Makina Müh. İntibak Eğitimleri

sahinozer

Küpeşteci
Denizci
Merhabalar . Uzakyol vardiya mühendisliği intibak eğitimlerinin kaldırıldığı söyleniyor. Bu hak elimizden alındığı takdirde .Ben bi Makina Mühendisi olarak ,Vardiya Mühendisi olabilmek için Yüksek Lisans eğitimi alabilir miyim herrhangi bir üniversitede . Böyle bir yüksek lisans var mıdır.

Merhabalar . Uzakyol vardiya mühendisliği intibak eğitimlerinin kaldırıldığı söyleniyor. Bu hak elimizden alındığı takdirde .Ben bi Makina Mühendisi olarak ,Vardiya Mühendisi olabilmek için Yüksek Lisans eğitimi alabilir miyim herrhangi bir üniversitede . Böyle bir yüksek lisans var mıdır.

Yüksek lisans eğitimi alabilirsin ancak bu seni bildiğim kadarıyla uzakyol vardiya mühendisi yapmaz.Ayrıca bence UBAK'ın sitesinden yönetmeliğe bir baksan daha iyi olur.Bu eğitimlerin olup olmadığı yönetmelik de açıkça yazar.Ayrıca bu eğitimleri kalkma riskine karşı biran önce kursa kayıt yaptır ve eğitimi al.Eğer kursa kayıt yaptırırsan eğitimler kalksa bile bu senin kazanılmış hakkın olur.

Arkadaşlar şimdi yönetmeliği baktım ve makina mühendislerinin gerekli eğitim ve stajları tamamladıktan sonra uzakyol vardiya mühendisi olmaları hakkındaki madde duruyor.Yani intibak eğitimleri kaldırılmamış görünüyor.Stajların 1 seneye çıkmasından dolayı uzakyol eğitimi veren kurumlar yeterince öğrenci bulup kurs açmak da zorlanıyorlar belki bu nedenle kursları kendi bünyelerinde kaldırmış olabilirler.Ancak bu konudaki en sağlıklı bilgi sözlü olarak İTÜ DF SEM den alınabilir diye düşünüyorum.

Pusem vermiyormuş artık bu kursu . Kaldırıldıını söyledi fakat genel olarak mı yoksa sadece kendileri mi kaldırmış bilmiyorum . Yarın İtü'yü de arıcam bakalım . Burdan diğer arkadaşlarada bilgi veririm.
Benim anlamadığım nerden esmiş bu eğitimlerin kaldırılması tabi genel olarak kaldırılmışsa. Şuan mühendislik fakültesi okumayan mühendisliğe tamamlayabiliyor. Çoğu mühendislik dalına.Fakat gel gör ki biz temel eğitimlerimizin aynı olduğu bi bölümün yeterliliğini alma hakkımızı elimizden alıyorlar . Saçmalıktan başka bişi değil bu tamamlamanın kaldırması .
Tabi ben genel olarak söylüyorum .Kesin ve net bilgim yok tamamen bu eğitimin kaldırılması hakkında. Ubakda da bulamadım tamamlama eğitimiyle ilgili yönetmeliği. Eğer tamamen kaldırılmamışsa affola bu sözlerim .

Kaldırılmış intibak eğitimleri. Yazık, günah cidden şuan çok üzüldüm, böyle gerekSiz saçma sapan bir hareketde bulundukları için .Hakkımızı yedikleri için .

Geri