Kriz Kontratlar Maaşlar

• Konuyu açan Konuyu açan CeMoX
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

CeMoX

Denizci
Denizci
Arkadaşlar kimle konuşsam maaşlar düşüyor kontratlat kalkıyor şirketletde kriz bahane edilerek forumdada kimseden ses çıkmıyot benim çevrem mi bu şekildr acaba siz ne düşünüyorsunız ??

Evet bu şikayet genelde dökmecide çalışan arkadaşlarımdan geliyor. Tanker firmalarında genelde '' hepsi içinde'' şeklinde ödeme yapılıyor ancak maaşlarda düşüşe giden firma duymadım, aksine arttıranlarda var. Benim çekincem dökme filosunda aksi durum varken tanker filosuna yeni yapım gemilerin girmemesi. Gemiler çok yaşlandı, 2005/06 yapımı gemilere yeni der duruma geldik. 10 yıl sonra ne olucak bakalım.

Bir sıkıntı olduğu aşikar, dökmecide 3.kaptan/3.çarkçı arkadaşlar var maaşlar geriden geliyor. Kimyasalda 2.kaptan arkadaşım var. Bir sürü firmayla görüştü maaşlar kuruyük maaşı kadar diye çıkmıyor. Arada gempoya bakıyorum 1 ayda 1 tane uzakyol vardiya zabit ilanı var ama deli gibi 3000 kw baş makinist arıyorlar. Navlunlar yerlerde diyor herkes, filosuna yeni gemi katan firma sayısı 3-5 tane. Gerisi 20 yıldır aynı duruyor. Hatta çoğu da kapatıp gidiyor.

Geri