Makina Zabitliği Hakkında

nalbant

Küpeşteci
Denizci
İzmir Motor Meslek Lisesi Motor bölümü mezunu olduğum için Denizcilik Müsteşarlığından IV Class belgesi almaya hak kazandım ve sonrasında üniversite hayatım nedeniyle bu belgeyi kullanma fırsatım olmadı. Ancak 1,5 yıl önce bu belgeyi güncelleme yapmak istedim ve Müsteşarlığa gittiğimde STCW kursları görmem gerektiğini belirttiler ve bende bu kursları görüp sağlık raporumu çıkartıp güncellememi yaptırdım. Müsteşarlıktan gelen belgede Yeterlilikler bölümünde Makina Zabiti ve 750 kw ya kadar Baş Makinist olarak çalışabileceğim yazıyordu. Müsteşarlıkta gemi adamı cüzdanını teslim ederken yalnız bu belgeyle gemide çalışabilmen için 2 tane daha kurs görmen gerekiyor dendi. Bende hemen çalışmayı düşünmediğim için bu kursları tamamlamadım. Fakat 15 gün önce işsiz kalınca bu kursları tamamlayıp gemilerde çalışmayı düşündüm. Bu kursları nerede alabilirim, kaç gün sürer ve ne kadar ücreti vardır. Ayrıca bu kursları gördükten sonra gemilerde hemen iş bulabilirmiyim. Bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

Geri