Herkese merhabalar.Geçtiğimiz günlerde yeterlilik sınavına girdim.24 ay hizmet yeterli oluyordu.Ben,hizmetlerimi topladım,liman başkanlığına mühürlettim ardından kurs tamamlama için liman başkanlığına evraklarımı verdim.Önce kabul olmadı sonra tamam dediler.benim 21 ay hizmetim vardı.zaten 20 ay yetiyordu.ehliyetimi 2010 öncesinde almıştım yani süre olarak da bir problem yoktu.ben tamamlama kursunu bitirdim.sınavlara başvuru yaptım.sınavı verdim.ama şimdi sıkı durun çünkü sadece türkiyede olabilecek birşey oldu.ben eve ehliyetimi beklerken,yeni sisteme geçiş yapılmış falan filan ve 35 gün oldu hala gelen giden yok.ve dün aradığımda ise bana verilen yanıt,hizmetinde bir problem olmuş olabilir denildi.güya ben hizmet belgesine izinleri yazmamışım.Allah aşkına kim hizmetine izinleri yazıyor?hani izinler aynı yıl olsa anlarım.hizmetin birisi 2010 yılına ait,diğeri 2011-2012 yılına ait.2010 da 5,5 ay,2011-2012 ise 15,5 ay.yani bu aşamada önüme dağ gibi bir problem çıktı.bir firmayla anlaştım ve bana ayrılan sürede ehliyeti alamazsam işi de kaçıracağım.böyle bir saçmalık yok arkadaş yok.yani,bana bu hizmetlerdeki izinleri daha önce söyleseydin de bende 8-10 bin tl masrafa girmeseydim değil mi memur kardeşim?ehliyet taslak aşamasındaymış.düzenlemeler yapılıp geriye Ankara ya yollanacakmış.bekler miyim diye bir soru soruyorsun?Adam sana Allah is merciful tarzı bir cevap veriyor.laf çok ama icraat sıfır.
Bu konuda bilgisi olan,daha önce başına bu tarz bir olay gelen var mı?
Selametle.
Bu konuda bilgisi olan,daha önce başına bu tarz bir olay gelen var mı?
Selametle.