Max Sea V10.3.5 Windows 8 BT GPS

sinanali

Denizci
Denizci
İyi günler,
Max Sea DF Navigator v10.3.5 geçen sene almış ve windows vista 32bit işletim sistemli bilgisayarımda harici bluetooth dongle ve bt gps ile sorunsuzca çalıştırmıştım. Franson GPS gate 2.6 kullanıyordum.
Şimdi bilgisayarımı değiştirdim ve windows 8 64bit işletim sistemine sahip. Haritaları programı kurdum. Franson GPS Gate kurulu. Franson'a position bilgisi geliyor fakat bunu programımda göremiyorum. Hiç bir akış gelmiyor. Nasıl bir yol izlemem gerekli. Bu arada yeni makinada bluetooth cihazın kendisinde var onu kullanıyorum harici dongle kullanmıyorum.

Sorun hallolmuştur çok şükür. Franson Kullanmadan oldu. BT gps'i bilgisayardan aratıp buldum. Böyle olunca otomatikman gelen ve giden com port oluşturdu 2 adet. Sonra bunlardan giden portu seçince akış başladı ve pozisyon hız v.s bilgileri geldi haritada da göründü.

Sakin Kaptan teşekkür ederim hızlı cevabınız için. Bu programlar biz zabitlerin eli ayağı oldu tekrar manuel hesaplamak herşeyi çok kötü olacaktı. Franson kullanmazsam ne zararı olur acaba? Franson 64bit yükleyip denerim eğer avantajı varsa.

Hiçbirşey olmaz BT'den gelen COM direk olarak maxsea okutun, fransonu kaldırabilirsiniz.
Franson sadece garmin vb. indirect cümle gönderen cihazlarda gereklidir.

merhaba arkadaşlar.
Ben pc ye maxsea timezero 1.1.1 i kurdum, pc ye bir de harici gps taktım. franson 2.6 yı da kurdum. ilk seferinde maxsea gps i gördü sorunsuz çalıştı. ancak şimdi maxsea gps den veri alamıyor. franson gps bağlantısı var gösteriyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim. tel le de yardımcı olabilirsiniz. 5055400681

sitede satılan maxsea v10.3.5 + ublox7 gps bağlantısı sorunsuz çalışıyormu arkadaslar yani yaklaşık 230 tl bir meblagla, gps baglantısını sorunsuz es zamanlı olarak haritaya atıyormu, 70 80 tllık bir gps cıhazı performanslı çalışıyormu yanı kullananlar sorum almaya degermı. kullanan arkaslar cevaplarsa sevinirim.

Geri