Lütfen Yardım(Zirve Denizcilik)

• Konuyu açan Konuyu açan meduz
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

meduz

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar merhaba..Zirve Denizcilik şirketi hakkında olumlu/ olumsuz düşüncesi olan var mı? Bu şirkette çalışmak istiyorum yalnız gemi cüzdanım yok.Ve onu da kurs vererek sağlıyorlarmış.

Zirve Denizcilik adı altında bir denizcilik eğitim kurumu bulunmuyor, Zirve Denizcilik diye aratınca çıkan danışmanlık ve aracı acentecilik faaliyeti gösteren bir firma çıkıyor ve görüldüğü gibi gemileri de bulunmuyor. Yeni çıkan Gemiadamları yönetmeliği gereğince "Denizcilik Eğitimi vermeye Yetkili olmayan" kişi/kuruluşlar Gemiadamları yetiştiriyoruz, Gemilerde kaptan yapıyoruz vb. vaadler vermesi suçtur. Gemiadamı olabilmek için aşağıdaki yetkili eğitim kurumlardan birine müracaat ediniz. Aracı firmalar fahiş fiyat istemekte ve vaadlerini tutmamaktadır, birçoğu dolandırıcıdır dikkat edin.

https://atlantis.udhb.gov.tr/gaegitimnet/Public/KurumBilgi.aspx

merhabalar..bugun zirve denizcilikle konustum.güvertede çalışmam için 1 aylık kurs vereceklermiş ve ücretide 3000 lira istiyorlar.
ne kadar guvenebilirim bunlara taa adana dan gidecem.ne tavsiye edersiniz?

Bahsettiğiniz isimde yetkili bir kurs yok, size yakın olarak Yetkili Denizcilik Kursları aşağıdadır.
Kaynak: https://atlantis.udhb.gov.tr/gaegitimnet/Public/KurumBilgi.aspx

ÖZEL BONCUK DENİZCİLİK VE GEMİADAMLARI KURSU
Hastane Cad. Camişerif Mah. 5219 Sokak Gökçel İşhanı Kat:4 No:6 MERSİN Tel:0.324.2322602

ÖZEL MODERN DENİZCİLİK VE GEMİADAMLARI YETİŞTİRME KURSU
Çankaya Mah.İstiklal Cad.Necmi Uysal Apt.K:4-5-6 MERSİN Tel:0324 238 66 44

ilginiz için tşk ederim.
..Zaten kendisi biz acentayız diyor ve kurs bitiminden en geç 5 gun sonrada işin hazır dedi..
Peki bu mersindeki yerlerden kursu bitirip gemi adamı cüzdanımı aldıktan sonra nasıl iş bulabiliim?

Maalesef bu tür danışmanlık adı altındaki faaliyetler yönetmelikte yasaklanmıştır.
Yasak faaliyette bulunanlara ne kadar güvenileceğine siz kendiniz de karar verebilirsiniz.

Gemiadamları eğitimi veren gerçek veya tüzel kişilere ilişkin yaptırımlar
EK MADDE 13 – (Ek:RG-7/9/2016-29824)
Gemiadamları hakkında eğitim ve sınav ile ilgili gerekleri yerine getirmeyen gerçek veya tüzel kişiler hakkında aşağıdaki esaslar uygulanır.
a) İdare tarafından yetkilendirilmediği halde gemiadamı eğitimi veren, vermeyi taahhüt eden, yazılı veya görsel basın yoluyla duyuru yapan veya amatör denizci belgesi dâhil herhangi bir gemiadamı belgesi düzenleneceğini vaat eden gerçek ve tüzel kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulur.

Konu gereksiz iştigal olduğundan tüm okuyucular okuduktan sonra kaldırılacaktır.

Geri