzlem mid LAT sorusu geldi, enlem boylam vermiş gemi 090 a gidiyor. dlong ile cos midlat vs çözüyorsun.
6- 06 mayıs 1999 saat 06:25:42 güneşin GHA ve DEC değeri nedir?
7- XX aralık 1999 güneşin üst kenar sex alt. 37 27.3 deg IC +1, HoE 9m. Hc yi bulun. 37 06.4
8- Ho ile Hc arasındaki fark nedir? Daha farklı bi anlatım ile sordular ama cevap intercept
9- bir basit kerteriz sorusu daha vardı, bu sefer mesafeler belli kerterizi soruyor cevap 260 idi galiba :/
10- 4 yılda bir yıl artık olarak hesaplanan tablolar hangisidir? Notik almanak
11- Navtex korsan uyarıları hangi kod ile gelir ABDEL'in D si
12- akıntı sorusu geldi bi tane. enlem boylam vermiş, 090 rotasına 1 saat gidiyor, set 180 drift 2.0 kts, pozisyonu hesaplıyorsun
13- parakete mevki haritaya nasıl plotlanır? DR
14- kısmen batık leş sembolü (kafayı dışarı salmış gemi)
15- GPS uyduları kaç tane - 21 asil 3 yedek
16- sivil alacakaranlık ne zaman başlar
17- kanalda giderken VQ(3) yada Q(3) fener görüyorsun? ne yaparsın? dogu samandırası
18- Gyro hatası sordular bi tane banko zaten. Tru>Obs ====> GE East, benimki W idi
19- Kerteriz alırken hangisi yanlış? 30-150 arası olmamalı
20- büyük daire seyrinde hangisi yanlıştır gibi soru vardı, şıkları hatırlamıyorum ama doğru yaptım biliyorum o da soru bankasından banko soru idi.
Burdan Sakin Kaptana kısa sürede bana her türlü desteği verdiği için teşekkür ederim. sizlerinde sınavlarınızda başarılı olmanızı temenni ederim. Zaman zaman siteye girip sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. bu sitenin benim üstümde emeği olduğu gibi benim de sitede çalışmışlığım var. bu sebepten elimden geldiğine online olup sizinde karşınıza çıkan soruları cevaplamaya çalışacağım. Not: Sakin Kpt; Kazağımı gönder
Herkese başarılar / Slmlar - Kpt.
çalıştığım sadece 2 kaynak vardı,
1- sakin türk seyir 2021
2- onur sevinçler seyir soru çözümleri
hatırlayabildiğim kadar soruları aktarıyorum.
1- doppler parakete kaç m derinlikten sonra bottom track mode'dan water track mode'una geçer?
2- ECDIS eğitimleri STCw ye göre zorunlumudur?
3- basit kerteriz sorusu 1930 da kerteriz alıyor 5 mil advance yol yapıyor 1945 de yine kerterizi soruyor
hesaplayınca 5 mil çıkıyor mesafe ikizkenar ucgen sorusu cevap 290 deg.
4- 30 12N 062E mevki 03 mayıs 1999 local apperant noon LAN saat kaçta olur?
5- basit bir düzlem mid LAT sorusu geldi, enlem boylam vermiş gemi 090 a gidiyor. dlong ile cos midlat vs çözüyorsun.
6- 06 mayıs 1999 saat 06:25:42 güneşin GHA ve DEC değeri nedir?
7- XX aralık 1999 güneşin üst kenar sex alt. 37 27.3 deg IC +1, HoE 9m. Hc yi bulun. 37 06.4
8- Ho ile Hc arasındaki fark nedir? Daha farklı bi anlatım ile sordular ama cevap intercept
9- bir basit kerteriz sorusu daha vardı, bu sefer mesafeler belli kerterizi soruyor cevap 260 idi galiba :/
10- 4 yılda bir yıl artık olarak hesaplanan tablolar hangisidir? Notik almanak
11- Navtex korsan uyarıları hangi kod ile gelir ABDEL'in D si
12- akıntı sorusu geldi bi tane. enlem boylam vermiş, 090 rotasına 1 saat gidiyor, set 180 drift 2.0 kts, pozisyonu hesaplıyorsun
13- parakete mevki haritaya nasıl plotlanır? DR
14- kısmen batık leş sembolü (kafayı dışarı salmış gemi)
15- GPS uyduları kaç tane - 21 asil 3 yedek
16- sivil alacakaranlık ne zaman başlar
17- kanalda giderken VQ(3) yada Q(3) fener görüyorsun? ne yaparsın? dogu samandırası
18- Gyro hatası sordular bi tane banko zaten. Tru>Obs ====> GE East, benimki W idi
19- Kerteriz alırken hangisi yanlış? 30-150 arası olmamalı
20- büyük daire seyrinde hangisi yanlıştır gibi soru vardı, şıkları hatırlamıyorum ama doğru yaptım biliyorum o da soru bankasından banko soru idi.
Burdan Sakin Kaptana kısa sürede bana her türlü desteği verdiği için teşekkür ederim. sizlerinde sınavlarınızda başarılı olmanızı temenni ederim. Zaman zaman siteye girip sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. bu sitenin benim üstümde emeği olduğu gibi benim de sitede çalışmışlığım var. bu sebepten elimden geldiğine online olup sizinde karşınıza çıkan soruları cevaplamaya çalışacağım. Not: Sakin Kpt; Kazağımı gönder
Herkese başarılar / Slmlar - Kpt.
Son düzenleme: