Liman Cüzdanına Yeterliliğin Işleme Süreci ?

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.

burakeksioglu

Denizci
Denizci
Liman cüzdanına yeterliliğin işlenme süreci ne kadardır acaba ? Yani bağlı olunan sicil limanından gonderilen liman cüzdanı ne kadar süre sora elimizde oluyor ?

valla arkadaslar ben 31 ocakta sınav ıslerını bıtırdım 12 unde basarı belgesı lımana ulastı 15 sınde evraklar ankaraya katırla gıttı (1 haftada anca varıyormus) önumuzdekı hafta herhalde cuzdana kavusurum,bu bahsettıgım durum yeterlılık yükseltme cüzdan yenıleme işlemleri,öncekı cüzdanımın sayfaları dolmustu yenılenmesı gerekıyordu,limanda kımse de demıyor kı basarı belgen gelınce evraklar bıdaha ankaraya gıdecek dıye,başarı belgenız gelınce lımana dılekce dolduruyorsunuz kargo ıle evrakları ankaraya yolluyorlarmıs antalyadan ankaraya artık yeraltından mı yolluyorlarsa cıldırıcam az kaldı

hayır ankarayı bugun aradım hala ulaşmadı cumaya ancak ulaşır dedıler,sözün bitiği yer...

Liman cüzdanına yeterliliğin işlenme süreci ne kadardır acaba ? Yani bağlı olunan sicil limanından gonderilen liman cüzdanı ne kadar süre sora elimizde oluyor ?

Bağlı olduğun limana göre değişir.Goss Ortaköy merkez başarı belgelerini haftanın 1 günü o da cuma yada akabindeki pazartesi postaya veriyor. Limanın karaköyse başarılı olduğun haftadan sonraki çarşamba uğra gelmiş oluyor yani 2-3 gün,gerçi şehir içi bu kadar süre nasıl oluyor onuda anlamış değilim. Fakat Mrcpt gibiyse durumun Amerika'ya gidecek zamanda ancak limanına gidiyor.

Sonra gerekli evraklarla birlikte harcını yatırdıktan sonra oradaki eleman 1 ay sonra gel diyor,fakat yaklaşık 20-30 gün arası sürüyor.

arkdaslar ben goss sınavlrını gecıp tum proseduru hllettım son olarak ıstnbul lımanına evrkalrımı verdım ordınom ıle bırlıkte bana salı gunu gelıp sor dedıler. benım sorum ınternetten cuzdamın ıslenıp ıslenmedıgımı nsıl ogrenebılırım acaba bılgısı oln varmı. tesekkurler

ben bir aydır bir kod açılımı bekliyorum, ne olduğunu da anlamadım ama hayırlısı.

arada telefonla yokluyorum sürekli; bir sefer memurlardan biri kartuş bitti onun gelmesini bekliyoruz dedi, hani sadece türkiye'de olacak bir şey sanırım bu.

arkdaslar ben goss sınavlrını gecıp tum proseduru hllettım son olarak ıstnbul lımanına evrkalrımı verdım ordınom ıle bırlıkte bana salı gunu gelıp sor dedıler. benım sorum ınternetten cuzdamın ıslenıp ıslenmedıgımı nsıl ogrenebılırım acaba bılgısı oln varmı. tesekkurler

Eğer aynı cüzdana işlettiysen S000.... diye başlayan cüzdan numaran ile öğrenebilirsin.

Ahanda link:
http://www.denizcilik.gov.tr/belge-dogrulama/index.asp

Orada Ehliyet, REO, GOC, ROC, STCW neyin varsa yazıyor.

Ben de haberleşmenin muafiyetini bekliyorum cuma günü olcakmış. Sonrasında 10 günü bulur dedi limana gelmesi. İstanbul içi 3 gün sürerse Kocaeli 10 gün normal :) ben razıyım 10 güne. Bende cüzdan değiştirme olmayacak buna göre merak ettiğim birkaç soru var:
1) Cüzdan değiştirmeden yeterlik yükseltme yapmak ne kadar sürer?
2) Geçen sene aldığım BRM ve ECDIS sertifikaları vardı. Daha sonra cüzdana işlenecek demişlerdi cüzdana işlenmeye başladı mı?
3) Okulu bitirince aldığım seyir vardiyası tutabilir sertifikasını buldum onu da liman cüzdanına işliyorlar mı? Düzenlenme tarihi 2003, bitiş yazmıyor :)
4) Bitiş yazmıyor deyince; Tanker sertifikalarında - radar gözlem ve plotlamada - tıbbi bakım eğitimi sertifikasında - ilkyardım eğitimi sertifikasında - otomatik radar plotlama (arpa) sertifikasında bitiş tarihleri yer almıyor bunları da bana geçirecekler mi şimdi? Normalde seneye bitiyor süreleri yoksa yenilerken mi bitiş tarihleri ile beraber yazıyorlar?

arkadaslar sınavlar verildikten sonra yeterlilik işleme süresi ne kadar? son zamanlarda yaptıran var mı? ne kadar sürede cüzdan eline geçti başvuru yaptıktan sonra..

Konu neredeyse 6 yıllık ama ben yine de güncel bilgi paylaşayım da ihtiyacı olan bilgi sahibi olsun.
Artık sınavlar online olduğundan dolayı başarı durumu hemen sisteme ekleniyor ve sizin bilginiz sınav günü mesai saati sonunda ana Server a yükleniyor.
Dolayısı ile sınavdan bir gün sonra liman başkanlığına başvuruya giderseniz, işlemler hemen yapılıyor.
Yeni liman cüzdanı başvurusunda istenenler olmadığından sadece cüzdan, sertifika ve sağlık raporu gibi evraklarla aynı gün başvurunuz alınıyor. Tahmini olarak da 2 haftalık süre içerisinde yeni yeterlilik işlenmiş cüzdan evinize gönderiliyor.

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.
Geri