Makine Zabitliğinden Uzak Yol Makine Zabitliğine Geçiş

Snnbyr

Küpeşteci
Denizci
Merhaba arkadaşlar 2 yıllık myo mezunuyum ve ehlıyetım 3000 kw. Uzakyola geçmeyı dusunuyorum ılerıde ancak kafamı karıstıran bazı konular var ve cevabını bulamadım bana yardımcı olabilirsiniz umarım. Henuz stajımı tamamlamadım , stajım bıtıp ehlıyet sınavını gecıp 3000 kw ehlıyetımı aldıktan sonra uzak yola nasıl gecebılırım ? 24 yada 36 ay (bu ay konusunda bazı yerler 36- bazı yerler 24 ay diyor ) hızmet verıp yds sınavından 60 ı gecmek gerektıgını bılıyorum . Kafama takılan konu meslekte yakın yol 3. zabit iken 24-36 ay hızmet verdıkten sonra yabancı dıl sınavını verıp dırekt uzak yola gecebılıyormuyuz ? Yoksa uzakyola geçiş için yakın yol 2. zabıt sonra yakın yol 1. zabit ondan sonra mı uzak yol zabit olabiliyoruz ? (e buda halıyle baya bır yıllar gerektırıyor uzak yola gecıs ıcın) Umarım derdımı anlatabılmısımdır herkese sımdıden cok tesekkurler.

yakın zamanda gecıslerı kaldırırlar zaten söylentısı de var ayyuka cıktı mıllet çakma toefl belgelerıyle gecen gectı ,onune gecemıyorlar pıyasada zebılle zabıt doldu adam toefl 90 alıyor gorunuyor ama ıngılızceden 50 alıyor yanı bunları denetleyen ınceleyen yok devlet kurumları bıldıgın çıftlık olmus gorunen oigecme konusuna degınırsem toefl 72 yada denklıgı ösym ingilizce dil sınavı yds 60 (ondan da 60 almak cok zor onların sınav mantalıtesıne ınmek cok zordur soruları ıncelersen gorursun ) 20 ay bırfııl gemı hızmetı / 24 ay a tekabul eder 20 ay gemı calısması 4 ay da ızın seklınde heaplanır/butun yeterlılık yukseltmelerı vs 36 ıken lıman baskanlıkları varıya/makına abıtlıgınden uzakyol a gecıste sadece bu yeterlılık ıcın 20 ayı kabul edıyor,3000 grt ıle ıs bulman tanıdık olmadan cok zor,hukumetın 2011 de cıkarttıgı kanunla kucuk gemılerde 3. kpt zorunlulugu kaldırıldı ,cogu armator gemısı yabancı bayraklı onlarda da acıkcası kendı çakma ehlıyetlı yakınlarını tanıdıklarını calıstırıyorlar ,yabancı fırmalarda calısman ımkansıza yakın cunku fılıpın rus ehlıyetlerı bızımkılere gore denklıgı daha yuksek ,1.zbt lıkden de uzakyol 1 zbtlıge gecıs yapabılırsın ,halıhazırdakı yonetmelık ı okuyarak daha detaylı bılgı alabılırsınız butun cevaplar orda var,stajını yaptıktan sonra bence sende o yolu takıp et gıt cakma malta belıze vs ehlıyetı al buyuk gemıye cık hızmet belgesı 4. olarak al o sekılde cıft ehlıyetle devam et maalasef yapabılecegın tek secenek bu ve bu na kımse dur demıyor bızzat Gamma denızcılıkte sahıt oldum ben uzakyol ehlıyetım var yerıne degıstırmecı cıktıgım eleman 3 bın grt ehlıyetlı armator gıtmıs belıze aldırmıs malta bayraklı gemıde 3. olarak calısıyor ve aldıgı maas 3500 usd,kpt vs de cogu cakma ehlıyetlı ınsanlar maalasef boyl durumlara canak tutan ıyı de para odeyen armatorler pıyasada cok bunlar temızlenmeden ne denızcılık duzelır nede bısı bende zaten kestırmeden bırakacak duruma geldım kımsenın bunlarla mucadele ettıgı yok

3000 grt/kw kaptan/çarkçıbaşı'ndan uzakyol kaptan ve baş mühendisliğe geçiş kaldırıldı.uzakyol vardiya zabiti/mühendisliği'ne geçiş için de taslak hazırlanıp DTO aracılıgı ile birçok şirkete gönderildi bir nevi nabız yoklaması gibi düşünebilirsin sonuca göre o da kaldırılabilir. 2019 seçimlerine kadar birşey çıkacagını zannetmıyorum seçimden sonra genel bir müfredat/yönetmelik değişimi olabilir hazırlıklı olmak gerek.

büyük ihtimallede 3000kw 2.likten uzak yol 2.liğe de kaldırcaklar oyle bıseler soylenıyodu sadece 3.lükten hizmet yapıp uzak yola geçip tekrar 3.lükten baslıcaksın baskada bişe olmaz en sonr boyle ederler şirketler genelde okudugu üniversteye göre deıl adamın tecrubesıne gore işe alıyo

Arkadaşlar yakın zamanda bu yükseltmeyi yapan var mı çok şükür vakti geldi çattı fakat kimi yer YDS puanının 50 kimi yer 60 olduğunu söylüyor doğrusu nedir?

Geri