Maxsea V10.3.5

madthink

Küpeşteci
Denizci
windows7 64 bit notebookumda çalışacak navigasyon ararken bu siteyi buldum.siteden maxsea v10.3.5 aldım.sakin kpt.ın verdiği teknik destek ve ilgisi sayesine denizde navigasyonla alakalı bir sorunum kalmadı.ais bağlantısı dahil her teknik konuda verdiğin tüm destek işlemi için çok teşekkür ederim sakin kpt. Gemisinde chart pilot olmayan her gemi kaptanı için büyük kolaylık tavsiye ederim.Sakin kpt.ın çözemeyeceği navigasyon sorunu yok. kpt.ufuk kondakçı

öncelikle slmlar herkese Allah selamet versin.. Sakin Kaptan yaklasık bir haftadır arıyorum ama hala daha da bulamadım... DokuzEylül'de okuyan bi arkadasımız için Trabzon ilçeleri olan Arsin Araklı Sürmene Of çevrelerinin deniz derinlik haritalarına ihtiyacımız var.. Bize yol gösterirmisiniz?

DF Navigator CMAPv2'de haritaları mevcut ancak bölgenin plan haritaları mevcut değil. Genel olarak çevre derinlikleri görünebilir.
CMAPv3'de ise Sürmene için daha detaylı derinlikler verilmiş fotoğraftan inceleyebilirsiniz.

trabzone.jpg

iyi günler maxsea v10.3.5'e sahibiz fakat ais bağlantısını yaptığımız halde harita üzerinde gemiler ve istasyonlar görünmemektedir.(AİS bağlantısı doğrudur çünküinput/output bölümdeki ayarlarda gemiler görünmekte fakat haritada görünmemektedir ) yapmamız gereken hakkında bilgi verirseniz çok seviniriz slmlr.U.Y.Kpt.Bayram Kaptan

- Öncelikle AIS Modülünü Kurunuz.
- AIS Bağlantınızı kontrol ediniz ve bağlayınız.
- Utilities> Data Input/Output Set. menüsünden Radar kısmından AIS NMEA 183 olarak seçiniz ve cihazınızı ekleyiniz.
- Check data kısmından cümle akışının düzgün biçimde geldiğinden emin olunuz.

Bu adımlardan sonra harita üzerinde çevre gemiler görüntülenecektir.

1. Tüm bağlantı ve ayarları doğru biçimde yaptım, cümle akışı düzgün bir şekilde olmaktadır fakat harita üzerinde hala gemiler gözükmemektedir.
2. vers.10.3.5 kurulumdan sonra C içerisinde cm93 haritalar olmasına rağmen harita açma problem mevcut, sadece genel harita görünümü var, navigasyonel harita açmada hata veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

iyi günler geçen sene maxsea v10.3.5 programını ve gps i sitenizden satın almış ve sorunsuzca kullanmıştım. Gemiden geldikten sonra laptopa format attığım için tekrar kurmak istedim. Kurduktan sonra harita veritaban için

-Ardından CMAP Haritalarını CM93.Zip dosyasını sağ tıklayarak “Dizine Çıkart” deyin.

Seçeneği yaparken cd de bu isimli dosyayı göremedim. Sadece ''C01X01'' isimli 2gb dan fazla dat uzantılı bir dosya var. Sanırım haritalar bunun içerisinde fakat zip dosya olmadığından açamadım. Dolayısı ile maxsea i açınca haritalar gözükmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler

Geri