Liman Baskanlıgı Rezaletleri Devam Ediyor

officer fatih

Denizci
Denizci
3 NİSAN DA VERMIS OLDUGUM GOOS BASARI BELGEM GOC VE STCW BELGELERIMI 20 GUN ICINDE CIKICAGINI SOYLEYEN LİMANIMIZ 28'NCI GUN OLMASINA RAGMEN CIKARAMADI HALA CUZDANI BAKANLIK OLMADAN ONCE ISLER DAHA YOLUNDAYDI KESKE OYLE KALAYDI !!!

İstanbul liman başkanlığında yeni kampanya başlamış, limanda evrak işi olana 3 hafta sonra gel al diyorlar.
Liman cüzdanı yazıcısı bozulmuş, o yüzden acayip bir birikme var.
Allah kimseyi düşürmesin diyorum.

Bunun yani sıra birçok limandaki memurların bisey bildikleri yok. Ben gemide tersanedeyim Yalova'da ve adam goc sınavı uygulama başvurusu için taa orduya gelmem gerektiğini söylüyor. Ailem yapsın dediğimde de kendımın orda olmam gerektiğini söylüyor. Aynı sekilde yalova liman başkanlığına soruyorum o da ordu da ailen yapabilir diyor. Bir kişide çıkıp demiyor ki goc uygulama başvurusu istanbul goss başkanlığından yapalabilir diye. Ben bunu bir arkadasım sayesinde öğreniyorum ve ancak öyle başvuru yapabildim.

Zabitlik Sınavları'na başvuru için yine limana gidiyorum gemi adamı cüzdanım adamın önünde adam bana sicil No mu soruyor bende 'bilmiyorum abi sicil No mu diyorum' adam bana ters ters bakiyo ve ' sicil numaranı bilmiyorsun ve sınavlardan geçeceğini mı sanıyorsun diyor sınavlardan adamın götünden kan alıyorlar diyor :) bende ayni sekilde gülümsüyorum adama efendiliğimi bozmuyorum su isim bitse de gitsem diye bakıyorum ama adam hala devam ediyo tabi ki sizde 3. Kaptan oldunuz ya diyor. Şimdi sever mısın döver mısın ? Neyse şimdi goc u da aldım mı zabitim Allah'ın izniyle basarı belgem ve goc belgem geldi mı o adamın gözüne sokucam tabi ki.

Sonuc olarak böyle insanlar devletin verdigi masada oturup her ay gidip maaşını çekerken biz denizlerde hava yemeye devam edelim.

ben en son istanbul liman başkanlıgı karakoye taşınmadan evvel fındıklıdakı eski yerıne gittiğimde ozaman gemici olan ehliyetimi güverte stajyeri yapıcaktım ekol okudugum icin neyse bütün evrakları yaptım felan saat 4 gibi gittim limana dedım ehliyetimi alcam tabi liman kapanmak üzere son gelenlerin evraklarını verip kapatıcakalr nese bana dedı kı stcw kartın nerde bende dedim nebiliyim ben diye veremem dedi bana o yoksa bende dedım yanlış anlama ama almadan ben gitmem dedım lazım bana yarına dedım allem edıp küllem edip arşiv odasına yönlendırdı ordakı arşivdeki adamada zoraki baktırdım arşive meğer benım stcw kartını orda unutmuşlar demekki sormasam yalan olcaktı ondan sonra yene ugraş dur kısaca hiç birşeyden anladıkları yok sözde uzak yol vardiya zabitiyim 3 yıl calıstım felan diyorlar ama bişeyden anladıkları yok bu anlayışta böyle giderse anlayış değişmezse daha cok sorunlar cıkar ve devam eder diyorum

1 Ay Üstüne Başari Belgem geldi . Ankradan dahada Onay gelmedi Cüzdanin gelmesi Allah bilir ne kadar sürecek . Staj yaptiğim Şirket'e de giremedim Ehliyet Mağduru Oldugum İçin .. Fuck You Sytem !

arkadaslar canı yanan herkes birseyler yazmış...anlıyorum fakat başarı belgesinin 1 ay gelmememsi biraz garip gelior bana neden die sorarsanız türkiyedeki sınav merkezlerinde bilidiğim kadarıyla cuma günleri sınav yok sebebi kazanan kişilerin başarı belgelerinin hazırlanıp liman başkanlıklarına gelmesinden dolayı buda suanki sartlarda max salı gününe tekebül etmekte türkiyenin her yerine...geri kalan liman başkanlıgındaki sıkıntı su istanbul limanında yaz sebebiyle izin kullanan personel var ve memurların aynı zamanda tayin dönemi bundan dolayı istanbl limanında bu tip sıkıntılar meydana gelmiştir ama bu demek işleri aksatmak demek değildir ona göre personel temin etmek ve tayin etmek devletin görevidir izmir limanı islieri 1 hafta da yaparken istanbul limanı işleri 1 ay da yapmaktadır bunun başlıca sebebi istanbul limanına bağlı kişilerin çok olmasındadır.umarım hersey bi gün gercekten düzelir ve 1 hafta içinde kişiler madur edilmeden işler çözülür...eskiden oldguu gibi

Geri