Liman Müdürlüklerine Dadanan Sahtekar Simsarlar Hakkında

herlop

Küpeşteci
Denizci
senelerden beri bu kişiler liman müdürlüklerine gelip insanların yanına yaklaşır ve iş bulma vaadiyle sizi önce,kendisini görevlendiren kursa kayıt ettirmeye çalışır
eğer elinizde cüzdanınız varsa bu sefer iş bulma yalanıyla binbir türlü takla atar

bahsi geçen sahtekarlar hakkında gasm kendi resmi sitesinde bir açıklamada bulunmuştur

bu insanları kim olursa olsun vatandaş olarak şikayet etmek ve bağlı bulundukları kursları mahkemeye vermek hepimizin görevidir

kursların kalitesi hakkında maalesef ülkemizde bir açık var
dünyada bu tip eğitimleri yapan kurumları çöpüne kadar IMO yetkilileri denetler
bizde ise önüne gelen kurs açıyor mantar gibi çoğaldıkça ortaya simsar gibi sahtekar düzembazlar çıkıyor

ben cep telefonuya bir kaç tanesini kaydedip mahkemeye verdim içim rahat 2 sene sonra tazminatımı da alıcam o tanınmış kurs ta bu onurlu davranışımdan dolayı kapatılıp ceza yiyecek.
vatandaş olarak benim içim çok rahat

Merhaba Duyarlılığınızdan Dolayı Sizi Tebrik Ediyorum Keşke Hepimiz Bu Konularda Bu Kadar Duyarlı Olabilsek...Böyle Kurslar Kapandıkça O Kurslardan Sonra Denize Çıkan İnsanların Yol Açtığı Kazalar ve Duyarsızlıklarda Ortadan Kalkacak Ve Türk Denizciliği Daha İyi Noktalara Gelebilecek Selamlar..!

Merhaba yaşanan olaylarla ilgili örnek senaryolar varmı arkadaşlar nette araştırdım ama bu insanların duygularıyla oynayıp dolandıran kişiler hakkında pek fazla bilgi edinemedim iş bulma vaadiyle kandırıp kursa kaydediyolar sanırım

Merhaba yaşanan olaylarla ilgili örnek senaryolar varmı arkadaşlar nette araştırdım ama bu insanların duygularıyla oynayıp dolandıran kişiler hakkında pek fazla bilgi edinemedim iş bulma vaadiyle kandırıp kursa kaydediyolar sanırım

Zaten internet kullanan kişiler olsa, araştırıp bilgi sahibi olabilir ve kandırılmaları bu kadar kolay olmayabilirdi.

Eğer gerçekten merak ediyorsan, gazetelerin iş bulma sayfalarında yayınlanan Denizcilik bölümü altındaki ilanlardan birisini arayabilirsin.

Liman başkanlığına giderken bu konudan muzdarip çok kişiyle karşılaştım.

Aklıma gelmişken Murat Dörtkulak isimli meslektaşımızın, tam da bu konuyu işleyen kendi yaşadıklarını anlattığı bir kitabı bulunuyor. Çok eğlenceli bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.

Kitabı Satın Alabilmek İçin Tıklayın

Kitaptan Bir Bölüm Okumak İçin Tıklayın

benim bildiğim Mersin Limanı'nda bir adam vardı özel bir kursun adamı arada msimsarlık da yapar.sağ elinde bir kaç parmağı yoktur ,sağ mı sol mu bir bacağı da aksaktır. Adı Tekin miydi Tarık mı öyle bir şey. klasik aynı hikaye al parayı sana 1 hafta yada 1 ay içerisinde iş bulurum ararım seni döncem sana ben geyikleri...işin tuhaf yanı adam orada senelerden beri bağlı bulunduğu kurs ile çalışır,en azından itibar olarak bir çevresi vardır..arada simsarlık yaparken neden milleti kazıklasın ki?...dersin ama sakatlığına bakmaz gene de alışmış kudurmuştan beterdir.biraz da gurur ve haysiyet meselesiyle ilgili konular bunlar.....her yüzünüze sırıtana güvenmeyin acımayın derim

Geri