Liman Kaptanı'ndan Sınırlı Vardiya Zabitliği'ne Geçiş

İntibakla Sınırlı Vardiya Zabitliği'ne geçiş yapabilirsiniz,

Ayrıca ;
Liman kaptanı yeterliğine dayalı olarak sınırlı vardiya zabiti yeterliğini alanlar, yüz ve daha fazla yolcu taşıyanlar da dahil olmak üzere yerel trafikte düzenli sefer yapan 200 GT'den küçük yolcu ve yük gemilerinde kaptanlık yapabilirler.

SAKİN BEY BEN 1999 YILI KARAMÜRSEL DENİZİLİK MESLEK YÜKSEK OKULU DENİZ VE LİMAN İŞLETME BÖLÜMÜNE KAYIT OLDUM VE BİTİRDİM OKULUN O DÖNEMDE DZ. LİM. İŞ. YE VERDİĞİ EHLİYET 2002 YILINDA YAYINLANAN GEMİ ADAMLARI YÖNETMELİĞİNDEN ÖNCEKİ YÖNETMELİĞE GÖRE NE İDİ BİLMİYORUM AMA BANA KIYI KAPTANI DENİLDİ. VE BU EHLİYETİN İNTİBAKI OLAN SINIRLI KAPTAN EHLİYETİ VERİLDİ. FAKAT SINIRLI KAPTAN EHLİYETİNDEN ÖNCEKİ EHLİYETİMDE KIYI KAPTANI DEĞİLDE SINIRLI VARDİYA ZABİTİ YAZIYORDU SORUM ŞU;
GEMİ ADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE YER ALAN;
"Ancak, Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirme, Sınav, Vardiya Tutma, Kütüklenme ve Donatılma Esasları Hakkında Yönetmelik şartlarına uygun olarak yakınyol vardiya zabiti, yakınyol birinci zabiti ve sınırlı vardiya zabiti yeterliğine sahip bulunanlar, en az GMDSS Tahditli Telsiz Operatörü (ROC) yeterlik belgesine haiz olmak şartıyla sınavsız "vardiya zabiti" yeterliğini almaya hak kazanırlar." İBARESİNE GÖRE VARDİYA ZABİTİ EHLİYETİ ALABİLİRMİYİM. YADA 1999 DA BAHSE KONU OKLUN VERDİĞİ YETERLİLİK NE İDİ TEŞEKKÜR EDERİM.

Geri