Makina Mühendisliğinden Gemi Makine Mühendisliği Hakkında

mcanbatur

Küpeşteci
Denizci
Bu gemici fikrini bir arkadaşım önerdi 10 yıldır karada sürünmektense 5 denizde yüz daha iyi ,hem iyi bir tecrübe olur dedi.Şu anda 39 yaşında olmama rağmen bu benim çok ilgimi çekti Konya Selçuk ün.Makina Müh mezunuyum bana bir yol gösterebilirmisiniz sırayla neleri yapmam gerekir.Şimdiden teşekkür ederim.

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...

Makina mühendiysen daha çok makinacı olursun. Daha rahat edersin. Yapman gereken gemi adamı kursuna yazılıp sertifikalarını çıkartmak.. diğer türlü çarkçı olarak başlayabilirmisin bilmiyorum... En yakın liman başkanlığına bi danış istersen.

abi bende makine muhendisiyim uzakyol vardiye muhendisi olursun ama kolay bir iş değil 6 ay lık staj zorunlulugun varki kaldiramazsin onu sanayide çirak gibi oluyorsun . yeni mezun olsan yap derim de bence karada kendine gore işler yap daha ii ;)

Cevaplarınız için teşekkür ederim İtü nin ocak ayında kursu başlıyor 3,5 ay sürecek sonrası 6 ay gemi stajı var ne desem çırak olmak beni korkutmuyor ama bu kadar uğraştan sonra GASM sınavı varmış beni korkutan o. Sınav nasıl oluyor sözlümü ,yazılımı, çok mu zor?_ sınava giren arkadaşların yardımını bekliyorum . Sağlıcakla kalın....

Sınava yazılı oluyor.. uyugulaması yok. fakat uzak yol için birde ingilizce sınavı var sizi kapsarmı gene bilmiyorum herkezi zorlayan asıl sınav o genelde.

12 yıldır uluslar arası sularda çalışıyorum arkadaşım.denizi seçersen KAMU YABANI olursun.deniz kimseyi kolay kabul etmez.yazın mavi tur gibi değildir

Karada da çok var KAMU YABANI lerden ..Deniz evet kolay kabul etmez ettimi de bırakmaz derler ben bu konyda bir şey söyleyecek tecrübeye sahip değilim ama bildiğim birşey var ki "yürekten yapılan herşey kabul görür" haksızmıyım???

bende staja çıkmak üzereyim. itü ve deü de denizcilik fakültelerinde intibak eğitimleri var. prosedürü çok... okula önce 6000 tl ödemekle başlıyorsun. para kazanman yaklaşık 1 yıl, 1 yıl 3 ay falan sürüyor. eğer karar verecek olursan Allah selamet versin. dokuz eylül denizcilik fakültesinden volkan hocayı bul. yol gösterecektir.

Beyler selamlar... 24 Eylül 2012 tarihinde bir intibak kursu daha açıyoruz. Uzun aradan sonra izin alabildik.. Sevdiklerinize haber verin.. Saygılarımla Volkan Çağlar (05327920037)

Sınavlar birşekilde atlatılır üstüne biraz düşüldümü başarılır. Asıl zor olan Deniz hayatına alışmaktır. Başka bir dünyadır, çoğu zaman tarif edilemez.

Geri