Maxsea - Nokia GPS Bağlama (GPS Connection)

lycian69

Küpeşteci
Denizci
maxsea 10.1.3.2. ye external gps olarak nokia e 71 i bağladım iyi sonuç veriyor.

ilk olarak nokia telefona extgps.jar adlı programı yükleyeceksiniz ,bu program bluetooth üzerinden maxxsea ye com portlardan veri aktarıyor.

bilgisayarınızda ve telefonunuzda bluetooth olması ve açık olması gerekiyor. daha sonra telefon üzerinden extgps i çalıştıracaksınız ve sonra maxsea y, açın nmea183 üzerinden maxsea ye veri aktarıcak

EXTGPS (Genel Nokia S60 GPS Entegreli Seriler İçin)

DownLoad

------------------------------------------------------------------------------------
Yada ;
Aşağıda Programcının Sitesinde : (En Solda Bulunan "Web Download Menusunde")
Telefon Modelinizi Seçin ,Samsung seçenekleri de Mevcut

http://www.joiku.com/index.php?action=products&mode=productDetails&product_id=351

merhaba.
acaba bu programı nokıa c5 ıle baglasamda calısırmı symbıan s60 serısı yazılımlı bu telefonda ve dahılı gps lı. .yoksa tum nokıa modelşlerınde calısmazmı.

selam nokia. ve s60 şletim sisteminde çalışır web ten extgps.jar ı indir telefona kur
bilgisayar ve telefon daki bluetooth üzerinden seriport olarak bluetooth port u sçilecek kesin çalışması lazım e71 le ben yaptım kolay gelsin

merhaba arkadaşlar.Konuyu gördüm ve başka bir forumda bu konudan anlayan birilerine sordum.Aldığım cevabı sizlere faydalı olabileceği açısından paylaşmak istiyorum.

Lazım olanlar: (bunları google da aratarak bulabilirsiniz)

-En az Javalı, Bluetootlu ve Gps özellikli bir telefon
-Symarctic ExtGPS java telefon programı
-Bluetoothlu bilgisayar
-gpggate programı
-Google Earth Pro 4.2.0180.1134 beta YADA
-Garmin Nroute 2.7.6 Türkçe ve haritalı YADA
-Garmin MobilePC (bunu yüklemek cep tele Garmin yüklemek gibiydi ama biraz zordu)

Önce telefonunu bilgisayar bluetooth ile eşleştir (“pair” et).bilgisayar ile telefon birbirlerini tanımış olsunlar. Bluetoothu kapat.
Telefonuna Symarctic extgps kur ve çalıştır. Zaten telefonun bluetoothu çalışır.
Bilgisayara Gpsgate progmını kur.
Program açılınca önce searh eder ama bişey bulamaz.
Input menu listesinde bluetooth gps işaretle. Open de.telefonunu görüyo olması lazım. Telefonunu işaretle. Sağ tarafta listede Symarctic extgps vardır. İşaretle tamam de.
Output menusununde benimde kullanabildiğim google Earth yada Garmin seçeneklerni yada ikisini birden işaretle sonra add e bas. Aşağıda iki program içinde genel anlatım vardır.

Google Earth için

- Google earth installation folderı sorarsa “c:\program files/google/google earth” klasöründedir. Google earth pro programını çalıştır.Tools/Gps/realtime menusunu izle. Ben Nmea veya garmin şeçeneklerinden hangisini işaretlersem işaretliyim google earthde pnecerenin sağ tarafındaki listenin sonunda yani places(yerler) listesinin sonunda real time yada gps gate başlıkları altında o anki pozisyonu gördüm…

Garmin Nroute için (ve ek olarak garmin MobilePC için)

- Eğer garminide işaretleyebilirseniz size com port sorar. Ben com8 yaptım ve garmin garmin nroute progamında com portu bu şekilde işaretlemeniz gerekir.

Veee sonuç mükemmel.....İster uydudan ister sesli navigasyonlu haritadan o anda nerde olduğumu ve hareketimi görebiliyorum. rota takibi yapabiliyorum.

abimiz sorduğum soruya istinaden google earth ve garmin için anlatmış ama maxsea ilede aynı mantıkla çalışıyor.Umarım faydalı olmuşumdur...

Telefona kurulan ExtGPS haricinde Maxsea için başka programa gerek yok Telefondaki GPS için.

Anlatımda GPSgate diye program geçiyor ama gereksiz.

Adımlar şöyle:
-EXTGPsi telefonunuza kurun
-Telefonunuzda ExtGPs programını ve bluetoothu açın ve öyle bekletin.
-Telefonunuz ile bilgisayarınızı eşleştirin.(Pc'nin Bluetooth menusunden)
-Pc Telefondan gelen hizmetleri tanıyacaktır ve ExtGPS verileri için bir COM noktası oluşturacaktır.

Bu işlemler bittikten sonra Maxsea'yi açın ve Data Input Output menusunden Add Instrument'a tıklayarak EXtGPS için atanmış olan COM noktasını seçin ileri diyerek NMEA 182 4800 yada 9600 seçerek ilerleyin ve kurulumu tamamlayın.

Telefonunuzda GPS yeşil yandıgında Maxsea'ye de konum bilgileri gelecektir.

Eşleşme esnasında tlf için izin ver yada şifre belirle soruları çıkabilir bunları yerine getirin.

Geri