Mavi Atlas Denizcilik, Bilgisi Olan Varmı?

derya1126

Küpeşteci
Denizci
slm lar arkadaşlar eşime mavi atlas şirketinden teklif geldi maaşa çok astronomik bi rakam verdiler nedir necidir bu şirket maaşları zamanında yatırıyormu ? bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen

Bahsi geçen firma Armatör Şirketi değildir, aracılık (personel bulma, gönderme) yapan bir şirkettir.
Adından da anlaşılacağı gibi;"Mavi Atlas Denizcilik & Gemi Personeli Aracılık ve Danışmanlık Hizmetleri"

Bu firmayla iş bulan arkadaşlar veya tanıdıklarınız var mı? Güvenilir bir firma mıdır? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

mavi atlas şirketi iş garantisi veriyor.ne kadar güvene biliriz.bu şirketten magdur olanlar varmı15 günde işe gireceksiniz dediler.

Merhabalar beni de aradılar mavi atlas firmasından ve gemi adamı cüzdanı için 1300 tl yatırmamı istediler, kurs 2 ay sürüyormuş sonrasında sınav olacakmış. Sınavdan kalma yok dediler ve ayrıca maaşların 2000 ila 2500 tl arasında olduğunu söylediler. Sınav olduktan sonra (ve herkes geçtikten sonra :S ) 15 gün içinde iş bulacaklarını söylediler.
Şimdi eğer maaşlar dedikleri gibiyse kayıt ücreti için istedikleri ücret bişey değil ama poyraz nick isimli arkadaşın dediği dolandırıcı bir şirketse büyük para.Benim istediğim buraya giden başka arkadaş var mı ve onlarda bizimle yaşadıklarını paylaşırlarsa elimizde daha fazla bilgi olur ve ilerde burdan iş teklifi alan arkadaşlara da yardımcı olur. Şimdiden teşekkürler.

izmirden bizim arkadastanda 1800 tl istemisler tanidiklari iyi firmalar varmis 1800 dolardan baslangic demisler maas
ben bunca yillik denizciyim iyi firmalarin kendi adamlari var devamli onlarla calisir iyi islere girmek kolay degil ama imkansiz da degil
bende bu atlas denen araci icin buraya baktim kayda deger bilgisi olan varmi diye
Arkadaslar siz kendiniz denizci cuzdani cikarabilirsiniz (denizcilik mustesarligina ,liman baskanligina ,gemici ev ine muracaat edin ) cikardiktan sonrada gemipersoneli.com dan is bakabilirsiniz guvenilir biryer komisyonu yuzde 10 ile 15 arasi bu siteyide onemli gordugunuz yerleri zaman ayirip okuyun gerekirse sakin beyi arayin bilgi alin derim ALLAH sabir versin sizlere

izmirden bizim arkadastanda 1800 tl istemisler tanidiklari iyi firmalar varmis 1800 dolardan baslangic demisler maas
ben bunca yillik denizciyim iyi firmalarin kendi adamlari var devamli onlarla calisir iyi islere girmek kolay degil ama imkansiz da degil
bende bu atlas denen araci icin buraya baktim kayda deger bilgisi olan varmi diye
Arkadaslar siz kendiniz denizci cuzdani cikarabilirsiniz (denizcilik mustesarligina ,liman baskanligina ,gemici ev ine muracaat edin ) cikardiktan sonrada gemipersoneli.com dan is bakabilirsiniz guvenilir biryer komisyonu yuzde 10 ile 15 arasi bu siteyide onemli gordugunuz yerleri zaman ayirip okuyun gerekirse sakin beyi arayin bilgi alin derim ALLAH sabir versin sizlere

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Birgün İstanbul liman başkanlığına gidip detaylı bilgi alacağım. Mavi atlas beni çok tedirgin etti.

Ben mavi atlas denizciliği gazete ilanından gördüm. Telefonla aradım. Bana söylenenler.
- 1500/2000 dolar maaş
- 6 ayda bir 1 maaş ikramiye
- 6 ayda bir 150-200 dolar zam
- Yapılan izinlerde maaş kesintisi yok
- 3,5 yıl gemilerde çalışırsan askerliğini 21 gün yapıyorsun (devletin tanıdığı bir hak)
- Üniversite mezunu olduğumuz için gemilerde sorumlu olarak başlayacağız. (vardiya amiri, usta gibi)
- Gemi adamı cüzdanı 1100 tl
- Mesai saat ücreti 20-25 dolar
- Sağlık raporu 200tl
- Sigorta A3. 10 yılda emekli oluyorsun.

Şimdi ben burda söylenenlere güvenerek İzmire kadar gittim. Mavi atlasın bürosunda konuştuklarımız.

- Tecrübeniz olmadığı için 1100 dolar maaş
- Gemi adamı cüzdanı 1800 tl. (1100 tl olan vasıfsızmış, 1800tl olan vasıflı)
- Sağlık raporu 250tl (Özel hastane olduğu için)
- Mesailer şu şekilde; eğer gemide yapılacak ekstra iş varsa(temizlik, boya gibi) kaptan sana 100 dolara şu işi yap der sende yaparsan paranı alırsın.
- İzin yılda 20 gündür. Fakat gemi limana geldi 20 gün türkiyede kalacak. 10 gün bir arkadaşının vardiyasını sen tutuyırsun 16 saat çalışıyorsun. o arkadaş 10 gün izne çıkıyor. Sonra o geliyor 10 gün senin vardiyanı tutuor sen 10 gün izne çıkıyorsun. İzin bu şekilde hallediliyormuş.
- Gemi adamı cüzdanı kursu her ayın belli günleri açılıyor. Kurs 45 gün sürüyor (Kursa katılmak mecbur değil) 15 gün belgenin çıkmasını bekliyorsunuz.
- Gemide çalışmaya başladıktan sonra, her 6 ayda bir cüzdannı işletiyorsun. 1. 6ay reis oluyorsun. 2. 6 ay (yani 1 sene) sonra zabit oluyorsun.
- gemilerde bir süre çalıştın, askere gidiyorsun(tabiki gemiye alıyorlar seni) 15 ay askerliğini gemilerde yapıyorsun. Askerden terhis olurken sana bir belge veriyorlar. 15 ay gemide askerlik yapmıştır diye. Bu belge seni uzak denizlerde 4. kaptan, yakın denizlerde 2. kaptan yapıyor. Ayrıca bursa istanbul gibi yerlerde feribotlar var. Bu feribotlarda 1. kaptan olarak çalışabilirsin. (Söylenen budur)
-21 gün askerlik yapma da şu şekildeymiş. yabancı bayraklı gemilerde çalışırsan geçerli oluyormuş bu. Yabancı bayraklı gemilerde sigortasız çalıştırıyormuş.
- Sigorta A3 olarak yatacakmış. A3 sigotrata millet vekillerinin bir altı oluyormuş. Yani 10 yıl içinde pirimlerin doluyor yaşını bekliyorsun. Emeklilikte de en yüksek emekli maaşlarından biri seninki oluyormuş.

Evet arkadaşlar durum budur. Sizde üstte yazılanlarla son söylediklerimi karşılarştırın kararı siz verin.

yahu sektör dibe vurmuş mak.güv zabitleri 2300 tlye çalışıyor.nasıl oluyorda bu maaşa gemiye personel gönderiyor.adam avlanacak keklik arıyor.aman diyim bu keklik siz olmayın.

Denizcilik zor zanaat ucuza calismayin omrunuz geciyor vakit isliyor arastirmaci olun mucadeleci olun en iyi sirketlere gidin gidemesenizde istediginiz maasi siz belirleyin derim

süvari bey 3000 sınırlaması olan zabitler iş bulamıyor.5ay 6ay bir denizci için karada cepten yemek kolay değil.haklısınız vakit işliyor ama şimdi 2000 tlye takla atarak gidiyor zabitler.hiç yoktan hizmet işliyor.

Ne diyelim groston sinirlamasini asmak icin piyasasi olan islerden yararlanicaksiniz tabi ben cok dusuk buluyoorum maaslari.
kucuk tonajlarda personel yasantisida zor keske saglam denizcilik orgutumuz olsa bizim istedigimiz sartlarda calissak yine sendikaya dayaniyo is. Arkadaslar dunyada kolelik vardir ismi modern kolelilik sadece zincire bagli degiliz neyse konu uzayip gider. isi guzel olan sesini cikarmiyi zaten bu siteye bile bakmiyodur
arastirmiyidur
Ben ozel yat kaptaniyim ama uzakyol calisanlarinida az cok takip ediyom

ehliyet sınırlaması için bizzat ankarayada gittim diğer arkadaşlarla birlikte.eski müsteşar özkan poyraz ehliyetteki sınırlamanın kalmasının mümkün olmadığını söyledi.büyük kurumsal firmalar desen zaten ilk olarak hangi okul mezunusun diyor.2 yıllık dediğin zaman yağcı olarak gönderebilirim diyor.şimdi ne yapalım yani elimize bir bidon benzin alıp kendimizi denizcilik bakanlığının önünde yakalımmı?gerçi yaksak ne olacak bakanın çokta umrunda.neyse der bi 3000 lik daha öldü der çeker gider.benim sınıf arkadaşlarımın yarısı karada çalışıyor.kalan yarının yarısı zabit olarak.kalan çeyrekde büyük firmalarda yağcı.

Geri